Review: Robo – een spelletje van Big Dragon Games

Laatst schreef ik een review over Oehoe, het mini-uitdeelspelletje van BigDragon Games. Weet u het nog? Dat spelletje ter grootte van een luciferdoosje? Ideaal om mee op vakantie te nemen.
Naast Oehoe heeft BigDragon Games nog meer spelletjes te koop. Eén daarvan is het spel Robo.

De spelregels
Dit spel kun je spelen met 1 tot 4 spelers.
In dit spel lopen Robo’s over een pad, van stip naar stip. Op het pad laat een Robo een pootafdruk achter. Op een pad met een pootafdruk wil geen Robo meer lopen.
In het spel zijn ook twee Hotdogs aanwezig. Deze Hotdogs begeven zich in de  velden tussen de paden. Robo’s durven niet op de paden te lopen langs het veld waar zo’n Hotdog zich begeeft.
En per stip is maar plaats voor één Robo.

Je speelt het spel kloksgewijs. Als je aan de beurt bent gooi je de dobbelsteen en mag de Hotdog een pad oversteken, zoals op de dobbelsteen aangegeven. Daarna mag je je Robo over een pad laten lopen – zonder pootafdruk en niet langs een hotdog – naar de volgende stip en je laat een pootafdruk achter op het pad. Daarna is de volgende speler aan de beurt.

Steeds meer pootafdrukken op het speelbord, niet langs een Hotdog durven en soms staat de Robo van je medespeler(s) in de weg. Naar mate het spel vordert, blijven er steeds minder mogelijkheden over om te lopen. Een Robo die niet meer kan lopen valt af en moet van het bord. Degene die als laatste overblijft wint het spel.

Onze mening
Net als het spel Oehoe is dit ook een leuk 10-minutenspelletje voor tussendoor. Hoewel dit spel groter is dan een luciferdoosje, toch heeft dit spel ook een handig formaat om mee op vakantie te nemen. Het is een tactisch spelletje waarbij vooruit denken heel belangrijk is om het spel te winnen. In welk veld kun je het beste de Hotdog zetten? Op welke stip zet je je Robo? En welke stappen zouden je medespelers nemen? Misschien kun je wel je medespeler(s) blokkeren met één handige zet. Als je dit goed overziet, dan blijft jouw Robo lang in het spel en win jij!

BigDragon Games
BigDragon Games heeft naast Oehoe en Robo nog meer spellen, namelijk Holland, Qin en Meqo. Elk spel heeft iets speciaals! De spellen zijn bedacht en ontwikkeld door Peter Flikweert. De spellen worden geproduceerd door vrijwilligers.
Ook zijn er kerstkaartspelletjes en uitnodigingskaartspelletjes.
Alle spellen zijn spannend, met een leuk plot en eenvoudige spelregels. Slim spelen helpt, maar je moet ook geluk hebben! Neem eens een kijkje op de website en like de facebookpagina.
Op deze site kunt u ook spellen bestellen.

Voor het goede doel: JCLN
BigDragon Games ontwikkelt en produceert de spellen niet zomaar. Wel 40% van de verkoopprijs gaat naar een goed doel, namelijk JCLN – Stichting Jongerencentrum Léon Nicaragua. Kansarme jongeren krijgen in het stadje Léon in Nicaragua mogelijkheden die voor henzelf niet te betalen zijn; begeleiding, cursussen en ontspanning. JCLN wil jongeren een veilige plek bieden, een plek waar onderwijs en ontspanning samenkomen. Zo helpen ze jongeren in hun ontwikkeling om op een volwaardige manier deel te nemen aan de samenleving.  Een alternatief voor een onveilige omgeving, een alternatief om niet in criminaliteit terecht te komen.
Meer informatie over JCLN vindt u op de website.

Vakantie-actie

In de maand juni heeft Big Dragon Games een leuke vakantie-actie! Voor de twee 10-minutenspelletjes Oehoe en Robo samen, betaalt u geen € 14,50 euro, maar € 10,00! (+verzendkosten). Bestellen kunt u via de site Big  Dragon Games of stuur mij een berichtje!

 

Bewaren

Share this:

14 reacties

  1. Deze ga ik onthouden voor als mijn kleinzoons wat ouder zijn.

  2. Ik ga jullie volgen en er eens over nadenken! Succes.

  3. Erg mooi dat de verkoop gecombineerd wordt met een goed doel. 🙂

  4. Een leuk spel voor op vakantie lijkt mij.

  5. Ooh fijn van die kleine spelletjes. Eenvoudig mee te nemen en zo overal je ontspan momentje te kunnen pakken.

  6. Leuk, een bordspel ipv een digitaal spel!

  7. Klinkt als een leuk spel. Ik hou ‘m in gedachten.

  8. Leuk voor mijn kids ( voor mij ook trouwens)). Ik onthou t. Kan ik me aanmelden voor een nieuwsbrief ofzo

  9. Vanaf welke leeftijd is dit ongeveer? Het klinkt leuk, ben gek op tactische denkspelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2017 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑