Review: Kingdomino – White Goblin Games

Je bent koning van een koninkrijk. Alleen is je koninkrijk niet groter dan je eigen kasteel. Natuurlijk wil je je koninkrijk uitbreiden met nieuwe gebieden; korenvelden, meren, moeras, weide, bossen of zelfs met goudmijnen. Verken alles goed om de beste stukken grond te vinden. Maar de concurrentie is groot. Koningen uit naburige landen willen ook graag de beste stukken grond. Zorg ervoor dat jij op het juiste moment aanspraak kunt maken op de grond die jij het beste kunt gebruiken in jouw koninkrijk.
Lees verder

Recensie: Natuurlijk Lekker Bakken – Monique van der Vloed

Puur, vers, biologisch en natuurlijk. Dat zijn de kernwoorden van het receptenboek van Monique van de Vloed. In dit enorm dikke boek staan wel 400 recepten die 100% natuurlijk zijn. Voor als je gezond en op een natuurlijk wijze lekker wilt snoepen.

Lees verder

In the Picture – Hubelino Woorden Leren

Hubelino
Hubelino staat bekend om de knikkerbanen die perfect aansluiten op Duplo. Al eerder schreef ik een review hierover. Naast de knikkerbanen heeft Hubelino ook drie educatieve sets op de markt gebracht, namelijk:

  • Hubelino Leren Tellen
  • Hubelino Leren Rekenen
  • Hubelino Woorden Leren

Wij mochten alle drie de leerspellen uitproberen en vandaag ga ik u meer vertellen over de set Hubelino Woorden Leren. Over Hubelino Leren Tellen hebben ik al eerder een review geschreven, die u hier kunt lezen.
Lees verder

Recensie: jongens zijn slimmer dan meisje

Leuke titel toch?! Jongens zijn slimmer dan meisjes. Maar is dat wel zo?
Nog een paar stellingen dan:
– Mensen hebben verschillende leerstijlen.
– Baby’s worden slimmer van klassieke muziek.
– Jongeren lezen niet meer.
– Kleinere klassen zijn beter
– Jongens hebben er baat bij als ze vaker les krijgen van een man.
– Meer geld zorgt voor beter onderwijs.

Hoe vaak heeft u één van deze stellingen uitgesproken? Of gehoord op het journaal? Of wellicht heeft u hier les over gekregen op de Pabo of een andere opleiding? Wordt hier niet veel over gesproken tijdens studiedagen voor de meesters en juffen?
Lees verder

In the Picture: Harm Hippiebus – Collector’s Item van de jarige VTech

Ken je mij al? Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Harm Hippiebus en ik ben speciaal ontwikkeld omdat VTech jarig is. VTech is 25 jaar geworden en dat is natuurlijk wel een feestje waard. Gefeliciteerd VTech!
Ik ben een Toet Toet Auto en ik sluit perfect aan op de speelsets van Toet Toet Auto’s, maar ook op de speelsets van Zoef Zoef Dieren. Maar let op; ik ben een collectors item en van mij zijn er niet zo heel veel gemaakt en daarom ben ik in de winkels zo uitverkocht. Dus schiet op en koop mij snel!

Lees verder

Recensie: Meneer Humble – Saskia Aïcha Angenent

Hij is een lieve man. Of man, is het eigenlijk wel een man? Of is het een poppetje, met een vrolijke lach en grappige rode wangen? dat mag je zelf weten. Het maakt niet uit. Het is Meneer Humble.
Lees verder

In the Picture: Sweakers van Ockyz – voor veiligheid rondom het zwembad

Valpartij in het zwembad
November 2016; wij waren als gezin een heerlijk weekendje weg in Zeeland. En wat een geluk, op het vakantiepark was een mooi subtropisch zwembad aanwezig. Elin vindt zwemmen heel leuk, daarom gingen we vroeg eten zodat we daarna nog lekker een poosje konden zwemmen voordat het bedtijd zou zijn. Dat plezier duurde niet lang. Elin gleed uit op de gladde en natte tegels, met haar hoofd tegen de vloer. Gevolg: hard huilen en een flinke bult. Gelukkig bleef het daarbij en was het geen hersenschudding. De zwemjuffrouw raadde ons aan om waterschoentjes te kopen, een stuk veiliger voor kleine kinderen die alleen maar kunnen rennen in het zwembad.
Lees verder

Recensie: Jamil en Jamila – Hoe Syrische kinderen leven in een vluchtelingenkamp

In Syrië gaan naar schatting 2,8 miljoen kinderen niet meer naar school en een groot deel van deze kinderen zijn getraumatiseerd door de oorlogservaringen die ze hebben meegemaakt. Dit boek over de twee kinderen Jamil en Jamila, is gebaseerd op situaties die echt gebeurd zijn. Deze boeken worden ook gebruikt op de scholen in de vluchtelingenkampen. De situaties die beschreven zijn in dit boek zijn herkenbare situaties en hierdoor leren ze er over nadenken en ook om erover te praten wat ze hebben meegemaakt.
Maar het is niet alleen geschreven voor de Syrische kinderen in de vluchtelingenkampen. Kinderen in Europa kunnen door het lezen van dit boek veel leren over hoe het er daar aan toe gaat en meer begrip krijgen voor kinderen die in vluchtelingenkampen moeten leven. Want het is niet niks wat zij daar meemaken en wat zij gezien hebben in het land waar ze wonen en waar oorlog is.
Lees verder

Recensie: Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel

Als we elkaar terugzien
Op een dag ontvangt Emily een schilderij van een onbekende afzender; een portret van een vrouw waarin ze direct haar onlangs overleden oma herkent. Er zit wel een briefje bij: Je opa is altijd van haar blijven houden. Margaret was de liefde van zijn leven.
Wie heeft dit schilderij gestuurd? Wie heeft het geschilderd? En wie is dan haar opa die zoveel van haar oma gehouden heeft?
Lees verder

Recensie: Controle! – Esther van der Ham

– Je hebt altijd een keuze. Ook als je geen keuze hebt. –

Het zal je maar gebeuren: door allerlei omstandigheden die je zomaar kunnen overkomen, verlies je de controle over je leven. Je hebt het zelf niet meer in de hand en hoe je het moet oplossen weet je al helemaal niet meer. Het overkomt Marjolein, de hoofdpersoon uit het boek Controle!, het debuutroman van Esther van der Ham.
Lees verder

« Oudere berichten

© 2017 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑