Tag: Het eerste jaar van de basisschool-tag

Elin zit nu sinds augustus op school. Ze heeft het van begin af aan onwijs naar haar zin. Ik kwam ‘het eerste jaar van de basisschool-tag’ tegen en vond deze leuk om in te vullen. Deze tag is bedacht door Maddy van Meer met Mama. Hoewel natuurlijk het eerste jaar nog niet voorbij is, we zitten nog maar net op de helft, kan ik toch de vragen van de tag beantwoorden. Lees je mee? 

Lees verder

Recensie: verhalen met L.E.F. – Inez van Arkel & Maaike Frankena

Ze kwam dit boekje met een setje kaartjes hoogstpersoonlijk aan de deur afgeven; Maaike Frankena, één van de auteurs van dit boek. Ze vertelde mij vol enthousiasme over de inhoud en de bedoeling hiervan.
Dit boek is voor alle kinderen die wel eens: verdrietig zijn, boos zijn, geïrriteerd zijn, zich eenzaam voelen of  moe zijn, humeurig, onrustig of onzeker, héél stil zijn of weleens gepest zijn, zich verontwaardigd  voelen of beledigd zijn. Gewoon, omdat alle kinderen ook de liefste zijn.
‘Verhalen met L.E.F.’ staat vol met voorleesverhalen en neemt je mee naar een heel rustig plekje, een plekje in jezelf, in jouw verbeelding. Zodat jij even je rust kunt vinden, tussen alle afspraken, stress en moeten, moeten, moeten door! Je kunt dit boekje gebruiken met je eigen kinderen. Maar leerkrachten kunnen het ook goed gebruiken in de klas om ook daar een stukje rust te creëren.

Lees verder

Recensie: Onderweg naar Pasen – 40 momenten van rust, bezinning en beleving

Veertig momenten van rust, bezinning en beleving. Veertig dagen lang beleven, ruiken, maken, proeven, kijken en luisteren. Veertijd lijdenstijd, op weg naar Pasen. Dit creatieve dagboekje helpt je de lijdenstijd op een bijzondere manier te ervaren. Van Uitgeverij Sestra (Royal Jongbloed) ontving ik het boekje ‘Onderweg naar Pasen’ van Corien Oranje & Mariska Vos. Samen  met mijn gezin ga ik er vanaf aanstaande woensdag mee aan de slag.

Lees verder

Recensie: het huis met griep – Esther van der Ham

Vorig jaar augustus werden er zonnepanelen op ons dak geplaatst. Arjan legde aan Elin uit wat zonnepanelen zijn en hoe het werkt. Sindsdien riep ze elke keer als de zon scheen: ‘hé de zon schijnt, nu hebben we weer stroom en hoeven we geen stroom te kopen!’ Toch is het lastig om aan kleine kinderen uit te leggen hoe het nu precies werkt. Esther van der Ham schreef ‘Het huis met griep’, een sprookje voor kleuters om hen te laten kennismaken met de wereld van onderzoekers op het gebied van zonne-energie, en daagt ze uit om zelf op onderzoek uit te gaan met de school of met de ouders.
Lees verder

Tag: de gewoon Nederlands tag

Er zijn diverse tags in omloop. Vragen over een bepaald onderwerp die bloggers beantwoorden en op hun blog plaatsen. Andere bloggers kunnen de tag overnemen. Ik werd door Diana van Stripeaway geattendeerd op de ‘gewoon Nederlands tag’. Een leuke tag die ik graag overneem. Ik daag andere bloggers uit om deze tag van mij over te nemen, de vragen te antwoorden en die op een eigen blog te plaatsen. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden. Maar hier eerst die van mij!
Lees verder

Top 3 van de best gelezen blogs in januari

Eind 2017 schreef ik een blog over de top 5 van de meest gelezen blogs in 2017. Dit jaar ga ik elke 1e van de maand een blog plaatsen over de top 3 van best gelezen blogs van de maand daarvoor. En daarbij geef ik u ook een kleine update van de werkzaamheden die ik voor opdrachtgevers heb gedaan.
Lees verder

Tag: de voorlees-tag

Door Malou van Made by Malou ben ik getagd voor de voorlees-tag. Deze tag is bedacht door Jeanet omdat het van 24 januari tot 3 februari de Nationale Voorleesdagen zijn. Elin is dol op voorlezen, en ook Joas loopt altijd wel met een boekje in zijn hand. Hij hoeft bij het slapengaan geen knuffel, maar hij neemt een boekje mee naar bed. Boekjes zijn favoriet en voorlezen is fijn. Daarom geef ik hierbij de antwoorden op de gestelde vragen.

De voorlees-tag

Wat is op dit moment het favoriete boek van je kind?
Van de bibliotheek heb ik nu het boek …. en …., en als er voorgelezen gaat worden pak Joas deze twee boekjes uit de kast. Ook Elin vindt ze leuk. De boeken van Kaatje, of Karel, of Anna van Uitgeverij Clavis doen het hier sowieso heel erg goed.
Lees verder

Recensie: Vogel Vera in het wonderbos – Esther van der Ham

Je wordt al vrolijk als je alleen nog maar de cover van dit boek bekijkt. En blader je het boekje door, dan spatten de prachtige illustraties met de vrolijke, heldere kleuren van de bladzijde af! Ik heb het over het boekje Vogel Vera in het Wonderbos.

Lees verder

Tag: de Thuiswerk-tag

Vorige week werd ik al getagd voor de ‘rotklusjes van het ouderschap-tag‘. Nu ben ik door Linda van Thuisleven  gevraagd om deze Thuiswerk-tag in te vullen. Omdat ik natuurlijk thuis werk. Deze tag is een lijstje met vragen die zijn bedacht door Amanda van Kiddowz en Merel van Lotus Writings samen. Hier volgen mijn antwoorden op de gestelde vragen:

Lees verder

Review: puzzelboekjes voor kinderen – Denksport Junior

Hier heb ik al verschillende reviews van voorbij zien komen op diverse blogsite: puzzelboekjes voor jonge kinderen van Denksport Junior. Ik werd er nieuwsgierig naar (reviews op blogsites werken dus ;-)) en kocht het boekje mijn eerste puzzelboek voor Elin. Ik merkte dat ze het ontzettend leuk vindt om te doen en dat ze het ook best goed kan.

Afgelopen jaar heeft Denksport de Junior collectie gerestyled. Het heeft een eigentijdse, speelse, frisse look, die kinderen aanspreekt. Ook is de Junior-collectie uitbreid met 4 nieuwe titels.
Van Denksport ontving ik drie van de vier nieuwe titels om te testen:
– Mini mix voor Peuter: 2 – 4 jaar
– Mini mix voor Kleuters: 3 – 5 jaar
– Spelen met kleur: 6 – 8 jaar

Lees verder

« Oudere berichten

© 2018 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑