Review: Oehoe – Mini-uitdeelspelletje Tienminspellen.nl

Oehoe van tienminspellen.nl

Een spelletje ter grootte van een luciferdoosje en daar zit alles in wat je nodig heeft? Heb je dat wel eens zien liggen in de winkel? Ik niet, kan ik je vertellen! Maar sinds kort hebben we zo’n spelletje in huis; Oehoe van tienminspellen.nl. Geloof je het niet? Nou, kijk zelf maar …

Oehoe! van Tienminspellen.nl

Vast een flauw en simpel spelletje waar je zo op uitgekeken bent … ? Niets is minder waar. Je hebt er je volle aandacht bij nodig en het liefst moet je ook nog 3 stappen vooruit denken.

De spelregels

In het kleine doosje zitten 12 munten. Elke munt heeft aan beide kanten een kleur; rood, blauw of geel. En op elke munt staat een vogel afgebeeld; een ekster, een oehoe of een roodborstje. Zowel de voorkant als de achterkant van de munten zijn bedrukt.
Je legt de 12 munten in een rij op tafel, maar er mogen geen duo’s naast elkaar liggen, dus geen twee munten naast elkaar met dezelfde vogel en kleur.

1. Gooi de dobbelsteen. Je kiest daarna twee munten uit die je met elkaar gaat verwisselen (als dat mogelijk is). De twee munten die je gaat verwisselen moeten zover uit elkaar zitten als het aantal ogen wat je gedobbeld hebt.
Bijvoorbeeld: als je 3 gegooid hebt dan wissel je munt 1 en 4 met elkaar, of 2 en 5, of 3 en 6, enz.
Heb je een hoger getal gegooid dan het aantal munten dat op tafel ligt, dan is gelijk je beurt voorbij.

2. Bij het omwisselen van de munten mag je ook nog kiezen of je één of beide munten nog omdraait, maar het is niet verplicht om de munten om te draaien.

Vorm je een duo?

3. Als je bij het omwisselen van de munten een duo vormt, dus twee dezelfde vogels in dezelfde kleur naast elkaar, mag je een van de twee munten voor je nemen. Het eventueel ontstane gat vul je op met een munt die op een van de hoeken ligt, deze munt ben je verplicht om te draaien.
Kun je geen duo vormen bij het omwisselen van de munten, dan wissel je de munten wel met elkaar om, maar is daarna je beurt voorbij.

4. Je herhaalt stap 3 net zo lang tot er geen duo’s meer liggen.
Einde en winnaar: De beurten stoppen als de rij nog maar 3 munten bevat. Elke rood-met-gele munt mag nog gepakt worden door degene die al eenzelfde munt heeft. De winnaar is degene die de meeste munten verzameld heeft.

Oehoe dobbelspel voor twee spelers van tienminspellen.nl

Mijn mening

De spelregels lezen en het direct begrijpen is voor mij sowieso een dingetje wat ik graag aan Arjan overlaat. Een keer meekijken met een spelletje, of een filmpje waarin het spel wordt uitgelegd werkt beter voor mij. Als je eenmaal door hebt hoe hoe dit spel werkt is het heel eenvoudig wat betreft de regels. Je hebt wel de aandacht nodig bij het spel en vooruit kunnen kijken is ook handig om het spel te kunnen winnen. Als je 1, 2 of 3 gooit is het overzichtelijk, maar zodra je 4, 5 of 6 gegooid hebt moet je goed kijken en er je vingers bij houden om te zien welke 2 munten je moet omwisselen.

Het is een spelletje wat je even lekker snel tussendoor doet. Je hoeft niet veel klaar te leggen, je kunt het snel spelen en je doet er ongeveer 10 minuutjes over. Het is een spel voor 2 spelers vanaf ongeveer 8 jaar.
En zo is Oehoe een leuk en handig spelletje om mee te nemen op vakantie, in het vliegtuig, of om weg te geven als uitdeelcadeautje!

Er is nog meer, er komt nog meer

De spellen zijn bedacht en ontwikkeld door Peter Flikweert, en worden geproduceerd door Peter zelf en door vrijwilligers. Er zijn nog twee luciferdoosjesspelletjes bij Tienminspellen.nl, namelijk Apenkolder en Galilea Meeting. En ook zijn er uitnodigingskaarten en kerstkaarten in de vorm van een spel verkrijgbaar.
De spellen zijn spannend, met een leuk plot en eenvoudige spelregels. Slim spelen helpt, maar je moet ook geluk hebben!

Meer informatie over Oehoe of bestellen?

Stuur dan een mailtje naar puntsgewijs@gmail.com of kijk eens op tienminspellen.nl

Lees ook: Review: Punto | Stip voor stip naar de overwinning
En lees ook: Review: Kwatro | White Goblin Games
Deze twee spelletjes, zitten beide in een superklein doosje. Ideaal om mee te nemen op reis.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

SpeelgoedSpeelgoed

Reactie (8)

 • hphofman| 16 maart 2019

  Leuk spelletje zo met dit regenweer!

 • stefaanvivant| 16 maart 2019

  Leuke tip, wij verblijven een weekendje in Landal en gisteren avond ook de spellendoos opengetrokken 🙂

 • Wanda| 16 maart 2019

  Ik ben normaal niet zo van die ellenlang durende spelletjes, maar dit klinkt als iets wat lekker vlot gaat en wat ideaal is om op vakantie mee te nemen.

 • Caesar Roos| 16 maart 2019

  !0 minuten is voor mij lang genoeg! Mijn concentratie laat het daarna afweten! Ga het zeker eens proberen.

 • Amy| 16 maart 2019

  Wat leuk zeg, dit spel! Ik houd heel erg van spellen en naast de grotere bordspellen hebben wij ook een verzameling reisspellen, om mee op vakantie te nemen. Dit zou er zomaar eentje kunnen zijn die wij met plezier zouden meenemen 🙂

 • Globalizious| 16 maart 2019

  Ik hou van spelletjes. dit klinkt als iets ideaals, leuk voor tussendoor.

 • Gabriëlle| 17 maart 2019

  Tof zeg, ik ben helemaal gek op spelletjes en zeker die klein en makkelijk mee te nemen zijn!

 • Yousra Yasmine| 17 maart 2019

  Wat en leuk spelletje! Helemaal schattig dat het in een lucifer doosje zit! Dat geeft een hele leuke/lieve uitstraling!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *