KEen tijdschrift over kunst en wetenschap voor kinderen van 3 tot 6 jaar? Die is er sinds kort, genaamd OKIDO. Nummer #0 is afgelopen maand uitgeven door Uitgeverij MEIS & MAAS. Andere soortgelijke tijdschriften over wetenschap die je in de boekhandels ziet liggen, zijn meestal voor kinderen vanaf een jaar of 8. Maar dit tijdschrift is juist bedoeld voor jongere kinderen. Daarom ben ik zeer benieuwd naar dit tijdschrift en of het iets zou zijn voor Elin (3,5). En als ze iets van haar vader heeft (natuurkundige) gaat ze dit superleuk en interessant vinden. Ik gaf gehoor aan de oproep om een proefexemplaar aan te vragen en een paar dagen later viel deze al op de mat.

OKIDO

Het tijdschrift OKIDO staat vol met verhalen, activiteiten, doodles, puzzels, spelletjes, recepten, knutselopdrachten en gedichtjes. Dit tijdschrift helpt kinderen om spelenderwijs te leren over het thema. De opdrachten en activiteiten stimuleren de creativiteit en ze inspireren kinderen voor de wetenschap. In elke uitgave staat één onderwerp centraal. Nummer #0 gaat over planeten en sterren en nummer #1 zal gaan over het thema Water.

OKIDO is een uniek tijdschrift:

  • het is één van de meest succesvolle tijdschriften voor kinderen in de UK
  • elk nummer heeft een wetenschappelijk thema gebaseerd op interesses van kinderen van 3 -6 jaar
  • het is ontwikkeld door kunstenaars, wetenschappers en docenten
  • dit tijdschrift staat wereldwijd in de top 15 van beste tijdschriften voor kinderen.

Niet zomaar een tijdschrift dus!

Het proefexemplaar

Zoals ik al schreef heb ik voor Elin een gratis proefexemplaar aangevraagd. Deze kun je aanvragen door een mailtje met je naam en adres te sturen naar info@okidotijdschrift.nl.
Nummer #0 gaat over planeten en sterren, een onderwerp waar Elin nog niet veel van af weet. Al spelenderwijs krijgt ze meer over dit onderwerp te weten. De verhaaltjes leren over de verschillende planeten en een kenmerk van elk van deze planeten. Ze leert over sterren en sterrenbeelden die je aan de hemel kunt zien, over de ruimte, raketten en astronauten, kortom, alles wat met het onderwerp te maken heeft komt aan bod.

Er zitten ook knutselopdrachten in; we maakten van het knipblad een raket en er staat precies beschreven hoe je een ster vouwt.
In het midden van het boekje is een gedeelte met kleuropdrachten en puzzeltjes. Elin maakte van zichzelf een astronautje en ze kleurde figuurtjes in de juiste kleur.
In het tijdschrift staat ook een recept; meteorenhapjes van kaas. Mmm, smullen maar!
Dit is nog maar een greep uit de selectie.

Onze mening

Dit tijdschrift is erg leerzaam voor Elin. Ze vindt het leuk om samen met papa of mama de opdrachtjes te doen. Hierdoor wordt haar kennis en woordenschat  vergroot. Het niveau van dit nummer sluit goed aan bij de leeftijdsindicatie. Elin zit met haar 3 jaar aan de onderkant van deze indicatie, maar het is ook voor haar goed te doen. Het tijdschrift is afwisselend qua opdrachten en activiteiten en daarom zeker niet eentonig en saai. Je kunt hier urenlang plezier mee hebben. Daarom zijn wij benieuwd naar de volgende nummers!

Productinformatie

Okido is een tweemaandelijks tijdschrift voor kinderen van 3 – 6 jaar. Een los nummer kost € 3,99. Een proefabonnement van 3 nummers kost € 10,00 en stopt automatisch. Echter, een jaarabonnement van 6 nummers kost € 21,50 per jaar en dit is een doorlopend abonnement.

Kortom; kijk voor meer informatie op de website of op de facebookpagina van OKIDO.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share this: