In the Picture: Stichting Pretletters – lezen met en voor het kind

Gastblog – geschreven door Linda Vergouwen – Vermaire, voorzitter van Pretletters
Stichting Pretletters is een initiatief wat lezen stimuleert bij het gehandicapte kind.
Pretletters
Boeken en speelgoed, daar heeft ieder kind recht op. Met een enorm enthousiasme begon ik mijn werk in de kindersector. Dat boeken en speelgoed geen vanzelfsprekendheid zijn, werd mij al gauw duidelijk. Dus ieder werkbezoek ging ik – gewapend met een boek – voorlezen bij het gehandicapte kind.
Dat voorlezen verliep soms heel gewoon,? maar soms kwam ik er achter dat voorlezen alleen niet genoeg was.? Prikkels toedienen, prikkels wegnemen, afwisseling in zitten en bewegen… gaandeweg heb ik mijn eigen weg samen met het kind erin mogen vinden.

Vanuit deze passie ben ik Pretletters begonnen. Een platform waar ik boekentips op kwijt kan, waar ik hulpmiddelen uitprobeer en waar ik het deel voor een ieder die interesse heeft. Niet wetende dat Pretletters in korte tijd een enorme groei zou doormaken.
Collega’s deelden mijn enthousiasme en wilden zeker meehelpen aan dit initiatief. Al gauw werd ons kleinschalig initiatief omgezet naar een echte Stichting. Eva de waard en Ellen van der Velde namen plaats in het bestuur, en al gauw hielden we onze eerste bestuursvergadering.

Binnenkort bestaat onze stichting ??n jaar en kijken we terug op een bevlogen jaar. Naast onze website zijn we gegroeid in vele activiteiten rondom lezen met en voor het gehandicapte kind.
We hebben bibliotheken gerealiseerd in instellingen, hebben boekenpakketten geschonken aan scholen, hebben voorleesactiviteiten georganiseerd en hebben vooral heel veel pret met elkaar.

Trots zijn we zeker. Onze stichting heeft geen financi?le donateurs en is afhankelijk van giften van particulieren, uitgeverijen, boekwinkels, scholen etc..
Desondanks presteren we met een lege portemonnee en een hoop creativiteit om vele mooie momenten te cre?ren.
Ons werk komt uit ons hart, met liefde voor boeken en de interne wil om juist het verschil te maken voor het gehandicapte kind.? In een wereld vol financi?le belangen, juist aantonen dat je met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen met elkaar het verschil kunt maken.

Ik ben trots op al onze vrijwilligers die zich wekelijks opnieuw inzetten voor onze activiteiten.
Ik ben trots op alle kindjes die met een grote glimlach luisteren naar onze voorleesavonturen
en wat ben ik trots dat onze stichting zoveel lichtpuntjes mag brengen.

Linda Vergouwen – Vermaire
Voorzitter Pretletters
Http://www.pret-letters.nl

Bewaren

Share this:

1 reactie

  1. Linda vergouwen

    22 mei 2017 at 11:21

    Dankjewel Puntsgewijs dat jullie aandacht hebben geschonken aan onze stichting!! Daar zijn we zeker blij mee..

Geef een reactie

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: