Recensie: Meneer Humble | Saskia Angenent

Meneer Humble | Saskia Angenent

“Hij is een lieve man. Of man, is het eigenlijk wel een man? Of is het een poppetje, met een vrolijke lach en grappige rode wangen? Dat mag je zelf weten. Het maakt niet uit. Het is Meneer Humble. Het is een leuk boekje over een eenvoudige man geschreven door Saskia Angenent.

Meneer Humble

Meneer Humble is een eenvoudige man en hij is vriendelijk. Hij heeft niet veel nodig en is al snel tevreden. Hij houdt ervan om mensen te helpen als ze dat goed vinden.
Meneer Humble wil graag de wereld een beetje mooier maken. LIEFDE, onvoorwaardelijke liefde. Dat vindt meneer Humble het allerbelangrijkste in het leven. Hij wordt er altijd zo verdrietig van als mensen ruzie hebben.

Dit is meneer Humble en over hem gaat dit boekje. In dit boekje staan 10 hoofdstukjes met verhalen en belevenissen over meneer Humble en zijn poes Mekjo. Dit boek is niet alleen voor kinderen geschreven, ook volwassen kunnen hier een heleboel wijze lessen uit halen. Een paar oneliners uit dit boek wil ik met u delen:

Oneliners uit meneer Humble

“Mekjo snapt het wel: hoe blij je vaak ook bent, soms heb je een dag dat je om alles moet huilen. … ‘Kom maar hier, ik weet wat je nodig hebt. Kom maar’, zegt hij. Hij doet zijn armen wijd open en meneer Humble kijkt hem vragend aan. ‘Morgen zie je weer de mooie kant van het leven. Kom hier… Ik heb… Een knuffel voor jou!'”

“Meneer Humble heeft een droom: hij wil de wereld graag een beetje mooier maken. Hij wil mensen blij maken en vertellen over de liefde. De onvoorwaardelijke liefde waardoor je van iedereen houdt zonder dat je daar iets voor terug verwacht. Meneer Humble gelooft dat iedereen hetzelfde is, ook al zie je er soms anders uit of praat je anders. Je kunt volgens hem houden van mensen of dieren die je helemaal niet kent.”

“Het is belangrijk om vooral aandacht te geven aan leuke en mooie dingen, want alles dat aandacht krijgt wordt groter en zo kun je de wereld toch een piepklein beetje mooier maken.”

“Hij wist het niet en hij voelde zich tekort schieten als grote broer. Zijn dappere zus (die ernstig ziek is) nam de touwtjes in handen en liet iedereen zien hoe je het beste met verwarrende dingen als ziekte, verdriet en angst om kon gaan. Ze leerde iedereen dat het belangrijk is om te geloven dat het goed komt. Het leek wel of Victorie hem hielp terwijl hij juist zijn zusje wilde helpen.”

“Meneer Humble kan vandaag zijn draai niet vinden. Zijn hoofd is onrustig, hij wordt daar zo moe van. … Als hij twee keer struikelt, beseft hij dat het de hoogste tijd wordt om alles op een rijtje te krijgen en een grote opruiming te houden in zijn hoofd. … (Humble gaat een boswandeling maken). Hij snapt waarom ze het Moeder Natuur noemen, want hij wordt er rustig en blij van. … Meneer Humble geniet van de terugkerende rust in zijn hoofd en in zijn lijf. Hij is ontspannen en het valt op dat hij niet meer struikelt.”

Mijn mening

Een liefje boekje met leerzame verhalen. De verhalen zijn eenvoudig en aansprekend geschreven voor kinderen. Er valt ook goed over na te praten met kinderen en er vragen over te stellen aan hen. Volwassenen en oudere kinderen kunnen diepere betekenissen uit de verhalen van meneer Humble halen. De illustraties zijn eenvoudig, leuk en duidelijk.
Een leuke toevoeging is dat de kleurplaten uit het boek ook te downloaden zijn de website van meneer Humble.

Productinformatie

Titel: Meneer Humble
Auteur en illustrator: Saskia Aïcha Angenent
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 9789491886812
Aantal pagina’s: 72
Verschijningsdatum: april 2017

Lees ook: Recensie: Een nieuw huis voor Noekie | Trenke Riksten-Unsworth
Lees ook: Recensie: Het kasteel met duizend kamers | Esther van der Ham

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *