‘Omdat gezonde gerechten ook hartstikke lekker kunnen zijn’. Dat is het motto van SpiceM. SpiceM heeft kruidenmixen die gebaseerd zijn op gerechten van over de hele wereld. Van SpiceM ontving ik 3 zakjes (lees: zakken) met kruidenmixen; een Mexicaanse, een Franse en een Indiase kruidenmix. Ik ging als eerste in de keuken aan de slag met de Mexicaanse kruidenmix. Wat ik maakte en wat wij er vonden kun je lezen in deze blog.

SpiceM

Maar eerst meer over de webwinkel met kruidenmixen van SpiceM. Marenka wil lekker en gezond eten, maar daarnaast echt geen concessies doen in smaak. Daarom bedacht ze een kruidenlijn. In de kruidenmixen zit geen toegevoegd zout, geen toegevoegd suiker en geen onnodige andere toevoegingen. Puur natuur dus. Bovendien zit er in deze kruidenmixen geen pepers waardoor het ook geschikt is voor kleine kinderen, zwangere dames en voor mensen die gewoon niet zo van pittig houden. Wil je liever wel pittig? Dan kan dit met een zakje SpiceM UP. Er zijn diverse soorten kruidenmixen te verkrijgen in de webshop van SpiceM waarmee je gerechten van over de hele wereld kunt maken. Ga mee op reis naar Frankrijk, Itali?, Griekenland en Marokko. Naar Thailand, India, Mexico en de USA en proef de lekkerste gerechten van dit land. Vandaag neem ik je mee naar Mexico.

Mexicaanse Nachoschotel met SpiceM Mexico

Ingredi?nten Nachoschotel
300 gram gehakt
Een zak (ik had 750 gram) Mexicaanse groetemix, of kies voor ‘losse’ groenten zoals mais, kidneybonen, sperziebonen, paprika, ui
Lente-ui
1 zak tortillachips
Geraspte kaas
SpiceM Mexico

Ingredi?nten guacamole
Avocado
Klein uitje
Klein teentje knoflook
Cr?me fra?che

Bereidingswijze Nachoschotel
1. Bak in een wok het gehakt met een lepel SpiceM Mexico rul.
2. Voeg hier de (in stukjes gesneden) groenten en 3 eetlepels SpiceM toe. Roer het geheel goed door elkaar en wok tot het gaar is.
3. Giet dit mengsel in een ovenschotel.
4. Leg hier bovenop de tortillachips, strooi hier de geraspte kaas met wat ringetjes lente-ui over.
5. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Bereidingswijze Guacamole
1. Haal de schil van de avocado af en snijd deze in stukjes. Pel de ui en snijd deze in stukjes en pers een knoflookteentje uit.
2. Doe dit bij elkaar in een bakje, samen met een flinke lepel cr?me fra?che en een lepel SpiceM Mexico.
3. Pureer het geheel met een staafmixer.
4. Serveer bij de Nachoschotel.

Onze mening

‘Mama, wat eten we vandaag?’ ‘Chips,’ was mijn antwoord. ‘Jippie! Chips!’ Nou, ik ben benieuwd of Elin nu wel haar bord leegeet nu we “chips” eten. Elin is een erg slechte avondeter. Meestal hebben wij allang onze bord leeg en is Elin nog maar nauwelijks begonnen met eten. Het duurt vaak ook lang voordat haar bord leeg is, als ze deze ?berhaupt al leeg eet.? Maar ditmaal was het anders. Elin had net zo snel haar bord leeg als wij. Vooral de guacamole viel bij haar goed in de smaak! Elke keer schepte ze meer en meer op haar bord, verbazend dat het alweer op was!

Ook wij vonden het erg lekker, zowel de nachoschotel al de guacamole. We hebben genoten van deze maaltijd met de kruidenmix Mexico van SpiceM. Je proeft de kruiden goed, maar het heeft zeker geen overheersende, pittige smaak. Ik houd helemaal niet van pittig eten, dus ik vind dit een enorm geslaagde mix en zal ik zeker vaker gaan gebruiken!

Productinformatie

SpiceM Mexico is een Mexicaanse kruidenmix met paprika, tomaat, ui, oregano, peterselie, kurkuma en komijn. Een zakje met een inhoud van 250 ml kost ? 3,95 en daarmee krijg je echt waar voor je geld, want je kunt enorm lang met een zakje doen. Bovendien passen er 4 zakjes kruidenmix in een brievenbusverpakking, dus het hoeft niet met pakketpost verzonden te worden.

Share this: