Review: de bakmixen uit de webwinkel Nicole’s Choice

Zoals u misschien wel weet ben ik fan van de losse thee die te koop is in de webwinkel Nicole’s Choice. Nicole heeft meer dan 50 soorten thee in de webwinkel, onderverdeeld in zes categorie?n. Het kan niet anders of er zit wel een smaak, of meerdere smaken, tussen die u lekker vindt. Voor mij is dat momenteel de Fruity Forest, Sweet Dragon, Kaneelthee, Holiday Glow en Mistletoo Kiss. Heerlijke ‘winterse’ smaken. In de zomer zou ik zomaar andere favorieten kunnen kiezen, meer de citrus-smaken. Maar dat gaan we komende zomer zien …
Nicole heeft niet alleen thee in haar assortiment, ze heeft ook diverse bakmixen te koop. Ik heb er drie van mogen proeven.

Bakmixen van Nicole’s Choice

Creamy Madness
De eerste bakmix die ik mocht proberen was de Creamy Madness. Ik ontvingen de bakmix in een mooie WECK? pot. In de pot zit palmsuiker, amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout en?vanille bourbon. Zelf moet je nog een avocado, boter, melk en eieren toevoegen. Ik moet zeggen dat ik heel erg benieuwd was, want ik had nog nooit een avocado gebruikt in een zoet baksel.

In eerste instantie kwam de cake niet helemaal mooi uit de oven. Deze bleef iets te nat en viel in stukken uit het bakblik. Ik heb het nog een poosje teruggezet in de oven, en toen zag het er een stuk beter uit. Al was de cake al wel in stukken, maar dat deed absoluut niet af aan de smaak. Zoals de naam als zegt was de Creamy Madness een romige en smeu?ge cake. En dat romige en smeu?ge komt door de avocado. Ik vond apart, maar z? heerlijk!

Cinamybaby
Cake, koek, tsja, wat is het eigenlijk? In ieder geval is het lekker. Van Nicole ontving ik (als complete verrassing) de cinamybaby, ditmaal in een zakje. In het zakje zit Speltmeel,?palmsuiker, zonnebloempitten,?kaneel,?bakpoeder en?zout. Je moet nog zelf eieren en boter toevoegen. Zodra je het zakje opendoet komt de geur van kaneel en palmsuiker je al tegemoet. En al helemaal zodra je de cake/koek in de oven zet! Wat ruikt deze lekker zeg! En de smaak? Heerlijk! En vooral de zonnebloempitten zijn verrassend in deze mix. Of voeg er zelf nog stukjes appel aan het beslag toe voor een heerlijke appelkaneelcake.

Chocolicious
Of de chocolicious mij lekker lijkt? vroeg Nicole. Lijkt? Alles waar choco voor staat is sowieso lekker, dus dan moet deze bakmix ook wel lekker zijn. En dat was het dan ook. Ik ontving de bakmix in een WECK? pot. In de pot zit palmsuiker, cacaopoeder (RAW), vanillebourbon en?zout. Zelf nog boter en eieren toevoegen, even mixen en je hebt een heerlijke browniebeslag. Lekker! Ja, tuurlijk is die lekker, want overal waar choco in zit, is lekker 😉

Mijn mening

Zoals je al kon lezen gebruikt Nicole in de bakmixen geen ‘gewone’ witte suiker maar palmsuiker. Palmsuiker heeft een lagere glycemische index dan witte suiker en hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo hard. Ook zit er geen tarwemeel in, maar speltmeel of amandelmeel. Met speltmeel bak ik zelf al heel regelmatig, maar met palmsuiker had ik nog nooit iets lekkers gebakken. Ik was dan ook heel benieuwd naar de smaak. Wat mij opvalt is dat je baksel zo ontzettend lekker ruikt als je palmsuiker gebruikt. Palmsuiker heeft een karamelachtige smaak en ook daar houd ik erg van.

Het beslag is heel eenvoudig te bereiden. Het precieze recept wordt meegeleverd en anders is het ook nog op de website te vinden.
Doordat de bakmix in een WECK? pot zit, is het ook nog eens een leuk cadeau om weg te geven, je kunt dus een erg leuk pakket maken met de thee en de bakmixen.

Productinformatie

Creamy Madness – ? 10,95
Cinamybaby – ? 7,95
Chocolicious – ? 12,95

* Voor dit artikel heb ik producten ontvangen *

Share this:

1 reactie

  1. Leuk overzicht. Wil die choco variant wel eens proberen! Kinderen zijn er gek op.

Geef een reactie

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: