Tag: de rotklusjes van het ouderschap-tag

Rotklusjes

Dit wordt de eerste keer dat ik op deze blog iets persoonlijks schrijf. Ik schreef alleen nog maar reviews van producten of recensies van boeken. Door Batboy werd ik getagd voor de ‘rotklusjes van het ouderschap-tag’. Charlotte van Aukjes Wereld bedacht deze tag en sindsdien hebben al diverse bloggers deze tag ingevuld. En vandaag is het mijn beurt … Hier komt-ie!

De minder leuke klusjes van het ouderschap-tag

 1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
  Bij Elin wanneer het nodig is, en dat is ongeveer eens in de twee weken. Bij Joas is het een ander verhaal. Je moet ‘m eerst met twee man sterk in de houtgreep nemen en dan is het vervolgens nog een hele kunst om zijn nageltjes te knippen. Die 20 nageltjes zijn dan ook niet binnen een paar minuutjes geknipt, dus ik doe het niet zo vaak bij hem. Maar ja, soms is het toch echt nodig … Hopelijk gaat het over een poosje beter.
 2. En de teennagels?
  Dat gaat in ??n moeite door met de vingernageltjes.
 3. Hoe vaak verschool je het bed van je kind?
  Eens in de 1 ? 2 weken. Gelukkig heeft Elin ook bijna nooit in haar bed geplast ‘s nachts waardoor het vaker nodig was. Hopelijk gaat dat bij Joas ook zo …
 4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
  Alleen als het nodig is en dat is dus bijna nooit.
 5. Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
  Overdag ben ik de pineut omdat papa 5 dagen in de week werkt. ‘s Avonds en in het weekend probeer ik het wel op hem af te schuiven ;-). Ook altijd zo leuk dat ze hun luier volgooien als je net een luier hebt verschoond.
  Joas probeert nu zindelijk te worden en elke 5 minuten wil hij zijn potje legen op de wc. Haha … wel een beetje vermoeiend, maar hopelijk is-tie nu snel zindelijk en anders komt het later wel een keertje. Zou wel lekker zijn als we ‘uit de luiers’ zijn.
 6. Wie staat er ?s nachts uit als je kind?wakker wordt?
  Hier wordt papa wakker als er ??n begint te huilen en ik hoor niks. Dus meestal gaat papa eruit, en soms krijg ik een duw dat ik weer eens een keer aan de beurt ben om eruit te gaan. Toen Elin 6 maanden was, heeft ze 6 maanden in een spreidbroekje gezeten, waardoor ze ‘s nachts 10 tot 20x wakker werd. Toen hebben we ingesteld dat we om de beurt een nacht de pineut zijn, zodat de ander een nacht kan doorslapen. Die tip kan ik iedereen aanbevelen als je regelmatig uit bed moet voor je kindje.
 7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
  Ik, omdat papa 5 dagen per week werkt. Dus logisch dat ik dan ga, toch?! Gisteren kreeg Elin haar basisschoolprik. Ze riep ‘au, au, au,’ huilde niet eens en het was alweer voorbij. Ik heb er eigenlijk geen moeite mee als mij kinderen een prikje krijgen. Hoort erbij en is zo weer over.
 8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
  Meestal ben ik dat. Arjan doet weer heel andere dingen. Hij is meer van de (technische) klusjes in huis en regelt ook de belastingzaken enzo. Daar bemoei ik mij dan weer niet mee 😉 En zo heeft dus ieder zijn taak in huis.

Dit waren de vragen van de ‘rotklusjes van het ouderschap -tag’.
Wat vind jij het minst leuke klusje?

Ik tag Linda van Thuisleven en Linda van Lifestyle Mommy’s om ook deze tag in te vullen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Share this:
ComputerComputer

Reactie (5)

 • Krystle/Batboy| 16 januari 2018

  Oh bah dat is voor jullie dan zeker een rotklus die nagels knippen!

 • Tag: Thuiswerken - Puntsgewijs| 22 januari 2018

  […] week werd ik al getagd voor de ‘rotklusjes van het ouderschap-tag‘. Nu ben ik door Linda van Thuisleven? gevraagd om deze Thuiswerk-tag in te vullen. Omdat ik […]

 • De ?rotklusjes van het ouderschap -tag? – Thuisleven.com| 25 januari 2018

  […] deze tag en sindsdien hebben al diverse bloggers deze tag ingevuld. Ik ben getagd door Marieke van Puntsgewijs! Als thuisblijfmoeder van drie dochters heb ik de laatste tien jaren al aardig wat rotklusjes voor […]

 • Tag: de voorlees-tag - Puntsgewijs| 29 januari 2018

  […] * Lees ook de antwoorden op de vragen in de thuiswerk-tag en de rotklusjes-van-het-ouderschap-tag. […]

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: