Tag: de Thuiswerk-tag

Vorige week werd ik al getagd voor de ‘rotklusjes van het ouderschap-tag‘. Nu ben ik door Linda van Thuisleven? gevraagd om deze Thuiswerk-tag in te vullen. Omdat ik natuurlijk thuis werk. Deze tag is een lijstje met vragen die zijn bedacht door Amanda van Kiddowz en Merel van Lotus Writings samen. Hier volgen mijn antwoorden op de gestelde vragen:

De Thuiswerk-tag

Wat voor soort thuiswerk doe je?
Op 17 april 2017 mocht ik mij officieel ZZP-er noemen. De startersregeling van het UWV ging van start en in die week had ik ook een afspraak bij de KvK om mijn bedrijf Puntsgewijs in te schrijven. Puntsgewijs biedt verschillende diensten aan:
– het schrijven van teksten, bijvoorbeeld productteksten voor webwinkels, blogs, reviews.
– het corrigeren van teksten, bijvoorbeeld van manuscripten.
– het beheren van social media voor bedrijven, etc.

Waarom ben je gaan thuiswerken?
Na 10 jaar als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt, ben ik december 2016 gestopt. De enorme hoeveelheid werk die het basisonderwijs met zich meebrengt was niet meer te combineren met mijn gezin. Ik had een opzegtermijn van 3 maanden, en samen met een fantastische jobcoach (die ik iedereen kan aanbevelen die er ??n nodig heeft, dus heb je er ??n nodig, vraag mij gerust om de naam) ben ik gaan zoeken naar een ‘wat dan?’ Omdat ik graag meer thuis wilde zijn bij mijn kinderen, zijn we gaan zoeken naar een baan wat aan die eis voldeed en wat ook echt bij mij past.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?
Laten we het er maar op houden dat je altijd bezig kunt blijven. Maar het voordeel van thuis werken is wel dat als een kind ziek is, je niet in allerlei bochten moet wringen om oppas te regelen. Je gewoon tussendoor naar de huisarts, consultatiebureau etc. kan. En dat ik Elin naar school kan brengen en haar ook weer kan ophalen.

Hoe houd je de planning bij?
Ja, als ik het niet opschrijf dan raak ik de kluts kwijt. Dus ik heb een dikke notitieblok en daar schrijf ik alles in op. En het werkt voor mij zelfs beter om bijv. mijn urenregistratie eerst daarin op te schrijven in plaats van direct in een Excel-bestand. Want dat vergeet ik gewoon.

Regel je opvang voor de kinderen?
Elin en Joas gingen al ruim anderhalve dag naar het kinderdagverblijf toen ik nog in het onderwijs werkte. Elin is ondertussen 4 jaar geworden en gaat sinds de zomervakantie naar school. Joas gaat nog steeds deze anderhalve dag naar het KDV. In de eerste plaats is het lekker dat ik even ongestuurd een dagje kan doorwerken, en in de tweede plaats heeft Joas het er erg naar zijn zin en leert hij er ook heel veel. Ik vind het goed voor hem om hem daar naartoe te laten gaan.

Hoe houd je werk en gezin in balans?
Als ik voor 2 ? 3 dagen in de week werk heb dan ben ik helemaal tevreden. Ik spreid dat wel uit over 5 ? 6 kortere dagen per week. Dus voornamelijk tijdens de schooltijden van Elin en vaak ‘s avonds nog wel even een uurtje. De ene week heb ik meer opdrachten dan de andere week, dat betekent ook dat ik de ene week meer uren werk dan de andere. En soms heb ik ook te maken met een deadline, dan is het soms wel even heel hard doorwerken in een week. Maar dan werk ik ‘s avonds nog even iets langer door.

Op welke manier start je werkdag?
Na het douchen, aankleden, eten, schooltas van Elin klaarmaken, en Joas aankleden, breng ik eerst Elin naar school. Zo tegen 9:00 uur ben ik weer thuis, pak ik een kopje koffie en installeer mij achter de laptop en ga ik lekker aan de slag.

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst?
Tosti of een boterham met een gebakken eitje. En zo af en toe eens lekker pannenkoeken bakken.

Mis je het werken voor een baas?
Nee, helemaal niet. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn en Joas rond mij heen te hebben.

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega?s?
Nee, die mis ik ook niet.

Heb je een vaste dag per week vrij?
Zondag. Maar als ik een mooie roman ter correctie heb liggen, dan kan ik het toch niet laten om dat er lekker bij te pakken en verder te lezen (en te corrigeren).

Wat kocht je van je eerste salaris?
Wij willen proberen om ‘te leven’ van het salaris van Arjan. Het geld wat ik verdien staat dus nog lekker op de spaarrekening en beleggingsrekening. Zo houden we geld apart en sparen voor de studies van de kinderen, de wat grotere uitgaven zoals een auto, enz.
Jammer dat de spaarrente heel laag is, en daarom hebben we ook gekozen om een beleggingsrekening te openen.

De waren mijn antwoorden op de vragen. Ik geef de tag door aan mijn collega ZZp-er Helen. Ook zij is mama van jonge kinderen, is leerkracht in het basisonderwijs geweest, is begeleid door dezelfde jobcoach en zij biedt ongeveer dezelfde werkzaamheden aan als ik.

Share this:

ComputerComputer

Reactie (2)

  • Lifestyle Mommy's ~ Linda| 22 januari 2018

    Leuk om te lezen hoe jouw werkdag er uitziet Marieke šŸ˜€

  • Tag: de voorlees-tag - Puntsgewijs| 29 januari 2018

    […] Lees ook de antwoorden op de vragen in de thuiswerk-tag en de […]

  • Geef een reactie

    %d bloggers liken dit: