Tag: de gewoon Nederlands tag

Nederlands

Er zijn diverse tags in omloop. Vragen over een bepaald onderwerp die bloggers beantwoorden en op hun blog plaatsen. Andere bloggers kunnen de tag overnemen. Ik werd door Diana van Stripeaway geattendeerd op de ‘gewoon Nederlands tag’. Een leuke tag die ik graag overneem. Ik daag andere bloggers uit om deze tag van mij over te nemen, de vragen te antwoorden en die op een eigen blog te plaatsen. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden. Maar hier eerst die van mij!

De gewoon Nederlands tag

E?n of meer koekjes bij de thee?
Het liefst meer natuurlijk, en vooral als er chocolade in of op zit :). Maar ik laat het er vaak bij ??ntje omdat koekjes natuurlijk niet zo heel gezond is. Eigenlijk heb ik liever een stukje chocolade in plaats van een koekjes. Daar zou ik zo een hele reep van op kunnen eten, maar ja …

Wat is je favoriete stamppot?
Ik maak niet zo heel vaak stamppot eigenlijk, maar als ik stamppot maak is het andijviestamppot. Het lekkerst vind ik ‘m dan met shoarma en stukjes perzik erdoor.

Welke Nederlandse feestdag vind jij het leukste?
Dat is Sinterklaas. Gezellig met gezin en familie, al dat lekkers en de cadeautjes. Nadeel is wel dat je wekenlang van tevoren stuiterende kinderen hebt šŸ˜‰ Ik vind het dan weer niet erg dat je wekenlang van tevoren (chocolade)kruidnoten kunt kopen…

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Er zijn in Nederland echt heel veel mooie plekjes. Een echte favoriet heb ik dan ook niet. Wij wandelen graag op een zondagmiddag in Park Clingendael in Den Haag. Als we een weekendje weg gaan, dan komen we snel uit bij Drenthe. Maar mijn echte favoriete plekje is toch echt thuis.

Wat is jouw favoriete accent?
Ik kom zelf van Goerree-Overflakkee, dus Flakkees is natuurlijk mijn favoriete dialect. Ik spreek het zelf bijna niet meer, maar als ik op Flakkee ben dan spreek ik een mengelmoesje van Nederlands en Flakkees.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Ik vind ‘stroopwafel’ een leuk woord. Ik vind het grappig als je bijvoorbeeld ik vertrek op tv kijkt en ze nemen iets typisch Nederlands mee, dat het bijna altijd de stroopwafel is. Het woord wordt dan vaak zo nadrukkelijk uitgesproken.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Kleedjesmarkt op Koningsdag. Altijd leuk om even rond te snuffelen en kijken of er nog leuke puzzels of boekjes voor mijn kinderen liggen. Of de oranjetompouce op Koningsdag, altijd lekker šŸ™‚

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriet?
Oost west, thuis best. Omdat gewoon lekker thuis toch altijd weer het fijnst is. Alleen wil mijn man het liefst altijd op vakantie en uitstapjes maken …

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Ik houd niet zo erg van winkelen, maar als ik moet kiezen dan is het toch wel de Action. Altijd leuk om daar even rond te snuffelen. Gelukkig ben ik niet zo iemand die alles wat leuk is koopt šŸ˜‰

Wat vind jij de leukste BN-er?
We kijken nauwelijks tv en zijn helemaal niet zo thuis in de BN-ers. Ik heb eigenlijk geen idee wie ik het leukst vind. Ik denk niemand.

Wat vind jij het leukste Nederlands-talige liedje?
Ook dat interesseert mij eigenlijk niet. Ik ben fan van de Christelijke band Sela, en als je dan spreekt over een favoriete liedje dan is dat ‘Ik zal er zijn’.

Haring? Ja of nee …
Ik lust best een haring, maar het is niet zo dat ik er nu helemaal warm voor loop ofzo. Ik eet toch liever een lekkerbekje, kibbeling, tongetje, zalm of paling.

Wil jij ook de tag invullen? Neem de vragen gerust over. Laat je mij wel even weten als je ‘m ingevuld hebt? Dan kom ik even een kijkje bij je nemen.

* Neem ook eens een kijken bij mijn anders tags.

Share this:

Reactie (1)

  • Diana| 5 februari 2018

    Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen. Een hele leuke manier om elkaar een beetje beter te leren kennen. Maar ja over die stroopwafels. Klopt helemaal! Je ziet ze in de markthal in Rotterdam ook staan en dan rij met toeristen ervoor. Super leuk!

  • Geef een reactie

    %d bloggers liken dit: