Recensie: Onderweg naar Pasen – 40 momenten van rust, bezinning en beleving

Onderweg naar Pasen Corien Oranje Mariska Vos

Veertig momenten van rust, bezinning en beleving. Veertig dagen lang beleven, ruiken, maken, proeven, kijken en luisteren. Veertijd lijdenstijd, op weg naar Pasen. Dit creatieve dagboekje helpt je de lijdenstijd op een bijzondere manier te ervaren. Van Uitgeverij Sestra (Royal Jongbloed) ontving ik het boekje ‘Onderweg naar Pasen‘ van Corien Oranje & Mariska Vos. Samen? met mijn gezin ga ik er vanaf aanstaande woensdag mee aan de slag.

Onderweg naar Pasen

Veertig dagen lang kun je aan de slag met dit boekje. E?n dag bestaat uit een linker- en een rechterpagina. Op elke linkerpagina vind je het te lezen bijbelgedeelte, een overdenking bij de bijbeltekst, een vraag om over na te denken en een kort gebed. Op de rechterpagina staat een opdracht beschreven. De opdrachten zijn onderverdeeld in 5 categorie?n; beleef, ruik, maak, proef en luister.

Beleef: je maakt een stiftgedicht, of je schrijft het verhaal vanuit de ogen van een van de hoofdpersonen uit het bijbelverhaal.
Ruik: je plukt een bloem en je hangt er kaartje aan met een tekst om nog even over na te denken.
Maak: je schrijft op een kiezelsteen een belangrijk woord uit het bijbelgedeelte, of je legt een voorwerp wat past bij het bijbeldeelte in een vaas of onder een stolp.
Proef: op zaterdag staat er een recept beschreven van een gerecht met een bijzondere betekenis. Om op zondag van te genieten.
Luister: je luistert het genoemde lied die je kunt vinden op YouTube. Achterin het boek staat ook nog een lijst met liederen die passen bij de 40-dagentijd en bij Pasen. Christelijke liedjes, maar ook ‘gewone’ popliedjes die goed passen bij deze tijd.

Er zijn een aantal dingen die je moet aanschaffen om de opdrachten te kunnen doen. Deze spullen kun je al van tevoren aanschaffen. Heb je het niet in huis, dan kun je natuurlijk even bij de kringloop kijken, of wees creatief en bedenk een alternatief.

Lees ook: Recensie: God ziet mij | Overdenkingen bij de psalmen
Lees ook: Recensie: Samenleesbijbel Junior

Mijn mening

De 40-dagentijd moet nog beginnen, dus mijn inhoudelijke mening kan ik nog niet geven. Toch wilde ik alvast deze review schrijven over hoe het boekje is opgebouwd en deel ik met u mijn eerste indruk. Wellicht past dit boekje ook bij u en uw gezin en ben je nog net op tijd om dit boekje al dan niet aan te schaffen šŸ˜‰

Bij het zien van dit boekje ben ik al behoorlijk enthousiast. Het boekje heeft een harde kaft en is daardoor echt een stevig en mooi boek. Er is gebruik gemaakt van pastelkleuren, en bij het zien daarvan krijg je direct zin in het voorjaar. De opdrachten in het boekje zijn leuk, gevarieerd en over het algemeen ook haalbaar om te doen. Ze nemen weinig tijd in beslag, maar ze helpen je toch om de lijdenstijd op een bijzondere manier te beleven. De foto’s in het boekje zijn prachtig. De teksten zijn geschreven door Corien Oranje. Ik heb al meerdere boeken van haar gelezen en haar schrijfstijl is eigentijds, humoristisch en zeer prettig. Ik vertrouw erop dat het bij deze overdenkingen ook zo zal zijn. De recepten zien er lekker uit en ook die zijn haalbaar om te maken.

Onderweg naar Pasen Corien Oranje en Mariska Vos

Wij hebben er zin in om mee aan de slag te gaan. Bij u ook al enthousiast geworden?
Later deel ik met u nog mijn inhoudelijke mening over dit boek en over onze ervaringen.

Productinformatie

Titel: Onderweg naar Pasen – 40 momenten van rust, bezinning en beleving
Auteurs: Corien Oranje & Mariska Vos
Uitgeverij: Sestra
ISBN: 9789491844522
Verschijningsdatum: januari 2016

Lees ook: Recensie: Zoekbijbel | Marijke ten Cate

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *