De Wonderbox; een activiteitenbox met superleuke knutsels, spellen, tekenopdrachten, bewegen, kletspraat en nog veel meer? van ongeveer 3 tot 6 jaar. Alleen deze zin al maakte mij onwijs nieuwsgierig naar De Wonderbox. De Wonderbox is bedacht en ontwikkeld door Shirly. Shirly en ik zijn aan elkaar gekoppeld door onze jobcoach. Beiden hebben we als leerkracht in het onderwijs gewerkt en beiden zijn we daar niet zo lang geleden mee gestopt. Het advies van onze jobcoach om eens een kop koffie met elkaar te drinken hebben we ter harte genomen en ik ben bij haar een bakkie gaan doen. Wat een enorm inspirerende ontmoeting was dat! En het leuke … van Shirly kreeg ik een Wonderbox mee om er samen met mij kinderen mee aan de slag te gaan.

De wonderbox

Wat is de wonderbox?
De Wonderbox is een doos met een activiteitenboekje en met alle materialen die je voor de activiteiten nodig hebt. In het boekje staan diverse opdrachten die je met je kind(eren) kunt doen. Er zijn in ieder geval zes activiteiten in zes verschillende categorie?n:

 • Met CreaKrokodil maak je een mooie creatie
 • Met SensoSnake ontdek je de wonderlijke wereld van je zintuigen
 • Met NatureNijlpaard stap je de buitenwereld in of haal je die binnen
 • Met de ActieveApen is het tijd om met je hele lijf te bewegen
 • Met de FeestVarkens beleef je met spel samen plezier
 • Met de SciencePrincess is het een proefje voor je boefje

Ik ontving van Shirly de Wonderbox over de ijsbeer, en in het activiteitenboekje zaten naast deze zes opdrachten ook nog 5 andere opdrachten; een kleurplaat, kletspraat, ga op onderzoek en ontdek, een tekenopdracht en een verhaaltje.
In De Wonderbox zit alle materialen die je nodig hebt voor je opdracht, behalve algemene benodigdheden zoals een schaar, lijm, kleurpotloden, enz.

Voor wie is De Wonderbox?
De adviesleeftijd is 3 tot 6 jaar, maar er zijn ook activiteiten die zeker geschikt zijn voor kinderen die jonger of ouder zijn. De Wonderbox geeft gehoor aan de steeds meer toenemende vraag vanuit het onderwijs en van ouders om de ontwikkeling van kinderen juist spelenderwijs te begeleiden.
De visie van De Wonderbox is voor een groot deel gebaseerd op de 21st century skills. Je kind leert met deze activiteiten spelenderwijs de vaardigheden die nodig zijn in de 21ste eeuw!

Waarom kies je voor De Wonderbox?

 • Beleef je samen met je kind meer plezier
 • Krijg je genoeg inspiratie
 • Stimuleer je de ontwikkeling van je kind
 • Creëer je quality time met je kind
 • Prikkel je het creatieve denkproces van je kind
 • Maak je op een positieve manier verbinding met je kind
 • Match en stretch je de talenten

Mijn mening

Ik vind De Wonderbox echt tof. De activiteiten zijn leuk en ook de kinderen vinden het erg leuk om ermee aan de slag te gaan. Het thema van de box die ik ontving sprak ook enorm aan. Bij de bibliotheek hebben we nog diverse boeken gehaald over de ijsbeer en op YouTube nog wat filmpjes gekeken. Elin heeft veel over de ijsbeer geleerd; waar de ijsbeer woont, wat hij eet, enz. Met diverse activiteiten uit de box kon Joas (2) heel goed meedoen, maar nog niet met alles. Elin is 4 jaar en we merkten dat de box echt aansluit bij de kleuterleeftijd, met haar kon ik alles doen en alles was duidelijk voor haar. “Met De Wonderbox prikkel je de natuurlijke behoefte om te ontdekken, verwonderen, verkennen en experimenteren!” Dit kan ik uit ervaring, door het te doen met mijn kinderen, alleen maar beamen.

Productinformatie

Elke maand is er een nieuwe Wonderbox verkrijgen. Deze kost ? 21,95 per stuk en is hier te bestellen. Neem je een 3-maandenabonnement of een jaarabonnement, dan krijg je korting. Er zijn al diverse thema’s beschikbaar, waaronder de ijsbeer, ik ben jarig, het circus, monsters en piraten.

Wil je meer weten over De Wonderbox? Kijk dan op de website voor meer informatie.

Share this: