Tag: Welkom in Zoetermeer

Zoetermeer

Op Northflix kwam ik deze tag tegen en omdat ik het een leuk tag vind, vul ik ‘m ook in en deel ik het met jullie. Lees je mee met de vragen en mijn antwoorden hierop?  Welkom in Zoetermeer!

Welkom in Zoetermeer – Tag

Wat is je connectie met Zoetermeer?

Toen ik verkering kreeg met Arjan woonde hij in Duitsland en ik in Bergambacht. Een reistijd van 2,5 uur met de auto, en dan zonder file. Na ruim een jaar flink wat heen en weer gereisd te hebben, maakte we trouwplannen. Ik werkte toen in Waarder en daar wilde ik ook graag blijven werken. Arjan zocht een baan in de buurt en dat werd toen Rotterdam. We gingen op zoek naar een huis tussen Waarder en Rotterdam en in Zoetermeer kwamen we snel en makkelijk aan een huurhuis. Dat was onze eerste contact met Zoetermeer, en we wonen er nu 6 jaar. We wonen niet meer in het huurhuis. 2,5 jaar geleden hebben we een huis gekocht een stukje verderop in de wijk. En daar wonen we nu met heel veel plezier.

Wat maakt Zoetermeer een fijne woonplaats?

Zoetermeer is een stad en je hebt alle voorzieningen in de buurt. De wijk waar ik woon is open en groen en het doet niet heel ‘stads’ aan. Ik heb het gevoel dat ik in een dorp woon en dat is ook wel fijn. We wonen er heel rustig met een groot grasveld voor onze deur, dus onze overburen wonen niet direct tegenover ons, maar helemaal aan de andere kant van het grasveld, en dat geeft een heel open gevoel.

Een ander voordeel is dat we aan de rand van Zoetermeer wonen en in enkele minuten op de N470 en de A12 zitten. Heerlijk om niet heel Zoetermeer door te hoeven rijden voordat je op de snelweg zit.
En dan nog een laatste voordeel; Zoetermeer is een nieuwe stad, dus heeft het geen oude binnenstad met al die smalle straatjes, eenrichtingsverkeer etc. Je zit dus redelijk snel aan de andere kant van de stad. Ik heb er altijd een beetje hekel aan om in de oude binnenstad van bijvoorbeeld Leiden, Den Haag of Delft te rijden met de auto.

Wat mis je of wat irriteert je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen?

De wijk waar ik woon is één van de grootste wijken van Zoetermeer. Wat betreft een supermarkten is er in onze wijk allemaal maar een Albert Heijn en 2 jumbo’s. Ik mis bijvoorbeeld een Lidl die helemaal aan de noordkant van Zoetermeer zit. Een Action wat meer in de buurt zou ook wel fijn zijn 😉
Zoetermeer heeft wel een oude kern (Dorpsstraat) en die is wel leuk om af en toe eens doorheen te lopen. Maar deze oude kern is niet zo als bijvoorbeeld Delft. Maar gelukkig is Delft of Leiden dichtbij en kunnen we af en toe eens daarheen. De keuze aan lunchrooms en terrasjes vind ik niet zo heel groot in het centrum van Zoetermeer. Er zijn er wel hoor, maar het is anders dan bijvoorbeeld in Delft.
De Randstadrail rijdt niet door onze wijk, dat is ook wel een beetje jammer.

Wat vind je het mooiste gebouw?

Mijn huis 😉
Dat weet ik dus eigenlijk niet zo goed! O ja, Molen de Hoop is wel een erg mooie molen. Binnen in de molen is een winkeltje waar je allerlei meel, bloem en bakmixen etc. kunt kopen. Erg leuk.

Wat vind je de mooiste plek?

Zoetermeer heeft een aantal parken waar je lekker kunt wandelen en die stuk voor stuk mooi zijn. Vlakbij ons huis is er het Hoekstrapark  en in dit park is een bult waar je op kunt klimmen. De bult is bedekt met mooie rozenstruiken, en oh, als deze in bloei staan .. Pracht die zee van rozenstruiken!

Wat vind je de lelijkste plek?

Natuurlijk zijn er plekken die mooi zijn en andere minder mooi. Eigenlijk heb ik geen idee wat ik nu een minder mooie plek vind. Ik vind het altijd wel prettig als de algehele aanblik van de stad er schoon en verzorgd uitziet.

Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Zoetermeer?

Bij mij thuis 😉
We drinken zelden ergens anders een bakkie koffie, dus ik weet het niet.

Wat is de leukste plek om te lunchen?

Haha, ook dat antwoord moet ik schuldig blijven. We gaan best wel eens ergens lunchen, maar eigenlijk nooit zoveel in Zoetermeer? Iemand nog lunchtips in Zoetermeer?
O ja, al lang geleden zijn we eens bij de Zoetelaar in de Dorpsstraat een broodje gaan eten. Die was wel erg lekker.

Waar ga je graag uit eten?

Met 2 kleine kinderen komt er niet zo heel veel van om uit eten te gaan omdat ik er dan oppas voor moet regelen. Kan wel hoor, maar het komt er nu eenmaal niet zo heel veel van. Laatst zijn we een keer saampjes uit eten geweest bij Tot zo! Op de menukaart staan een flink aantal gerechtjes en nagerechtjes. Je mag daar onbeperkt gerechtjes bestellen van deze menukaart. Elke keer als je bordje weer leeg is en je hebt nog honger, kies je weer een ander gerecht van de kaart. De gerechten zijn ongeveer ter grootte van een voorgerecht. Wij hebben er heerlijk gegeten, en we zouden er zeker graag nog eens naartoe gaan. We zaten er ook heerlijk rustig, muziek niet te hard, en de bediening was snel.

Je kunt er ook lunchen, misschien moeten we dat maar eens doen en wordt het ook nog eens onze favoriete lunchplek.

Stel: Je wandelt door Zoetermeer en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Een ijsje halen! Of het nu in de Stadshart is, in de Dorpsstraat of bij Zinn Rokkeveen. Een heerlijk ijsje gaat er altijd wel in!

Wat is je favoriete winkel?

Action 😉

Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Zoetermeer, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

Wij gaan regelmatig naar de kinderboerderij in deze wijk, maar in een andere wijk is ook nog een kinderboerderij waar ik eens een kijkje wil nemen.

Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Zoetermeer ontdekken. Wat laat je ze zien?

Dan zou ik een met ze naar de Dorpsstraat gaan en even een kijkje bij de molen gaan nemen.

Share this:

ComputerComputer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: