Review: Zuivelhoeve. Onmeunig lekker!

Zuivelhoeve

Het begon in 1981 in het Twentse dorpje Twekkelo in een klompenschuur. Deze klompenschuur werd een klein winkeltje waar Diane ambachtelijke producten verkocht die haar man Gerhjan met liefde had gemaakt. Dat winkeltje werd een succes, dus werd het tijd om de rest van Nederland kennis te laten maken met de heerlijke Zuivelhoeve producten. Inmiddels – 35 jaar later – zijn er ongeveer 40 Zuivelhoeve winkels in Nederland, is het verkrijgbaar in de supermarkten door heel Nederland en zelfs in België en Duitsland. Fantastisch verhaal toch, dat een klompenschuur tot zoiets groots kan uitgroeien?!
De Zuivelhoeve winkels zijn alleen voornamelijk in Noord en Oost Nederland te vinden. In West-Nederland zijn nog nauwelijks Zuivelhoeve winkels. Een gat in de markt zou ik zeggen! Iemand die het ziet zitten om in Zoetermeer een winkeltje te starten … 😉

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Zuivelhoeve. Ze produceren hun zuivel met respect voor de koeien, de boeren en het milieu. Ze werken bijvoorbeeld aan het watergebruik, gebruiken 100% groene stroom, doen aan afvalscheiding, gebruiken verantwoord verpakkingsmateriaal, letten op dierenwelzijn, verminderen transportkilometers per product, wijzen consumenten op slim hergebruik van bijvoorbeeld de emmertjes en gebruiken alleen weidemelk voor hun zuivelproducten.
Op deze manier reikt de beste zuivel veel verder dan alleen gezond en lekker!

Winactie bij Zuivelhoeve

Zuivelhoeve … met een winactie of Facebook won ik een Zuivelhoeve-pakket. Dat bericht kreeg ik vlak voordat ik op vakantie zou gaan. Gelukkig kon de verzending van het toetjespakket uitgesteld worden tot na onze vakantie. Goed en wel terug van vakantie bracht een postbezorger een flinke koeltas. Tot onze verrassing kwam er enorm veel toetjes uit. 5x Boer’n Yoghurt met Topcup. Dit zijn éénpersoonstoetjes met in een apart cupje wat crueli of noten en een lepeltje. Ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen naar je werk. Daarnaast zat er nog 1 emmer Boer’n Yoghurt Aardbeien à 800 gram en 4 bekers Boer’n vla en yoghurt à 450 gram. En er zat nog een verpakking Bolletje Cruesli bij. We ontvingen diverse smaken, zodat we van alles wat konden proeven. Het was al bijna lunchtijd toen de postbezorger kwam, dus je begrijpt wel wat wij die middag gegeten hebben tijdens de lunch 😉

Mijn mening

Zuivelhoeve . Onmeunig lekker! Wat onmeunig betekent moest ik even opzoeken, maar dat is Twents voor heel erg, enorm, ontzettend. Ontzettend lekker dus. En dat was het ook. Als je deze vla en yoghurt vergelijkt met de goedkope pakken uit de supermarkt, dan proef je duidelijk verschil. Echt duidelijk verschil! Waar het ene waterig en nauwelijks smaak heeft, is Zuivelhoeve vol van smaak, stevig en erg romig. Zoals ik al schreef mochten we verschillende smaken proeven en ik heb zo mijn voorkeuren ontwikkeld voor de vanillevla en de vanilleyoghurt (met cruesli). Dat is echt genieten om dit zo op de vroege ochtend als ontbijtje naar binnen te werken. Maar ook de andere varianten lieten zich erg goed smaken. Zuivelhoeve! Bedankt voor dit heerlijke testpakket! We lustten er wel pap van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *