Recept: Couscoussalade | SpiceM 1 jaar!

SpiceM

Al een aantal keer heb ik een recept gedeeld waarin ik gebruik heb gemaakt van de kruidenmixen van SpiceM. Vandaag – 10-10-2018 – bestaat SpiceM 1 jaar en dat is natuurlijk een reden voor een extra blog deze week. In deze blog deel ik weer een ontzettend lekker recept met jullie, waarbij ik gebruik maak van één van de kruidenmixen van SpiceM; namelijk een couscoussalade met SpiceM Sweet. Eerder deelde ik al een recept van granola met SpiceM Sweet.

SpiceM

Met de internationale kruidenmixen van SpiceM is gezond eten nog makkelijker en lekkerder. Deze mixen bevatten geen extra zout, vet en suiker. Er zitten ook geen pepers in en daarom is het ook geschikt voor moeders die borstvoeding geven, voor kleine kinderen, of voor als je gewoon niet zo van pittig houdt. Houd je wel van pittig? Voeg dan wat SpiceM Up toe om net dat beetje pit toe te voegen aan je gerecht. De kruidenmixen passen goed in een zoutvrij en/of koolhydraatarm dieet.

Er zijn acht verschillende soorten kruidenmixen, namelijk; Frankrijk, Italië, Griekenland, India, Marokko, Mexico, Thailand en USA. Daarnaast er is nog de SpiceM Up zodat je zelf wat pit naar smaak kunt toevoegen, en de SpieM Sweet voor de zoete gerechten. En deze laatste gebruik ik altijd voor de couscoussalade.

Ingrediënten

Kipfilet
1 Ui
1 Courgette
2 Oranje of gele paprika’s
1 Sinaasappel
Couscous
Saladekaas
SpiceM Sweet
Munt

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes. Rasp de schil van een halve sinaasappel. Zorg ervoor dat je alleen de oranje schil raspt en niet het witte gedeelte, dit maakt het gerecht bitter. Bak in een koekenpan met wat olie de stukjes kipfilet samen met de sinaasappelrasp en een eetlepel SpiceM Sweet.

Snijd de ui, courgette en de paprika’s in stukjes en voeg dit bij de kipfilet. Blijf dit roerbakken totdat het gaar is.

Maak ondertussen de couscous klaar volgens de verpakking.

Schep de couscous door de kip met groenten en voeg hieraan ook het sap van de sinaasappel toe.

Bestrooi het gerecht met de saladekaas en (verse) munt!

Mijn mening

Deze salade is ontzettend makkelijk en snel te maken. Bovendien is het niet alleen warm lekker, maar ook er lekker als het lauw of koud is. Daarom is deze salade zeer geschikt om te maken en te eten in de zomer als het warm is en je geen zin en puf hebt om uitgebreid te koken. Ook is het een handig gerecht voor als je visite krijgt en je het eten graag van tevoren klaar wilt hebben staan.

Productinformatie

De kruidenmixen zijn verkrijgbaar in de webshop van SpiceM en een zak van 250 ml kost slechts € 3,95. Daar is echt een grote zak waar je erg lang mee kunt doen, dus je hebt zeker waar voor je geld. Bestel je tot 4 zakken kruidenmixen, dan kan het verzonden worden als brievenbuspakketje. Bestel je meer dan 4 zakken, dan wordt het een verzonden met de pakketpost.

Bekijk hier de andere recepten.

Share this:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: