Uit eten met kinderen: Woodstone Pizza and Wine | Zoetermeer

Woodstone Pizza and Wine

Vlakbij ons huis staat langs de kant van de weg een lantaarnpaal met daaraan een poster. Op deze poster staat ‘kids eten gratis’. Eenmaal thuis keek ik op de website van dit restaurant en we besloten om van deze actie gebruik te maken. Afgelopen zaterdag zijn wij naar Woodstone Pizza & Wine geweest. Omdat Woodstone Pizza and Wine echt anders is dan een ‘gewone’ pizzeria, en omdat we het hebben ervaren als een zeer kindvriendelijk restaurant, besloot ik om er een blog over te schrijven. Ik vertel je meer over onze ervaringen.

Woodstone Pizza and Wine

Thuis had ik al op de menukaart gekeken. Wat mij in eerste instantie eigenlijk verbaasde, was dat er een actie was waarbij kinderen gratis mochten komen eten, maar dat er helemaal geen kindermenu op de menukaart stond. Daarnaast viel het mij op dat, behalve de pizza Margherita, er allemaal heel bijzondere pizza’s op de kaart stonden. Geen pizza funghi, pizza salami, pizza hawaii, of alle andere bekende pizza’s, maar pizza’s met bijzondere smaken en met bijzonder combinaties. De kaart alleen al zag er al heel luxe uit. Zou het restaurant echt geschikt zijn voor jonge kinderen?

Toch besloten we de gok te wagen en met onze kinderen (van 5 en 3 jaar) een bezoek te brengen aan dit restaurant. We werden hartelijk ontvangen en we mochten een plekje in het restaurant zoeken. Het viel ons op dat het restaurant heel ruim is opgezet, je zit geenszins bij je buren op de lip. Dat was heel prettig. We kregen gelijk de menukaart en bestelden wat te drinken en een broodplankje, een plankje met wel een stuk of 10 à 12 stukjes focaccia, waldkornbrood en olijvenciabatta, geserveerd met aioli, aceto balsamico met extra vergine olijfolie en grof middellandse zeezout.Familie Flikweert

De pizza

Arjan en ik waren aan het overleggen wat we voor de kinderen zouden bestellen. Elin wilde graag een pizza met salami, maar die stond niet op de kaart. Bovendien wist ik al dat beide kinderen nooit een hele pizza zouden opeten, dus ik wilde vragen of ze allebei een halve pizza zouden mogen. Een van de bediening hoorde ons overleggen en kwam gelijk op ons af om ons te helpen. Omdat het eten voor de kinderen toch gratis zou zijn, konden we net zo goed voor allebei een hele pizza bestellen en wat over was zouden we mee naar huis krijgen. En die salami… Tuurlijk is dat geen probleem.

Arjan bestelde een pizza Crispino een pizza met gemarineerde kip, Italiaans spek, mozzarella, paprika, verse peterselie, grana padano kaas en de Woodstone pomodori tomatensaus. Ik bestelde een pizza Carpaccio een pizza met flinterdun gesneden ossenhaas op een classico pizzabodem met zonnebloem- en pompoenpitten, kappertjes, grana padano kaas en rucola, besprenkeld met pesto en balsamicosiroop

Wat ook heel leuk was, was dat de pizza’s in het restaurant zelf werden klaargemaakt. Middenin het restaurant stond een enorme pizzaoven waar de pizza’s in gebakken werden. Het wachten op onze pizza’s duurde niet lang. Al snel kregen we onze pizza’s, maar bij de eerste de best hap liet Elin een stukje pizza op haar broek vallen. Dat deed even pijn aan haar benen, omdat de pizza echt nog warm was. Gelijk kwam er één van de bediening op ons af om te vragen wat er was.

Woodstone

Het toetje

Na de pizza besloten we om nog een toetje te nemen. De kinderen wilden gewoon ijs, maar dat stond niet op de menukaart. Ik stelde de vraag aan een van de bediening wat voor mogelijkheden ze voor de kinderen hebben. Ze mochten ook een gewoon bolletje ijs krijgen, geen probleem. Ze mochten kiezen uit vanille, chocolade en frambozen. Arjan en ik kozen beiden voor de Nonna rie, een lekkere warme caramelcake met toffeesaus en geserveerd met vanille-ijs. En oh, wat was die lekker zeg. Puur genieten!

Elin zag het al helemaal voor zich. Ze wilde er graag nog wel eens eten en het liefst volgende week al. Arjan zei: ‘Nou, dan zoek je maar werk om geld te verdienen.”Ik wil later hier werken,’ zei Elin. Stiekem dacht ze vast dat ze dan elke dag daar pizza zou kunnen eten. Later krabbelde ze toch een beetje terug, want ze wil ook heel graag verloskundige worden. Toen heb ik maar uitgelegd dat ze in de avond en in het weekend bij Woodstone kan gaan werken, en dat ze dan door de week naar school kan om voor verloskundige te leren. Dat was toch wel een goed idee.

Nonna rie

Nog even de voor- en nadelen op een rijtje

+ Supervriendelijk personeel. Ook heel aardig naar de kinderen toe.
+ Er staan bijzondere pizza’s en andere gerechten op de menukaart. Het is echt anders dan een ‘gewone’ pizzeria.
+ De pizza-oven stond in het restaurant zelf. Je kon er een kijkje nemen. Joas en ik kregen zelfs uitleg van de eigenaar (denk ik) over hoe het pizza bakken precies is in zijn werk gaat. Joas was er niet vandaan te slaan.
+ Wat je niet op kunt, mag je meenemen in een doggybag.
+ Het eten was echt buitengewoon lekker.
+ Het toetje was gewoonweg echt verrukkelijk.
+ De kinderen wilden extra salami op hun pizza, dat was geen probleem. Ook was het geen probleem dat de kinderen een gewoon bolletje ijs wilden in plaats van een nagerecht van de kaart.
+ Het restaurant is mooi en schoon en het is heel ruim opgezet.
+ Vorige week mochten kinderen gratis komen eten, dat is natuurlijk nooit verkeerd 😉

– Omdat er op de menukaart best bijzondere pizza’s stonden, miste ik wel een beetje een kindermenukaart. Een pizza hoeft voor kinderen eenmaal niet zo bijzonder te zijn. Bovendien eten mijn kinderen echt nog niet een gewone grote pizza op. Ik kon deze zelf al amper op.
Het zou wellicht een idee zijn om een kleinere, goedkopere pizza Margherita op de kaart te zetten, en dat kinderen nog wat losse ingrediënten zouden kunnen kiezen, zoals salami, ham, enz. Het zou helemaal leuk zijn als kinderen echt een eigen menukaartje zouden krijgen.

Pizza Margherita

Gegevens van Woodstone

Update februari 2020: Woodstone Pizza and Wine in Zoetermeer is helaas gesloten. De andere vestigingen zijn wel open:

Woodstone Pizza and Wine zit ook in Alphen a/d Rijn, Almere, Haarlem en Hooddorp

Share this:

ComputerComputer

Reactie (3)

 • Maaike Gulden| 14 maart 2019

  Dat klinkt al een leuke plek om te eten met kinderen. Helaas een beetje ver uit de buurt 😉

 • Amy de Keijzer - Büttner| 27 maart 2019

  Dat ziet er allemaal erg lekker uit! Helaas niet bij mij in de buurt.

 • Skincarebynaomi| 28 maart 2019

  Wauw wat een service! Dat de kinderen gratis zijn heb ik nog nooit gehoord. Ik hou erg van de Italiaanse keuken, ik ga deze onthouden. BIjzondere pizza’s I love it. Zag er goed uit

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: