Nom nom nom-tag

nom nom nom - tag

Het is al even geleden dat ik een leuke tag heb ik gevuld. Maar deze tag kwam ik pasgeleden tegen en het leek mij leuk om deze lekkere tag ook zelf eens in te vullen. De tag komt oorspronkelijk van de site teamconfettie.nl van Olga. Zij bedacht in 2014 al deze Nom nom nom-tag. Tien vragen over eten die ik ga beantwoorden. Lees je mee?

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Wat ik vies vind zijn tomaten. Echt iedereen lust die, behalve ik lijkt wel. Als er 1 of 2 tomaten tussen al de andere groenten in mijn saus zitten vind ik het geen probleem. Maar als je het hebt over échte tomatensaus, of echte tomatensoep, bleh.

Andersom zou ik het eigenlijk niet zo weten wat ik ontzettend lekker vind, maar de meeste mensen niet. Ik vind karamel erg lekker, daar houdt volgens mij niet iedereen van.

Wat kook je het liefst en heel vaak?

Er zijn een heel aantal gerechten die zeer regelmatig op het menu staan. Ik heb niet één specifiek gerecht dat héél vaak gegeten wordt. Wat met enige regelmaat hier gegeten wordt is de witlofschotel, gnocchi, kipkrokantwraps, broodje shoarma (makkelijk op donderdag als we met Elin pas om 18:00 uur van zwemles thuiskomen), de verspakketten van Albert Heijn, paella, en nog veel meer eigenlijk.

witlof

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Er zijn wel een aantal restaurants waar ik zeker nog een keer wil terugkomen, bijvoorbeeld Tot zo! Eten en drinken in Zoetermeer. Of Woodstone Pizza and Wine, eveneens in Zoetermeer, of wat dacht je van livecooking bij Van der Valk in Voorschoten. Maar het liefst zou ik zo veel mogelijk restaurants willen proberen. Eigenlijk gaan we veel te weinig uit eten, maar met kleine kinderen komt het er gewoon niet zo van.

Als er een broodje naar je vernoemd zou, wat zou er dan op zitten?

Carpaccio met rucolamelange, pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover. Zo lekker! Nom Nom Nom!

nom nom nom - tag

Deel een handige kooktip

Daar moet ik even goed over nadenken hoor. Ik kan prima koken, ik doe het ook niet onhandig, maar of ik nu speciaal handige tips hebt? Wat ik met groenten snijden wel doe, zoals courgette of aubergine, is deze eerst in de lengte in tweeën snijden. Dan blijft deze tenminste plat op mijn snijplank liggen en gaat het snijden sneller.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Ik zou wel wat vaker uit een box als Hello Fresh willen koken. Maar voor de prijs van drie maaltijden doe ik compleet mijn weekboodschappen voor, dat weerhoudt mij om het vaker te doen. Ik hoop dat AH lekker veel wisselt met de verspakketten en elke keer nieuwe aan het assortiment toevoegt. Zo makkelijk om alle hoeveelheden in één keer bij de hand te hebben.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Alle drie. Meestal kook ik gewoon zelf. Soms halen we wel eens wat. Buiten de deur eten is heerlijk en lekker en zou ik wel vaker willen doen. Maar ja, dat komt er vaak nog niet zo van met twee kleine kinderen. Wat ik ook echt wel een keer leuk zou vinden is dat iemand gewoon eens heerlijk voor mij kookt, een driegangenmenu. Gewoon even lekker verwend worden.

Ben je ergens allergisch voor?

Ik ben nergens allergisch voor gelukkig.

Wat is je foodobsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Chocolade! Geen dag voorbij zonder dat ik chocolade gegeten heb! Nom Nom Nom!

Chocolade

Wat is je favoriete toetje?

Normaal gesproken eet ik geen toetjes, behalve op zondag. Dan komt het ijs op tafel en dat kan ik echt niet laten staan!

Wil je deze nom nom nom-tag ook invullen? Neem deze gerust over en vermeld in je bericht de blogpost van teamconfetti.nl

Share this:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: