Review: maak een kunstwerk met Diamond Painting

Diamond Painting

Ken jij de hobby Diamond Painting? Diamond Painting is een nog relatief nieuwe hobby en zorgt bij velen voor ontspanning en rust. Van Mijn Diamond Painting ontving ik een setje om te reviewen en in deze blog vertel ik je meer over deze hobby.

Wat is Diamond Painting eigenlijk?

Diamond Painting is eigenlijk schilderen met diamantjes op een canvasdoek. Het heeft veel weg van borduren, maar dan zonder naald en draad. Het is ook wel te vergelijken met Ministeck. Op internet kun je prachtige pakketten vinden die je kunt bestellen. Zo ook bij Mijn Diamond Painting. In een pakket zit alles wat je nodig hebt en zodra je het pakket in huis hebt, kun je dan direct starten. Je hoeft niet allerlei materialen aan te schaffen om deze hobby uit te kunnen oefenen, terwijl je niet eens weet of je het wel of niet leuk gaat vinden. Een afbeelding is dan vaak ook verkrijgbaar in diverse formaten, vanaf een zeer klein formaat, tot een groot formaat en alles wat ertussen zit. Maar hoe groter het doek met de afbeelding, hoe duurder het wordt, maar dan heb je wel het mooiste resultaat.

Omdat ik het nog nooit gedaan had, bestelde ik in eerste instantie een wat kleiner formaat. Wel is het zo hoe groter doek je kiest, hoe meer diamantjes je moet gebruiken en hoe mooier en gedetailleerder het resultaat zal zijn. Daarom bestelde ik mijn eerste pakket in formaat 30 x 40 cm, dat is niet de kleinste, maar groot genoeg om duidelijk te zien wat het wordt. En een mooi formaat om te proberen of het al dan niet een leuke hobby is.

Reactie (9)

 • lifestylemommys| 18 april 2019

  Ik hoor er zoveel over maar zelf heb ik nog geen diamond painting gedaan. Ziet er wel erg leuk uit 😁

 • hphofman| 24 april 2019

  moest meteen denken aan ministeck dat ik vroeger als kind had. Vind het nu zelf .teveel gepriegel, maar je kunt er heel mooie dingen mee maken

 • fairhups| 24 april 2019

  het ziet er heel mooi uit, ik zou het zelf niet kiezen als hobby omdat het ook veel plastic stukjes inzitten. misschien wel een keertje om er 1 te maken om ook echt als decoratie te gebruiken.

 • Kristof Luyten| 24 april 2019

  Het resultaat is echt wel mooi. Mijn nicht heeft onlangs een diamond painting gemaakt met een paard op, knap hoor.

 • Amy| 24 april 2019

  Het doet me inderdaad een beetje denken aan Ministeck, daar kon ik vroeger ook uren mee bezig zijn. Nu puzzel ik zo nu en dan wel eens met puzzels van ten minste 1000 stukjes, dat is ook heerlijk relaxed om te doen.

 • Manon Ruitenberg| 25 april 2019

  Bijzonder om te zien! Knap dat je dit kunt

 • Maaike Gulden| 25 april 2019

  Daar moet je wel heel veel geduld voor hebben! En dat heb ik niet voor dit soort dingen 😉

 • Bergfamilie| 29 april 2019

  Het ziet er mooi uit, maar ik vind het jammer dat een aantal dingen die je kan hergebruiken (pincet, schudbakje, pennetje) standaard meegeleverd worden. Zo heb je straks een lading van deze spullen die je nooit gebruikt… Dat weerhoudt mij altijd om dit soort aankopen te doen.

 • Caroline| 29 april 2019

  Het lijkt mee een ontspannende bezigheid, helaas matchen de ontwerpen die ik tot nu toe heb gezien van Diamond Painting niet echt met mijn smaak. Ik zou het dus niet aan de muur hangen. Maar als bezigheid lijkt het me wel tof om te doen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *