Review: AH American Pancakes

Laatst had ik via de app Too good to go weer een maaltijd gered van de prullenbak. In het restaurant van een hotel mocht ik een tasje vullen met alle broodjes etc. die waren overgebleven van het ontbijtbuffet. Er stond ook een pan met pancakes en die vond ik zo lekker dat ik in de supermarkt op zoek ging naar een mix voor Pancakes. En warempel. Bij Albert Heijn Rokkeveen in Zoetermeer stond er een complete promo-opstelling met 3 verschillende soorten mix voor AH American Pancakes, poedersuiker en kaneelijs. Wow, dat zag er geweldig uit. En vooral in combinatie met de prachtige kleuren van de zakjes waar de mix in zit. Van Albert Heijn Rokkeveen ontving ik een pakketje en ging er samen met Elin mee aan de slag.

American Pancakes Muesli en Rood fruit

Elin wilde als eerste de variant Muesli & Rood Fruit maken. De bereiding is heel simpel. Je doet de mix in een kom, doet de helft van de 350 ml magere melk erbij. Even mixen, de rest van de melk erbij, nog even mixen, en het beslag is klaar. In het beslag zag je al heel veel stukjes met rood fruit en muesli zitten. Dat beloofde al wat voor de smaak van deze pancakes.

Vervolgens doe je wat boter in de pan en laat het smelten. Dan doe je een lepel beslag in de pan zodat je ongeveer een rondje met een diameter van 10 cm krijgt.

Eenmaal klaar hebben we de pancakes versierd met pasta, aardbeien en frambozen, poedersuiker en kaneelijs. Het rood fruit proefde je terug in de pancakes en gaf daarmee een frisse smaak aan het lekkers. De randjes van de pancakes waren lekker knapperig. Ze waren echt lekker, zelfs nog wel lekkerder dan pannenkoeken of poffertjes.

In onderstaande vlog vertelt Elin hoe je de AH American pancakes moet bakken.

American Pancakes Karamelfugde

Karamel, ik ben er gek op. Dit leek mij dan ook de lekkerste smaak van de 3. Het beslag bereid je op dezelfde manier als de variant met Muesli & Rood fruit. In het beslag zitten veel kleine blokjes karamalfudge. Deze zakken wel naar de bodem, dus als je een lepel beslag in de pan doet, moet je wel eerst goed roeren in het beslag zodat je ook de karamelblokjes meepakt.

Ik had hoge verwachtingen van de karamelfudge, misschien wel té hoge verwachtingen. Waar je het rood fruit heel goed terug proefde in de pancakes, was de karamel wat minder goed te proeven en dat vond ik jammer. Desalniettemin waren ze natuurlijk gewoon ontzettend lekker. We hebben ze gegeten met banaan, karamelsaus en chocoladekrullen.

American Pancakes karamelfudge

American pancakes naturel

Deze derde zak hebben we meegenomen op vakantie. We hadden geen mixer voorhanden en daarom hebben we het beslag met een garde gemixt. Ook dat ging heel goed. Daarnaast hadden we ook weinig beleg voor de pancakes, daarom hebben we ze alleen met suiker en kaneel gegeten. Naturel klinkt heel saai in vergelijking met de andere twee varianten, maar dat is het geheel niet. De pancakes zijn vol van smaak met een lekker knapperig randje.

American Pancakes naturel

Het bakken

Het beslag heb je in mum van tijd gemaakt en je hebt er alleen 350 ml voor nodig. Daarna kun je gelijk aan de slag met bakken. In mijn koekenpan kunnen zo’n 4 tot 5 pancakes tegelijk gebakken worden. Uit een zakje mix kunnen ongeveer 12 pancakes gebakken worden. In ongeveer 10 tot 15 minuten heb je dus 12 overheerlijke pancakes op je bord liggen. Ook het bakken gaat dus supersnel. Waar je wel op moet letten is dat je het vuur niet te hoog zet. Pancakes zijn wat dikker dan pannenkoeken. Als het te hard gaat, dan kan de buitenkant al bruin zijn, terwijl de binnenkant nog niet gaar zijn. Je kunt ze het beste op een middelhoog vuurtje bakken. Dan hebben ze een mooi kleurtje aan de buitenkant en zijn ze gaar van binnen.

Wij vinden de pancakes ontzettend lekker en zullen ze zeker vaker kopen.

American Pancakes Muesli en rood fruit

Informatie

Een zakje AH American Pancakes naturel kost € 0,99 en een zakje karamelfudge, kaneel of muesli & rood fruit kost € 1,49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *