Uit eten met kinderen: Yankee Doodle Assen

Yankee Doodle

De kinderen mochten kiezen; een pannenkoekenrestaurant, een pizzeria of een restaurant waar je zelf mag weten wat je eet. Het werd dus unaniem het laatste. Een zoektocht naar een all-you-can-eat-restaurant in Drenthe leverde verschillende optie op. De keuze was echter snel gemaakt. Het zou Yankee Doodle in Assen worden. Gewoon omdat het allemaal net even anders dan anders leek. En dat was het ook! Een enorm kindvriendelijk restaurant en is daarom zeker een blog waard. Ik vertel je er meer over!

Yankee Doodle in Assen

Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk ontvangen en een tafeltje gewezen. Een personeelslid bracht ons een bordje met stokbroodjes en kruidenboter en legde ons het principe uit. Op elke tafel staat een menukaart en een bakje met daarin een aantal knijpertjes met daarop je tafelnummer. (Een 4-persoontafels heeft 4 knijpertje, een 6-persoontafel 6 knijpertjes, enz). Op het menukaart staan een kleine 100 gerechtjes en elk gerechtje heeft een eigen nummer. Je maakt je keuze voor een gerechtje en je onthoudt het bijbehorende nummertje. Vervolgens loop je met je knijpertje naar de grill en je stopt het knijpertje in het vakje met daarop het corresponderende nummer van je gerecht naar keuze.

Bij een aantal gerechtjes kun je een sausje kiezen. Elk sausje heeft een eigen kleur. Als je een keuze voor een sausje hebt gemaakt, dan pak je een dominosteentje in de kleur die bij het sausje hoort en knijp je die aan je knijpertje. Vervolgens stop je het knijpertje met dominosteentje in het vakje van je gerecht.

Aan tafel geserveerd

Daarna kun je weer naar je plaats en een aantal minuten later wordt jouw gerechtje bij je aan tafel geserveerd. De gerechtjes zijn klein, meestal ter grootte van een gebaksbordje, soms ter grootte van een ontbijtbordje. Je mag zo vaak gerechtjes bestellen als je wilt. Op de menukaart staan veel verschillende gerechten, voornamelijk Amerikaanse gerechten. Denk aan spareribs, steak, burgers, nacho’s, taco’s, buritos, hotdogs, American pizza’s. Ook staan er een aantal kindergerechten op de kaart.

Er is een buffet met allerhande gerechten, groenten, aardappelen, patat en nog veel meer. Je kunt met je bord langs het buffet lopen en opscheppen wat je maar wilt.

En er is natuurlijk een toetjesbuffet. Pancakes, wafels, schepijs, softijs, waterijs, warme kersen, diverse sausjes, kleine gebakjes, kleine glaasjes met toetje, donuts, en potten vol met snoep. Drinken mag je ook zelf pakken en zit bij de prijs in. Frisdrank, sap, slushpuppy, koffie en thee. Voor alcoholische dranken moet je extra betalen.

Op de bovenverdieping is er een grote speelruimte voor de kinderen en kunnen ze een filmpje kijken.

Yankee Doodle Assen

Onze mening

We liepen het restaurant binnen en je waant je direct in New York. De ‘oh’s’ en ‘ah’s’ en ‘wat mooi’ uitgeroepen door onze kinderen waren niet van de lucht. Het restaurant bestaat uit verschillende hoekjes met tafeltjes waardoor het niet massaal en groot lijkt. Het is juist gezellig en intiem en je zit niet op elkaars lip. We waren iets over 5 uur in het restaurant, vroeg dus, als je wat bestelde kwamen ze dat binnen no-time bij je aan tafel brengen. Vanaf half 7 ongeveer werd het drukker en duurde het ietsje langer, maar wel acceptabel.

De kinderen bestelden eerst een kindergerechtje, een stuk pizza. Die vonden we dan best wel weer groot voor een kindergerechtje, ze hadden beter de helft daarvan kunnen geven. Verder waren de gerechtjes van een prima formaatje, klein, en daardoor kon je lekker veel proeven. We hebben denk ik minstens 10x een gerechtje besteld en daarnaast ook nog van het buffet gegeten.

Kleine hoeveelheden

Wat ons opviel was dat het buffet niet vol lag. In plaats van een grote schaal met stukken meloen (ik noem maar wat) stond er een klein schaaltje met een stuk of 10 stukken meloen. Zodra het bijna op was, werd het snel weer aangevuld. Zo was het eigenlijk met alles. Geen grote schalen met grote hoeveelheden, maar kleine schalen met kleine hoeveelheden wat telkens aangevuld werd. Dat heeft twee voordelen; je eet iets wat lekker vers is, en aan het eind van de avond hoeft er op deze manier geen grote hoeveelheden worden weggegooid van wat over is.

In andere all-you-can-eat-restaurants kan Elin al zelf gerechtjes opscheppen of een bestelling doorgeven. Dat lukte in dit restaurant niet goed. Elin wilde bijvoorbeeld gerechtje nummer 63, maar de hoge getallen beheerst ze nog niet heel goed en ze wist vakje nummer 63 nog niet goed te vinden. Andere dingen stonden te hoog voor haar en kon ze daardoor niet zelf pakken. Ook kon ze niet bij de slushpuppy bijvoorbeeld. Maar als Elin iets wil dan krijgt ze het wel, ze vraagt het gewoon aan iemand die vlakbij staat; “Wil je voor mij de blubberpudding pakken, ik kan er niet bij.” “De wat?” was de reactie van degene waaraan ze het vroeg. Haha, de jellypudding noemt zij altijd blubberpudding.

Jarig

Op woensdag mogen degenen die in de week jarig zijn (geweest) gratis komen eten. Joas was de dag ervoor jarig geweest en mocht gratis eten. Nu hadden ze al een paar keer ‘lang zal ze leven’ gezongen voor anderen die jarig waren, maar toen we weggingen hadden ze dat voor hem nog niet gedaan, en dat wilde hij natuurlijk wel. Toen we bij de kassa gingen afrekenen vroeg hij aan de medewerker; ‘wil je voor mij ook lang zal ze leven zingen?’ Hup muziek aan en zingen maar! Wat genoot hij daarvan! Echt supertof!

Yankee Doodle in Assen

Kortom

Het eten was echt supergoed en lekker! Het systeem met die nummertjes werkte fantastisch! Fijn dat je veel kleine gerechtjes kunt proeven en eten! Onwijs kindvriendelijk. Een gezellige sfeer en uitstraling! De kinderen hebben genoten en wij ook! Absoluut een aanrader om daar eens te gaan eten als je in de buurt woont of in de buurt bent.

Wanneer komt er een vestiging in Zoetermeer? Dan zij wij de eersten die er komen eten šŸ˜‰

Prijzen

Op woensdag en donderdag betaal je bij Yankee Doodle ā‚¬ 27,95 per persoon voor een arrangement van 2,5 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de prijs ā‚¬ 30,95. Drankjes zijn inbegrepen, alcoholische dranken niet.

Kinderen betalen ā‚¬ 2,00 per levensjaar.

Yankee Doodle
Borgstee 9
9403 TS Assen

Reactie (9)

 • MoniqueMichelle| 28 oktober 2019

  ooo, deze gaat zeker op mijn lijstje! Super leuk zeg!

 • racheltjuh| 28 oktober 2019

  leuk!! alleen wij eten dit soort eten niet maar het is voor een ander een leuk uitje šŸ˜€

 • Amy de Keijzer - BĆ¼ttner| 28 oktober 2019

  Wat een leuk concept, zoiets kende ik nog niet! Zelf ga ik graag naar ‘t Zusje en ABC restaurant (Velp en Sevenum) is ook ideaal met kinderen.

 • ai15362| 28 oktober 2019

  wat origineel om een all you can eatformule met typisch Amerikaanse gerechten te doen. Ik wil altijd graag van alles proeven, maar de porties zijn vaak veel te groot voor mij.

 • Wanda| 28 oktober 2019

  Goh, dat is lang geleden joh dat we daar zijn geweest. Ik was al vergeten dat dit restaurant bestond, meestal gaan we namelijk niet naar een buffetrestaurant, maar wel mooi dat ze geen enorme porties hebben en het wel steeds aanvullen.

 • bookstamel| 29 oktober 2019

  Dit klinkt als een heerlijk restaurant! Voor mij iets te ver weg.

 • HippeShops| 30 oktober 2019

  Lijkt me ideaal voor een gezin met kleine kinderen. Zoiets zouden onze kinderen toen ze nog klein waren ook mega leuk hebben gevonden.

 • Mandy| 31 oktober 2019

  Zo fijn dat je hier zoā€™n blog over geschreven hebt! Ik twijfel al zo lang om er heen te gaan, het is ongeveer 35 minuutjes bij me vandaan maar hoor van anderen dat t niet de moeite waard is, andere zegt juist van wel, snel maar een keer heen haha

 • Frederique| 13 november 2019

  Oh dit zouden mijn kids geweldig vinden. Helaas komen we nooit in Assen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *