Review: Gek flowy… schuim? Foam Alive!

Foam Alive van Boti Nederland

Magisch zand, slijm, klei; kinderen kunnen er urenlang zoet mee zijn. Waarmee eigenlijk? Gewoon met friemelen, kneden, voelen, tussen je vingers door laten glijden, meer is het eigenlijk niet. Maar het helpt kinderen wel om te ontspannen en om rustig te worden. Als jouw zoon of dochter daarvan houdt, dat is dit product precies wat voor hem of haar; Foam Alive. En bovendien heeft het voor ouders ook nog voordelen. Je leest het in dit artikel.

Foam Alive

Foam Alive komt op magische wijze tot leven, het is squishy, fluffy, zacht en het beweegt zich op mysterieuze wijze in flow-motion. Houd het schuim in je handen en zie hoe het langzaam tussen je vingers door flowt. Je kunt het vormen, kneden of er lekker met je handen doorheen gaan. Je kunt het op de grond gooien en vervolgens in één keer alles weer bij elkaar rapen. Het foam kun je zo weer bij elkaar vegen en doordat het als het ware aan elkaar kleeft, is het eenvoudig op te ruimen en creëert het geen rommel. Daarbij droogt het nooit uit.

Foam Alive zijn in diverse verpakkingen verkrijgbaar:

  • Enkele potjes van 50 gram verkrijgbaar in de kleuren paars, blauw en groen. Adviesprijs is € 4,99
  • Een setje met 2 potjes à 50 gram verkrijgbaar in de kleuren roze/blauw of paars/groen. Adviesprijs is € 9,99
  • Foam Alive Ice Cream shop, met 3 kleuren schuim (roze/blauw/groen), ijshoorntjes en een ijslepel. Adviesprijs € 19,99

Lees ook: Review: ColourMazing Travelset – Onderwaterwereld

Mijn mening

Wij ontvingen 3 setjes met Foam Alive; twee enkele setjes in de kleuren groen en paars en een dubbele set met de kleuren roze en blauw. Zo hadden we meteen vier kleuren. Als eerste heb ik de kinderen bovenstaand filmpje laten zien zodat ze konden zien wat het precies is. Het filmpje deed Elin een beetje vermoeden dat je de kleuren door elkaar kunt mengen en ook weer uit elkaar kunt halen. Met een klein beetje foam hebben we dat geprobeerd, maar dat lukt niet. Als je de kleuren gescheiden wilt houden is het van belang dat je maar één kleur per keer gebruikt.

Doordat we meerdere kleuren hadden ontvangen, konden beide kinderen tegelijkertijd aan de slag met Foam Alive. Foam Alive is een behoorlijk magisch goedje. Je kunt het bijvoorbeeld een balletje van maken door het in elkaar te drukken, en zodra je het balletje neerlegt op tafel dan vloeit het op een magische wijze helemaal uiteen. Het spul is zacht en fijn om door je handen te laten gaan. Goed beschouwd maak je er eigenlijk helemaal niets mee, maar toch kun je er urenlang je vingers door laten gaan en er gewoon mee spelen, friemelen en door je vingers laten gaan.

De kleuren zijn werkelijk prachtig. Mooie, heldere, vrolijke kleuren die ook perfect bij elkaar passen.

Foam Alive

Maakt geen rommel

Het schuim is inderdaad heel makkelijk weer bij elkaar te vegen, het plakt een soort van aan elkaar waardoor je het eenvoudig weer in de verpakking kunt stoppen. Hiermee creëer je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld magisch zand, klei en slijm, geen rommel en dat is voor moeders ook wel heel prettig. Daarbij droogt dit schuim dus ook niet uit. Waar je klei goed in de potjes moet opbergen, is dat hierbij niet het geval en hoeft het niet luchtdicht verpakt te worden omdat het toch niet uitdroogt. En ook dat is fijn!

Foam Alive is dus zeer geschikt voor kinderen die graag willen voelen, kneden en het spul door hun vingers willen laten glijden, en ze zullen zich verbazen over de magische wijze waarop dit foam zich beweegt!

Lees ook: ColourMazing Bloemen en Prinsessen
Lees ook: Review: Disney Doorables | Verzamel ze alle 78

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *