Review: White Angel thee – Let’s Drink It!

Let's Dough it White Angel thee

Weet je nog? Enige tijd geleden plaatste ik weleens een review over een theesoort of een bakmix van Nicoles Choice. Helaas is Nicole gestopt met haar webwinkel in thee en bakmixen en daarom ik heb deze reviews offline moeten zetten. Gelukkig heb ik nog een flinke voorraad verse, losse thee in huis, maar één theesoort mis ik ontzettend. Een witte thee in combinatie met groene thee, sinaasappelschil, sinaasappelbloemen, amandel, citroengras en rozenbloemen. Tot de webwinkel Let’s Dough It naast koekjesdeeg, ook verse thee ging verkopen. En daar vond ik precies de theesoort die ik ontzettend mis, de White Angel verse thee.

Let’s Dough It

Maar eerst eventjes wat meer over Let’s Dough It. Onbezorgd snoepen van deeg of beslag is niet zo veilig. Niet alleen vanwege de rauwe eieren die erin zitten, ook van het eten van rauw meel kun je heel ziek worden. Sylke – een echte koekiemonster – vond dat het anders moest kunnen. Ze ontwikkelde een koekjesdeeg die wel veilig eetbaar is. Perfect zacht, chewy én een beetje crunchy, sweet but also a bit salty. En dat zonder ei en met gepasteuriseerd meel. De passie en liefde voor dit perfect eetbare koekjesdeeg willen Sylke en Roy met iedereen delen. En zo opende de webwinkel Let’s Dough It haar virtuele deuren waarin verschillende smaken koekjesdeeg met verschillende soorten toppings wordt verkocht.

Het bleef niet alleen bij een steeds wisselend menu met koekjesdeeg. Vandaag de dag zijn er ook heerlijke koeken verkrijgbaar en lekkere doughlicious snacks. En, pasgeleden is daar verse, losse thee aan het assortiment toegevoegd. En ik schat zomaar in dat het daar niet bij blijft en er nog veel meer gaat komen.

White Angel

Een van de theesoorten die ze verkopen is een witte theesoort dat de naam White Angel draagt. White Angel is een lekkere combinatie van witte en groene thee. Daarnaast bevat deze thee ook sinaasappelschil en sinaasappelbloesem, amandel, citroengras en rozenbloesem. Een unieke, frisse en fruitige smaaksensatie!

White Angel verse, losse thee van Let's Dough It

Mijn mening

Over deze theesoort schreef ik lange tijd geleden al een review, maar omdat de theewinkel waar deze thee vandaan kwam is gestopt, moest ik de review offline zetten. Toentertijd kwam deze theesoort nieuw in het assortiment bij de betreffende webwinkel. Via Facebook zette de eigenaresse een prijsvraag uit wie de leukste naam voor deze theesoort kon bedenken. Ik bedacht de naam White Sunshine en de door mij bedachte naam werd uitgekozen. Natuurlijk kreeg een zakje thuisgestuurd, want ik wilde de thee met de door mij bedachte naam wel eens proeven. Daarna zijn er heel wat zakjes van besteld en heel wat kopjes van deze thee gedronken. En daarmee kwam deze thee met stip op nummer 1 van mijn favoriete verse theetjes.

Let’s Drink It

Toen de thee op was en de webwinkel gesloten heb ik lange tijd heb zonder deze thee gedaan. Ik kon ze immers niet meer bestellen en daarbij had ik ook nog flink zakjes andere thee in huis en die ook op moeten. Totdat ik op de Facebookpagina van Let’s Dough It zag dat er sinds kort naast koekjesdeeg, ook verse thee in het assortiment is toegevoegd. Ik nam meteen een kijkje op de website welke theesoorten ze in het assortiment hebben en tot mijn grote verrassing zag ik een heel bekende afbeelding. Mijn thee!!! Yes! Alleen heeft deze thee hier een andere naam; White Angel. Nou, die naam past ook heel goed bij deze thee. Al moet ik zeggen dat ik White Sunshine wel leuker vind 😉

Omdat ik van Let’s Dough It drie soorten koekjesdeeg zou ontvangen heb ik meteen gevraagd of ze er gelijk een zakje White Angel thee bij zouden willen doen. En dat hebben ze gedaan. Nu kan ik weer een paar weekjes genieten van een heerlijke kop witte thee alvorens ik de andere soorten thee die ik nog in huis heb op ga drinken. Superfijn!

Waarom ik deze thee zo lekker vind

Maar waarom vind ik deze thee dan zo lekker? In de eerste plaats drink ik (thuis) alleen maar verse, losse thee. Veel lekkerder dan een zakje. Daarnaast houd ik sowieso al van thee met frisse en fruitige smaken als sinaasappel, citroen en bosvruchten. Daarnaast vind ik het vooral in de avond fijn om een lichte en fruitige theesoort te drinken. Een zwarte thee met smaakje vind ik overdag nog wel lekker en ook als het buiten koud is, maar in de avond, na het eten, vind ik daar niks aan.

Deze witte thee met onder andere sinaasappelsmaak is daarom perfect voor in de avond, maar ook als het een warme zomerdag is, is het een heerlijk frisse thee. Wat ook een dingetje is, deze thee ruikt echt superlekker. Als je het zakje openmaakt om thee te zetten, eventjes eraan ruiken en genieten van de fruitige geur die van de thee af komt. Mmm.

Ook is deze thee zeer geschikt om koud te drinken, als ijsthee. Zet daarvoor een pot thee zoals je gewend bent. Vervolgens laat je de thee flink afkoelen en zet het daarna in de koelkast om het lekker koud te laten worden. Vooral op een warme lente- of zomerdag is het heerlijk om de White Angel als ijsthee te drinken.

Enne, Let’s Dough It, ik weet waar ik voortaan deze thee ga bestellen!

Er volgt meer

Van Let’s Dough It ontving ik 3 verschillende smaken koekjesdeeg. Daarover komt volgende week een review online!

Lees ook: Review: AH American Pancakes
Lees ook: Review: Too Good To Go | Stop voedselverspilling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *