Review: Cookie Dough | Let’s Dough It

Let's Dough It - de webwinkel voor veilig eetbaar koekjesdeeg / cookie dough

Hier wordt er heel wat gebakken; koekjes, cake, cupcakes, boterkoek en nog veel meer. Nu we een nieuw kinderbakboek hebben wordt er het liefst wekelijks een paar keer wat lekkers gebakken. En wat is er dan lekkerder om eventjes van het beslag of van het deeg te snoepen. Niet zo veilig. Rauwe eieren eten is nu eenmaal niet zo’n goed idee, maar ook van rauw meel kun je flink ziek worden, al is de kans klein. Roy en Sylke van Let’s Dough It hebben net zo lang in de keuken gestaan totdat ze een cookie dough hebben ontwikkeld die je wel veilig van kunt eten. En ik mocht 3 smaken proeven.

Let’s Dough It

No need to bake, just spoon it. Je lepel pakken en happen maar. Gewoon, omdat het kan en omdat het lekker is. Sylke, een echte koekiemonster, heeft van haar passie haar werk gemaakt. Wat begon als een voorzichtige stap, is uitgegroeid tot een heuse community van cookie dough lovers! Nu verkoopt ze niet alleen koekjesdeeg, maar ook cake batter, koeken, heerlijke snacks en verse thee.

Omdat er zoveel lekkere smaken te bedenken zijn, wisselt het menu met enige regelmaat.

Van Let’s Dough It ontving ik 3 smaken om te proberen. Hieronder lees je welke 3 smaken ik ontving en wat ik ervan vond. Maar kijk gerust eens op hun website om te zien welke smaken ze momenteel nog meer in het assortiment hebben.

Chocolate Chip – Cookie Dough

Chocolate Chip Cookie Dough is een echte klassieker, en waar het ook allemaal mee begon. Het klassieke koekjesdeeg is zacht en smeuïg en de Belgische chocoladedruppels geven een crunchy touch aan het geheel.

Let's Dough It Chocolate Chip Cookie Dough

Cookie & Cream – Cookie Dough

Als je van Oreo houdt – net als ik – dan is deze wat voor jou. Het koekjesdeeg zit vol met stukjes krokante Oreo en chocoladesnippers en wordt zeker jouw nieuwe favoriet als je – net als ik – een Oreo lover bent. De Cookies & Cream pasta en een Oreokoekjes als toppings maken het geheel helemaal af.

Let's Dough It Cookie Cream Cookie Dough

Speculicious – Cookie Dough

Speculoos, vind jij dat ook zo lekker op je boterham? Als je daar enorm van houdt dan is deze net wat voor jou. Koekjesdeeg vol met stukjes speculoos en als toppings speculoospasta en natuurlijk een Lotus speculooskoekjes.

Lees ook: Review: AH American Pancakes

Mijn mening

Toen ik van Roy en Sylke van Let’s Dough It de vraag kreeg om 3 smaken Cookie Dough te testen, nam ik natuurlijk gelijk een kijkje op de website welke smaken ze op dat moment in het assortiment hadden. Daar kwam ik één smaak tegen waarvan ik hoopte dat die in mijn verrassingspakketje zou komen; de Cookie & Cream – Cookie Dough. Waarom? Gewoon omdat ik gek ben op de Oreokoekjes.

Vorige week kwam het pakketje in huis en kon niet wachten deze open te maken en yes, de cookie & cream cookie dough zat erbij. Eenmaal open konden wij – Elin, Joas en ik – niet wachten de smaken dan ook te proeven. Als eerste proefden wij een hapje van de klassieker Chocolate Chip Cookie Dough. Wat een lekker smeuïg deegje zeg!

Toen proefden we de tweede smaak, Speculicious – Cookie Dough. Door de stukjes Speculoos is deze deeg wat droger en valt het sneller uit elkaar, maar wel enorm lekker en smaakvol.

En toen was de derde aan de beurt, Cookie & Cream. Nou, dit deegje doet zijn naam eer aan, heerlijk creamy, smeuïg, zacht en knapperig door de stukjes koek. Enorm lekker en wat mij betreft is het van deze drie dan ook mijn favoriet, net wat ik al van tevoren dacht. Helaas is het ook Elin haar favoriet, dus dat wordt delen. Hmm. 😉

Meer dan genoeg om te delen

Als je denkt dat zo’n potje van 250 gram heel weinig is en zo op is – eigenlijk is dat natuurlijk stiekem ook gewoon zo – dan valt het nog best wel mee. Na een hapje of 3 à 4 heb je gewoon genoeg. Neem je meer, dan eet je je al snel vol en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Voordeel? Nee elke keer een paar hapjes en zo kun je er lekker lang mee doen.

Let’s Dough it heeft nog veel meer smaken in het assortiment. En omdat er nog zoveel meer smaken te bedenken valt, wisselt het menu steeds. Neem nu bijvoorbeeld eens de Queen of the jungle – Cookie Dough. Deze bestaat uit koekjesdeeg gemaakt van het classic cookie dough met caramel blokjes, witte chocolade druppels en stukjes witte lion, afgewerkt met een sticky cookie saus! Die wil je toch gewoon proeven! Voor de andere smaken? Kijk gerust op de website.

Koekjes bakken

Het deeg wordt vers gemaakt en direct met de post meegegeven. Als de post ook wil meewerken, dan heb je het de volgende dag al in huis. Bewaar je het deeg buiten de koelkast, dan is het een dag of 4 houdbaar. In de koelkast ongeveer een week. Heb je nu heel veel besteld, dan kun je het deeg ook in de vriezer bewaren en blijft het 4 maanden houdbaar. Op de website kun je precies lezen wat de exacte houdbaarheid van een product is.

Je kunt het deeg heerlijk opsnoepen, maar natuurlijk kun je er ook koekjes van bakken. Je maakt bolletjes van ongeveer 50 gram, drukt ze plat op een bakplaat en bakt ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden. Dan heb je ze knapperig van buiten en nog een beetje chewy vanbinnen.

Verse, losse thee

Let’s Dough It heeft ook verse, losse thee in het assortiment. Wie mij een beetje kent weet dat ik daarvan houd en veel potjes met losse thee in huis heb. Let’s Dough It verkoopt ook mijn nummer 1 favoriete smaak. Welke dat is, kun je lezen in deze blog -> Review: White Angel thee – Let’s Drink It!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *