Strivvy | Verkoop je tweedehands kleding zonder gedoe

Strivvy | Verkoop je tweedehands kleding zonder gedoe

Wij hebben twee kinderen; een jongen en een meisje. Dat betekent dus dat we een kast vol hebben met meisjeskleding én een kast vol met jongenskleding. Kleding wat te klein aan het worden is, stop ik direct in een grote zak. En omdat de kinderen zo hard groeien, staat er binnen no-time twee grote zakken vol met kleding wat te klein geworden is op zolder. Tot ik hoorde van Strivvy.

Het verhaal van Strivvy | Hoe het begon!

Een verhuizing is een goede gelegenheid om je spullen eens kritisch te bekijken en weg te doen wat je niet meer nodig hebt. Zo hadden Robin en Nadia een berg met kleding over die ze toch niet meer zouden gebruiken. De oplossing? Tweedehands verkopen. Zo gezegd, zo gedaan, maar het tweedehands kleding verkopen bleek een enorm tijdrovend proces te zijn. Dat moet makkelijker kunnen, dachten ze. En zo ontstond Strivvy, een platform waar je op een heel eenvoudige manier tweedehands kleding kunt kopen en verkopen. Eind 2020 opende webshop Strivvy voor het eerst haar virtuele deuren waarin vele items van Strivvsters direct te koop waren.

Zo dragen we samen bij aan een schone en groene aarde!

Hoe werkt Strivvy?

Heel simpel. Na stap 2 mag je al achteroverleunen. Klinkt goed hè?!

Stap 1: Bestel een Strivvy tas

De eerste stap die je moet zetten is het bestellen van een Strivvy-tas. Je mag er maximaal twee in één keer bestellen. Deze tas vul je met kleding dat je zou willen verkopen op Strivvy. Let erop dat een tas maximaal 8 kilo mag wegen.

De kleding die je in de tas stopt dient schoon en niet kapot te zijn. Ze verkopen alleen kleding die voldoen aan de eisen van Strivvy.

Eigenlijk verkopen ze bijna alles qua kleding en accessoires, behalve sokken, panty’s, lingerie en badkleding.

Stap 2: Stuur de tas terug

Als je de tas hebt gevuld, dan kun je deze goed dichtplakken met de plakstrip. De meegeleverde verzendlabel plak je op de tas en daarna kun je de tas bij een PostNL-punt brengen. Na ontvangst van de tassen heb je 14 dagen de tijd om de tas te vullen en weer terug te sturen. Geen haast dus.

Stap 3: Achterover leunen en relaxen

Strivvy regelt de rest. Zij zorgen voor mooie foto’s en plaatsen het kledingstuk in de webshop, inclusief beschrijving en prijs. Ze zorgen voor verzending en handelen retourneringen, klachten, betalingen en vragen af. Eén keer in de maand hoor jij hoeveel geld je hebt verdiend met het verkopen van jouw kleding.

Wat kost het?

Een Strivvy-tas kost jou € 5,00 (per stuk). Deze hoef je niet te betalen, ze verrekenen die kosten met de opbrengsten van jouw verkopen. Dat zijn dan ook meteen de enige kosten die bij jou in rekening worden gebracht.

En wat levert tweedehands kleding verkopen mij op?

Natuurlijk levert het jou ook wat op. Jij ontvangt 50% van de verkoopprijs van elk verkocht item dat van jou is. De andere 50% is voor Strivvy. Een kledingstuk blijft 6 maanden in de winkel hangen.

Elke maand krijg je een overzicht waarin staat hoeveel je hebt verdiend. Als je minimaal € 15,00 open hebt staan, dan mag je het uit laten keren. Of je mag het laten staan tot al jouw kleding is verkocht!

Wat gebeurt er met kleding die niet aan de eisen voldoen of verkocht worden?

Als een kledingstuk na 6 maanden niet verkocht is, dan kun je voor € 1,00 per kledingstuk de periode verlengen. Wil je dat niet, of heeft een kledingstuk de selectie niet doorstaan, dan zullen ze worden gedoneerd of gerecycled. Jouw kleding krijgt dus sowieso een tweede leven.

Lees ook: Review: Too Good To Go | Stop voedselverspilling!

Mijn mening

Werkt Strivvy echt zo snel en eenvoudig als zij zeggen? Ik testte het uit en bestelde 2 tassen. Dit deed ik vlak voor Kerst, dus dat betekende drukte bij de post. Nee, ik had de tassen niet de volgende dag in huis, en gezien de drukte bij de post had ik dat ook zeker niet verwacht. Enkele dagen later ontving ik ze wel. Inclusief twee verzendlabels en een superlief kerstkaartje. Nog steeds best wel snel dus.

Ik pakte de grote en volle vuilniszakken erbij en beoordeelde elk kledingstuk op vlekken en scheuren et cetera. Al snel had ik een flinke stapel met nog nette kledingstukken die zeker nog een ronde meekunnen. De tas zat al snel vol.

De tweede tas vulde ik met een flinke stapel zwangerschapskleding – dat ik nog steeds in de kast had liggen – en zo zat ook de tweede zak snel vol. De tassen kun je met een plakstrip dichtplakken. Ik zag al snel dat deze strip de rit met de post niet zou overleven, dus plakte ik ze wat steviger vast met tape. Hup, verzendlabel erop plakken en naar de post. Mijn taak zit er op.

Op de website

Begin januari kreeg ik al een berichtje van Robin dat de tassen zijn aangekomen en de kleding die de selectie heeft doorstaan op de site is geplaatst. Wat mij daarbij opviel is dat lang niet alles van de kleding dat ik had opgestuurd op de site terecht is gekomen. De reden hiervan is mij nog wel een beetje onduidelijk. Er zal vast wat kledingstukken met een klein gaatje of vlekje doorheen zijn geglipt, maar mijns inziens kan de kleding nog prima een volgende ronde mee.

Maar ach, het maakt ook niet uit. Anders zou ik de kleding bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel hebben gebracht. Nu zijn ze bij Strivvy bezig met een kleine kledingbeurs voor kansarme gezinnen, waar kleding die niet door de selectie heen komt gratis naartoe gaat! Een goed doel zou ik zeggen!

Dus werkt het echt zo simpel als dat ze zeggen? Ja, het werkt echt heel simpel en snel! Een kind kan de was doen! En nu maar afwachten of de kleding verkocht gaat worden. Ik ben benieuwd.

Lees ook: Review: Paper & Boo | Voor een duurzame badkamer
Lees ook: Review: Correctbook | Eindeloos schrijven, voor iedereen
Share this:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: