5 attractieparken waar je ook kunt overnachten

Attractieparken met overnachtingsmogelijkheden

Ben je gek op een dagje pretpark? En vind je het fijn om op vakantie te gaan? Waarom zou je deze twee niet met elkaar combineren door een verblijf op of nabij een pretpark te boeken! Zo kun je na een lange dag pret meteen naar je verblijf voor nog meer pret en om tot rust te komen. De volgende ochtend zijn jullie weer de eerste gasten in het attractiepark. In dit artikel noemen we 5 attractieparken met overnachtingsmogelijkheden!

De Efteling – Ontdek een Wereld vol Wonderen

De Efteling is met recht één van de populairste attractieparken in Nederland. Eén nadeel, het park is zo groot dat je op één dag nooit alles gedaan kan hebben. Een verblijf in het Efteling Hotel of op één van de twee vakantieparken is dan een verstandige keuze. Na een lange en gezellige dag geen lange autoreis naar huis, maar lekker ontspannen en uitrusten en de volgende ochtend genieten van een uitgebreid ontbijt. En het leukste: bij een verblijf in het hotel of op één van de parken krijg je gratis toegang tot De Efteling.

Overnachten op het park

 • Het Efteling hotel
 • Efteling Loonsche zand
 • Efteling Bosrijk

Overnachten nabij het park

(Geen gratis toegang tot attractiepark)

 • Landal GreenParks Vakantiepark Kaatsheuvel
Efteling met overnachtingsmogelijkheden

Drouwenerzand: All-in

Drouwenerzand is een all-in attractiepark en daarmee heb je een voordelig dagje uit. Bij Attractiepark Drouwenerzand betaal je entree inclusief eten en drinken; friet, snacks, soep, fruit, koffie, thee, limonade en onbeperkt softijs. Wie wil dat nou niet. Een dag is beslist niet voldoende om alles wat het park te bieden heeft te kunnen doen. Daarom kun je ook een overnachting boeken; in het hotel, in een logde of een bungalowhuisje, op de camping of zelfs in een boomhut. Bij een verblijf in één van de accommodaties krijgt je gratis all-in toegang tot het attractiepark.

Overnachten op het park

 • Drouwenerzand vakantiepark

Overnachten nabij het park

(Geen gratis toegang tot attractiepark)

 • Hof van Saksen
 • Roompot Bospark Lunsbergen
 • Roompot Vakantiepark Hunzedal

Lees ook: Uitje met kinderen; Attractiepark Drouwenerzand | Drouwen (2)

Attractiepark en vakantiepark Drouwenerzand

Safaripark Beekse Bergen: Slapen tussen de wilde dieren

Altijd als eens willen slapen tussen de wilde dieren? Dan is dit je kans! Boek een overnachting in een jungalow geheel ingericht in Afrikaanse stijl en slaap tussen de wilde dieren. Boek je één van de accommodaties op vakantiepark Beekse Bergen, dan krijg je gratis en onbeperkt toegang tot het safaripark en kun je gebruik maken van alle voorzieningen. In het safaripark kun je Afrika te voet, met de boot en zelfs met je eigen auto beleven. Ontmoet de Big Five en laat je verrassen door brullende leeuwen, indrukwekkende olifanten, nieuwsgierige giraffen en prachtige zebra’s! Beslist de moeite waard voor een leuk en gezellig dagje uit met heel je gezin.

Overnachten op het park

Overnachten nabij het park

(Geen gratis toegang tot safaripark)

 • Landal Duc de Brabant
Safaripark Beekse Bergen; overnachten tussen de wilde dieren

Slagharen: Blijf slapen op de prairie

En wie rijdt er op z’n paard door de prairie. Dat is cowboy Billy Boem door de boeven zeer gevreesd … Ontmoet de Cowboys tijdens een dagje Slagharen en geniet van de 40 attracties, de live-shows en het grote waterpark in Mexicaanse sfeer. En omdat een dag niet genoeg is om alles te doen, kun je heerlijk overnachten – eveneens in Mexicaanse stijl – op het aangrenzend vakantiepark Slagharen. Wordt het een knusse Cowboy Cottage volledig in wildweststijl, een kleurrijke Hacienda in TexMex stijl of een luxere Nevada en Yellowstone logde? Of toch liever in je eigen tent of caravan op de naastgelegen camping. Het kan allemaal! Boek een van de accommodaties en krijg gratis en onbeperkt toegang tot het hele park.

Overnachten op het park

 • Vakantiepark Slagharen
 • Camping

Overnachten nabij het park

(Geen gratis toegang tot attractiepark)

 • Vakantiepark De Kleine Belties
 • Vakantiepark ‘t Hooge Holt
Vakantiepark Slagharen | Attractieparken

Duinrell; inclusief het Tikibad

Daar kikker je van op! En al helemaal als je een overnachting op het park boekt. Naast een attractiepark beschikt Duinrell ook over het alombekende Tikibad, een zwembad met maar liefst 16 uitdagende waterglijbanen. Aan één dag heb je dus zeker niet voldoende, dat is een ding dat zeker is. Een Duingalow, een logdetent, je eigen tent of caravan, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En net al bij alle andere attractieparken met overnachtingsmogelijkheden, bij een verblijf op het vakantiepark of camping krijgt je elke dag gratis toegang, inclusief het Tikibad.

Overnachten op het park

 • Vakantiepark Duinrell

Overnachten nabij het park

(Geen gratis toegang tot attractiepark)

 • Vakantiepark Koningshof
Duinrell Tikibad | Attractieparken en vakantiepark

Lees ook: Gezinsauto kopen

Tip

Wil je niet te veel betalen en op zoek gaan naar de beste deal? Ga dan naar Parkvakanties.nl; een onafhankelijke inspiratie- en vergelijkingswebsite. Zo betaal je nooit te veel voor een heerlijke en welverdiende vakantie met je gezin!

Buitenland

Ook in het buitenland zijn er een aantal attractieparken met een eigen naastgelegen vakantiepark of hotel. We zetten enkele attractieparken met overnachtingsmogelijkheden voor je op een rijtje:

 • Phantasialand – Duitsland
 • Wunderland Kalkar – Duitsland
 • Disneyland Parijs – Frankrijk
 • Europapark – Duitsland

Lees ook: Dagje uit met kinderen: Irrland | Kevelaer in Duitsland
Lees ook: Uitje met kinderen: Mind Mystery | Horst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *