Review: Houten dierenpuzzel Magische Eenhoorn | PuzzleSelect.nl

Houten Dierenpuzzel Magische eenhoorn van PuzzleSelect.nl

De Houten Dierenpuzzels heb ik al tientallen keren voorbij zien komen op bijvoorbeeld Facebook. Ze trokken mijn aandacht. Het leek mij fantastisch om een houten dierenpuzzel te maken en de stukjes in allerlei prachtige vormen en kleuren in handen te hebben. Van PuzzleSelect.nl mocht ik een prachtige puzzel uitzoeken en dat werd de Magische Eenhoorn. Eenmaal in huis kon ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan. In deze blog vertel ik je meer over de houten dierenpuzzels van PuzzleSelect.nl.

Houten Dierenpuzzels van PuzzleSelect.nl

Een houten dierenpuzzel is niet zomaar een puzzel, het is een bijzondere en unieke puzzel. Het is een meesterwerk. Elk stukje voelt warm aan en ruikt lichtjes naar hout. De voorkant is geschilderd in prachtige, felle kleuren en de achterkant is van egaal hout wat een natuurlijke en duurzame uitstraling geeft. De puzzel heeft een geweldige printkwaliteit en ingewikkelde lasergesneden stukjes. Bovendien is elk stukje uniek. Elk stukje van de puzzel vertelt zijn eigen verhaal over het dier wat jij aan het maken bent. En tijdens het puzzelen word je keer op keer verrast door de herkenbare stukjes die je tegenkomt.

De houten dierenpuzzels zijn niet alleen 100% ecologisch en milieuvriendelijk, ze zijn ook nog eens ontzettend duurzaam en zullen generatie op generatie doorgegeven worden. De uitstekende kwaliteit staat garant van een levenslange levensduur. Met de bijgeleverde plakstrips kun jij na het puzzelen jouw creatie aan de muur hangen en elke dag optimaal genieten van het prachtige resultaat.

Een magische eenhoorn in een magische eenhoorn

Een houten dierenpuzzel in diverse varianten en formaten

Voordat je een bestelling plaatst moet je een aantal keuze maken. Zo is een houten dierenpuzzel verkrijgbaar in diverse varianten, zoals de Verleidelijke Vos die je met zijn verleidelijke blik om je vingers windt of een Magische Eenhoorn waarmee je je direct in een sprookjeswereld waant. De Kleurrijke Kameleon verandert in alle kleuren van de regenboog en de Gloeiende Vis neemt je mee naar de bodem van de zee! En zo zijn er nog tal van dierenpuzzel verkrijgbaar die allemaal even prachtig en kleurrijk zijn.

Maar dan ben je er nog niet, elke puzzel is leverbaar in 3 verschillende formaten; maat S, maat M en maat L. Maat S heeft ongeveer de grootte van een A5-papier en bevat zo’n100 stukjes. Kies je voor maat M, dan wordt de puzzel ongeveer zo groot als een A4-papier. Gemiddeld heeft de puzzel 200 stukjes. En kies je voor maat L, dat ontvang je gemiddeld 300 stukjes en het resultaat heeft ongeveer de grootte van een A3-papier. Maar vergis je niet; deze laatste versie van ‘slechts’ 300 heeft een complexiteit van een gewone legpuzzel van 1000 stukjes en is daarmee ook voor volwassenen een hele uitdaging.

Lees ook: Review: Puzzle Majestic Wateringhole 500 stukjes | Ravensburger

Dansende prins en prinses, een puzzelstukje in de magische eenhoorn.

Mijn mening

PuzzleSelect.nl heeft momenteel zo’n 10 verschillende puzzels in het assortiment en ik mocht er één uitkiezen. Dat deed ik samen met de kinderen en dat leverde 3 verschillende meningen op. Hmm. Ze zijn ook allemaal zo leuk en zo kleurrijk! Uiteindelijk is het unaniem de Magische Eenhoorn geworden. Elke puzzel is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten. Maat S van ongeveer 100 stukjes, maat M met ongeveer 200 stukjes en maat L van ongeveer 300 stukjes. Van PuzzleSelect ontving ik de grootste, maat L van 300 stukjes.

‘Slechts’ 300 stukjes … Toch staat deze puzzel wat betreft complexiteit gelijk aan een gewone legpuzzel van 1000 stukjes. De ervaring leert dat dat ook echt zo is. Het enige verschil is dat je flink wat minder stukjes neer te leggen hebt en er dus ietsje korter over doet. Maar makkelijk is deze puzzel zeker niet. Bij de productomschrijving kun je lezen dat je ongeveer 4 tot 6 uurtjes aan een puzzel van 300 stukjes bezig bent en dat klopt ook wel. Een uitdagende puzzel dus! Ik houd daarvan.

Ook de kinderen kwamen zo af en toe eens meehelpen met puzzelen. Het grappige aan deze puzzel is dat er een aantal stukjes zijn met een herkenbare vorm. Zo heeft één stukje de vorm van een paard, of de vorm van een vlinder of een hartje. Een ander stukje is een dansende prins en prinses, er is een sleutel, en een ijsje. Bij elk bijzonder stukje vlogen de oh’s en ah’s door de lucht en je zag de verwondering op het gezicht van de kinderen. Dat maakt dat deze puzzel uniek, bijzonder, zeer verrassend en heel speciaal is en dat elk stukje dat door je vingers gaat uitgebreid bekeken wordt.

Uniek, bijzonder, verrassend en speciaal

Je merkt wel meteen dat je kwaliteit in handen hebt. Een houten puzzelstukje is met zo’n 4 mm dikte een flink stuk dikker dan een gewoon puzzelstukje. De zijkant van de puzzel is zwart geschilderd en geeft een prachtig 3D-effect wanneer de puzzel af is. Het resultaat is zo mooi dat het gewoonweg jammer is om het weer af te breken. Gelukkig zijn er ook varianten verkrijgbaar waarbij je een plakstrip meegeleverd krijgt zodat je de puzzel aan de muur kunt hangen en er elke dag van kunt genieten.

Vanwege het formaat kon ik deze puzzel op een kleine puzzelmat maken. Deze puzzelmat kun je natuurlijk op tafel leggen, maar je kunt er ook heerlijke mee op de bank kruipen en de puzzel op schoot maken. Dat is ook wel fijn na een lange drukke werkdag. De uiteindelijke grootte van deze puzzel is ongeveer ter grootte van een A3-vel papier. Prima voor op schoot!

Kortom; PuzzleSelect heeft mij blij verrast. Verrast vanwege de kwaliteit van de stukjes. Verrast door de complexiteit van de puzzel. Blij verrast door het unieke en bijzondere karakter van elk puzzelstukje. Bij verrast door het prachtige resultaat. Zo verrast, dat het zeker naar meer smaakt en ik hoop dat het niet de laatste houten dierenpuzzel is die wij hebben gemaakt!

Houten Dierenpuzzel van PuzzleSelect.nl

Lees ook: Review: Escape Puzzel kids: Jungle | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Puzzel 9: Unicorn | Ravensburger

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *