Review: Squla – Leuk leren | Met kortingscode

Leuk leren met Squla

Voor Elin waren we steeds op zoek naar leuke, educatieve apps. Voor elk onderwerp vind je wel een app, maar het was het allemaal toch niet helemaal. En voor heel veel educatieve kinderspelletjes apps moet je ook betalen, en dat is op zich niet heel erg, maar eigenlijk waren we op zoek naar een app waar met meerdere onderwerpen geoefend kan worden. Na even zoeken kwamen we uit bij de oefenprogramma’s Ambrasoft, Oefenweb (Rekentuin en Taalzee) en Squla. Deze drie oefenprogramma’s wordt op heel veel scholen gebruikt, maar je kunt het ook voor thuis aanschaffen. Onze keuze is toen gevallen op een abonnement op Squla. Waarom, dat leg ik je uit in dit artikel. En wil je zelf ook een abonnement op Squla afsluiten? Onderaan vind je een kortingscode voor € 10,00 korting,

Squla

 • Squla is er voor peuters, kinderen van groep 1/m 8 en brugklassers.
 • Je zit niet vast aan één groep, je kunt wisselen van niveaus door over te schakelen naar een andere groep.
 • Squla is het enige oefenprogramma met alle schoolvakken.
 • Alle verplichte leerstof wordt met dit programma gedekt.
 • De onderwijsspecialisten die bij Squla werkzaam zijn maken vragen die aansluiten op de gangbare methoden die gebruikt worden op de basisschool, maar sluiten ook aan bij de belevingswereld van de kinderen.
 • Bij het maken van de quizzen worden de kerndoelen die door het SLO zijn vastgesteld gehanteerd.
 • Er wordt nauw samengewerkt met Cito. Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met de vraagstelling van CITO.
 • Dit programma kan ook worden gebruikt voor extra oefening, maar ook voor meer uitdaging.
 • Squla kan op laptop, tablet of smartphone worden gespeeld. Op elk apparaat kun je inloggen met je eigen inloggegevens.
 • Inzet wordt beloond, na elke gespeelde quiz verdienen kinderen muntjes die in te wisselen zijn voor echte cadeaus en cadeaubonnen (van bijv. Bol.com en Intertoys).
 • Elk kind kan op zijn eigen niveau en in eigen tempo werken.
 • Je krijgt een flinke korting op een abonnement voor het tweede kind (of meerdere kinderen).

Het ouderaccount

 • Als ouder krijg je inzicht in de wekelijkse voortgang via de ouderaccount.
 • Het niveau kun je naar boven of naar beneden aanpassen.
 • Je kunt je kind aanmoedigen door een lief berichtje te sturen, of door een weekdoel in te stellen. Is het weekdoel behaald, dan verdienen kinderen weer extra muntjes.
 • Je kunt zelf meespelen. Speel een watergevecht tegen je kind. Dit is een goede stimulans voor je kind.

Lees ook:  Recensie: Draakje Vurig op School | Scrivo Media

Onze mening

Hoewel Squla het duurste jaarabonnement heeft van de drie genoemde programma’s, is onze keuze toch op dit programma gevallen. Ambrasoft en Oefenweb bieden alleen rekenen en taal, Squla biedt alle vakken. Het heeft per vak onwijs veel quizzen over allerhande onderwerpen en daarmee ben je er niet zomaar doorheen. Je kunt wel een heel schooljaar met een groep bezig zijn, temeer ook omdat er steeds nieuwe quizzen worden toegevoegd.

De opdrachten worden goed uitgelegd en de opdracht kan nog een keer herhaald worden als je op het luidsprekertje drukt. Ook zijn er diverse filmpjes van bijvoorbeeld SchoolTV toegevoegd.
We hebben Squla nu ongeveer een jaar of 3 à 4 en in de loop der tijd hebben we gezien dat er regelmatig nieuwe opdrachten en quizzen worden toegevoegd. Zo kwam er al enige tijd geleden bij groep 2 een kijk- en luisteropdracht over Buurman & Buurman. Dit filmpjes is ontzettend veel bekeken door de kinderen en de opdrachten al vaak gespeeld. Nu, in 2021, zijn er diverse tekenopdrachten toegevoegd in samenwerking met Jill. Filmpjes die Elin al vaak bekeken heeft. Ook wordt er elke week een nieuwe top 10 toegevoegd en zodra er weer een nieuwe filmpje op staat wordt het door Elin bekeken.

Alle schoolvakken op Squla

Tijdelijke opdrachten

Elke paar weken wordt er een tijdelijke opdracht toegevoegd waar extra munten mee te verdienen valt. Ook is deze vaak gekoppeld met een winactie. Zo is er eens het thema De Ruimte geweest die in samenwerking met André Kuipers is ontwikkeld. De tijdelijke opdrachten zijn vaak ook gebonden aan een seizoen, een feest of een andere activiteit, zoals bijvoorbeeld de Nationale Voorleesdagen. Zo is Squla steeds in ontwikkeling en worden er steeds weer nieuwe opdrachten, uitdagingen en quizzen toegevoegd. Tijdelijke opdrachten, maar geregeld ook nieuwe permanente opdrachten. Zo blijft Squla altijd leuk en vernieuwend om mee aan de slag te gaan en blijven de kinderen daardoor gemotiveerd.

Al jarenlang plezier van Squla

Voor Elin hebben we een abonnement op Squla afgesloten toen ze in groep 1 zat. Voor Joas hebben we niet lang daarna ook een abonnement afgesloten, toe hij nog 2 of 3 was. Elin zit nu in groep 4 en Joas in groep 2 en we hebben nog steeds voor beide kinderen een abonnement op Squla. En nog steeds hebben ze er veel plezier van. Het ene moment wat meer dan het andere moment, maar dat is met alles. Het leuke is dat je de het niveau kunt aanpassen naar wat het kind aankan en dat is met name voor Joas wel heel prettig.

Allebei de kinderen hebben al heel wat Bol.com bonnen gespaard en we hebben deze al voor een aantal cadeaus kunnen inwisselen. Laatst nog voor De LEGO Mario startersset, ontzettend leuk! Dat houdt het voor de kinderen ook gemotiveerd en blijven ze het leuk vinden om er met regelmaat mee aan de slag te gaan en te blijven oefenen met rekenen, spelling en komen ze alles te weten over natuur en techniek.

Kortom: Squla is leuk, leerzaam en het biedt alle vakken voor alle groepen. Met één aanschaf voor een jaar ben je wel in één keer klaar en zit je niet met losse kinderspelletjes apps te tobben.

Lees ook: Review: De educatieve puzzelboekjes van Denksport en Squla
Lees ook: Recensie: Naar school – Jozua Douglas & Juf Maike

Productinformatie

Een abonnement op Squla kost € 7,95 per maand bij afname van een jaarabonnement. Bij aanmelding van een tweede kind of derde kind krijg je korting.
Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan ontvang je je geld terug. Op deze manier heb je geruim de tijd om Squla uit te proberen.

Ontvang € 10,00 korting met deze code: ZFL4Q of 2PCRQ

Meer informatie: bekijk eens dit filmpje.

Reactie (4)

 • Euqinom| 25 februari 2019

  Vergeet niet tijdig op te zeggen! Contract is automatische verlenging en dus afschrijving voor een jaar en geen reminder via e-mail voor afloop datum.

 • Soso| 6 september 2020

  Zowel mijn dochter van 4 als 7 gebruiken het meerdere dagen per week voor langer dan een jaar. De schoolresultaten gaan echt vooruit. Het is makkelijk te gebruiken en niet duur naar mijn mening. Ze kunnen met 1 account er toch om de beurt op en switchen van groep.

  Er is genoeg materiaal. Groep 1 is te makkekijk voor de jongste dus die oefent al met groep 2 materiaal.

 • Levy82| 14 oktober 2021

  Squla is top. In plaats van hele dagen achter de tv zitten ze nu 1 uur per dag achter squla. Het Rekenen, Engels en Nederlands is enorm vooruit gegaan. Squla is betaalbaar. Een goed programma wat uitdaagt.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *