Persbericht Strong Babies: 9 september Nationale Dag van de Geboorte

Strong Babies heeft als doel om het aantal vroeggeboortes met 30% te verminderen

Ieder jaar vieren we op 9 september de Nationale dag van de Geboorte. Op deze dag vieren we niet alleen dat het grootste gedeelte van de baby’s gezond ter wereld komt, maar staan we ook stil bij de 10% waarbij dit niet het geval is. Wil jij, samen met Strong Babies, helpen om deze speciale dag meer aandacht te geven, lees dan snel verder!

Deel jouw verhaal met #dagvandegeboorte

Of je nou wel of niet op een roze wolk hebt gezeten na de geboorte van jouw/jullie kindje(s), ieder verhaal telt. Strong Babies vraagt om op 9 september jouw verhaal te delen op jouw socials met #dagvandegeboorte (in het kort, of juist lang..wat je wilt). Vergeet niet om Strong Babies te taggen, ze proberen namelijk alle verhalen sowieso op Instagram door te delen.

Heb je een blog of website en wil je er een artikel aan wijden, dan vinden ze het fijn om hier een linkje van te ontvangen. Het zou fijn zijn als je een linkje in het artikel kunt plaatsen naar Strong Babies zodat ze nog meer naamsbekendheid kunnen krijgen.

Op deze manier kan Stong Babies samen met jou toewerken naar hun doel: Alle baby’s 9 maanden lang gezond in de buik.

Dagelijks gemiddeld 50 ouders met te vroeg geboren kind

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Elke dag overlijden in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. 10 baby’s per dag houden blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap. We realiseren het ons vaak niet, maar vroeggeboorte is de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland.

9 september: Nationale dag van de Geboorte. Strong Babies.

Binnen 10 jaar percentage vroeggeboortes terugbrengen met 30%

Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Wij financieren wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Wij richten ons op een betere opsporing, behandeling en preventie van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte én van aangeboren afwijkingen.

Lees ook: Recensie: Blauw Gras | Elly Godijn

PREPARE

Eén van de onderzoeken waar Strong Babies aan bijdraagt, wordt geleid door Erasmus MC en Amsterdam UMC. In  de zogenaamde PREPARE studie richten zij zich op het zoeken naar mogelijke oorzaken van het lagere aantal vroeggeboortes tijdens de eerste lockdown vanwege corona. 

Direct na de eerste coronamaatregelen, de intelligente lockdown, werden minder kinderen te vroeg geboren. Het nieuwe onderzoek PREPARE (PREgancy outcomes during PAndemic REsponse) onderzoekt wat de oorzaken hiervan waren. Is de zorg misschien anders geworden, of kwam het bijvoorbeeld door de schonere lucht? Waren betere hygiëne, minder stress of gunstigere werkomstandigheden van invloed? Hielp de anderhalve meter ook andere dan corona-infecties voorkomen? Naast vroeggeboorte wil PREPARE ook onderzoeken of andere zwangerschapsuitkomsten zijn veranderd, voor moeder en voor het kind. Begrip van de redenen voor de daling van de vroeggeboortes maakt het in de toekomst wellicht mogelijk om interventies te bedenken om vroeggeboortes te reduceren.

Hier vind je meer informatie over de PREPARE-studie en zie je hoe je kunt bijdragen.

In oktober 2020 besteedde Jinek hier aandacht aan; het artikel kun je hier lezen.

Strong Babies

Kom zelf in actie

Je kunt zelf in actie komen voor PREPARE! Vraag bijvoorbeeld een bijdrage voor je verjaardag, start een (online) sponsorloop of zamel lege flessen in en doneer het opgebrachte bedrag. Je kunt natuurlijk ook cakejes bakken, of spullen van zolder verkopen. Het is helemaal aan jou! We zijn blij met alle hulp voor onze allerkleinsten.

Een actie aanmaken doe je gemakkelijk op onze website.

Lees ook: Stichting Earlybirds; liefdevolle fotoreportages in het ziekenhuis

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *