Review: Hey Reader | De boekenbox vol leesplezier

Hey Reader boekenbox met superleeskalender

Wil je ook elke maand een feestje in je brievenbus? Neem dan een abonnement op Hey Reader. Elke maand ontvang je een kinderboek passend bij de leeftijd van je kind en een aantal leuke extra’s. Een kinderboekenexpert gaat op zoek naar de allerbeste kinderboeken die maar verkrijgbaar zijn. Op deze manier weet je zeker dat je elke maand een boek ontvangt waar jouw kind blij van wordt.

Hey Reader

Kinderen leren het beste lezen wanneer ze er ook plezier in hebben. Carlijn, dé kinderboekenexpert van HeyReader, kiest daarom elke maand de beste kinderboeken uit. Hardcover boeken van de beste uitgeverijen, boordevol met humor, spanning en ontzettend leuke illustraties. Op deze manier weet je zeker dat jouw kind de allerleukste boeken krijgt, en deze ook daadwerkelijk leest.

Er zijn 5 verschillende boxen verkrijgbaar:

  • De verwonderbox voor kinderen van 0-1 jaar: Baby’s vinden het fijn om voorgelezen te worden. Bovendien is het een kostbaar momentje voor jullie samen en het is goed voor de taalontwikkeling van je kind.
  • De ontdekbox voor kinderen van 2-3 jaar: Lezen is een feest, er valt zoveel te ontdekken, te leren en te lachen. Maak van voorlezen een dagelijks ritueel en ontdek samen steeds weer nieuwe dingen in het boek.

  • De voorleesbox voor kinderen van 4-5 jaar: Ontdek samen met je kleuter vrolijke, grappige en rijk geïllustreerde boeken die nooit vervelen. Boeken openen de wereld van een kleuter en is goed voor de taalontwikkeling.
  • De lerenlezenbox voor kinderen van 6-7 jaar: Een mijlpaal, zelf je eerste boek lezen. Plezier in lezen is ontzettend belangrijk voor de leesontwikkeling. Daarom stuurt Hey Reader elke maand een luchtig geschreven boek met korte zinnen en veel illustratie. Daarmee geef jij je kind plezier én zelfvertrouwen.
  • De zelflezenbox voor kinderen van 8-9 jaar: Op deze leeftijd kunnen de meeste kinderen al heerlijk zelf lezen. En wanneer je een kind het goede boek geeft, dan wordt lezen een feest. Daarom kiest Hey Reader voor goed geschreven, grappige en spannende boeken met herkenbare situaties uit het dagelijks leven.

Welkomstbox

Wanneer je voor de eerste keer een boekenbox bestelt, dan krijg je al binnen enkele dagen een welkomstbox.

  • 0-3 jaar: Je ontvangt een vrolijke Hey Reader groeimeter! Hiermee kun je alle grote en kleine groeispurtjes van jouw kleine bijhouden. De groeimeter is gemaakt van canvas met duurzaam houten details en is voorzien van een vrolijk design. De groeimeter is een echte eyecatcher voor de kinderkamer.
  • 4-9 jaar: Je ontvangt in de eerste box de felbegeerde superleeskalender samen met meer dan 60 magneetjes met motiverende leesuitdagingen. Elke dag lezen wordt op deze manier een eitje. Elke maand ontvangt je in de box een boekmagneetje waarmee je leestijd kunt inplannen op de kalender. Ook ontvang je elke maand een leerzaam extraatje over het boek waarmee je kind lekker aan de slag kunt.

Op de website van HeyReader vind je een aantal tips om alles uit de Superleeskalender te halen.

Mijn mening

Lezen is een feest, daar ben ik het zeker mee eens. Niet iedereen is het daar mee eens. Elin van 8 jaar houdt niet zo van lezen, al kan ze wel enthousiast worden van een boek dat echt leuk blijkt te zijn. Joas van 6 jaar daarentegen, leest alles wat los en vast zit. Hij was amper 4 toen hij zichzelf leerde lezen en sindsdien heeft hij al heel wat boeken gelezen. En dat lezen goed is voor de algemene ontwikkeling blijkt ook wel. Soms maakt Joas opmerkingen waarvan ik mij afvraag waar hij dat vandaan heeft. ‘Dat heb ik in het boek [titel] gelezen.’

Zijn favoriet is de boeken van de Echte Duiven-serie, elke keer begint hij deze boeken weer opnieuw te lezen. Hij mag ze ook op school lezen, omdat het aanbod in zijn klas (groep 3) niet heel passend is. Er ligt een dikke stapel Koen Kampioen voor hem klaar, die vindt hij heel leuk, maar hij mag ook boeken van thuis meenemen.

Het vinden van leuke boeken voor is best lastig, voor beide kinderen, om hun eigen redenen. Elin vindt lezen maar saai, dus een boek moet wel echt heel leuk zijn, anders komt het boek nooit uit. Joas komt net uit de prentenboeken, maar leest al op het niveau van groep 6 (als het inmiddels al niet hoger is). Beleving en leesniveau sluiten daarom totaal niet aan. En het leuke is dat ik voor beide kinderen op dezelfde boeken uitkomt; grappig, humoristisch, spannend, korte stukken tekst en veel illustraties. De boeken uit de Echte Duiven-serie is daar een voorbeeld van, maar gelukkig zijn er meer boeken te vinden.

De meest bijzondere boeken …

Het leuke van Hey Reader is dat de kinderboekenexpert op zoek gaat naar de meest bijzondere boeken. Bovendien zijn de boeken van hoge kwaliteit, hardcover en prachtig vormgegeven. Na verloop van tijd heb je een prachtige rij kinderenboeken in de kast staan.

Van Hey Reader ontving ik laatst de welkomstbox voor kinderen van 8-9 jaar. Hoewel Joas nog geen 8 jaar is, leek mij deze box toch de meest passende en duurzame, te meer ook omdat zowel Joas als Elin het boek kunnen lezen. En daarmee vang ik direct 2 vliegen in 1 klap. Ook ontving ik de superleeskalender. De superleeskalender wordt geleverd met tientallen magneetjes – die je aan de achterkant van de kalender kunt bewaren – en een stiftje. Op deze manier kun je elke dag leestijd inplannen, maar ook kunnen andere activiteiten op de kalender ingepland worden. Zo wordt de hele week voor een kind heel inzichtelijk. De superleeskalender kun je op een zichtbare plek in huis ophangen en ziet er ook nog eens aansprekend uit.

De boekenmagneet die elke maand bij het boek wordt geleverd is ook ontzettend leuk. Deze magneet kun je in de boekenkast op de superleeskalender plakken. Zo kan een kind precies bijhouden welke boeken hij gelezen heeft.

Goudpapier

Naast de superleeskalender zat er ook een boek in de welkomstbox, zo konden de kinderen meteen al beginnen met lezen. Ook de decemberbox was een feestje om uit te pakken. Hoe leuk is het als het pakketje aan de kinderen zelf geadresseerd is. Het boek was prachtig ingepakt in mooi goudpapier. ‘Wow! Wat mooi!’ Fantastisch toch hoe je een kind blij kunt maken met een velletje goudpapier. Het boek werd aan de kant gelegd, daar was 0,0 aandacht voor, en er werd meteen met het papier geknutseld. Naast het boek zat er ook een boekenmagneetje van het boek en een leuke opdracht over het boek bij. En een sticker van kinderzwerfboeken. Laat ik nu net mijn boekenkast eens hebben opgeruimd en een stapel boeken klaar heb liggen om naar een kinderboekenzwerfstation te brengen! Dat komt goed uit!

Boek uit de Welkomstbox

Het geheim van de stilte – Mireille Geus

Spannend avontuur uit de bekende Geheim-serie over een meisje dat meedoet aan een wedstrijd paalzitten.

Mika is met haar ouders op vakantie, maar die maken alleen maar ruzie! Mika besluit mee te doen aan een wedstrijd paalzitten om haar ouders te dwingen eindelijk eens te luisteren, naar elkaar én naar haar.

Boek uit de Decemberbox 8-9 jaar

Bahar Bizar – Michael de Cock

Bahar heeft twee moeders en geen vader. In de klas vertelt ze dat haar vader een kikkervis is. En haar ene moeder is een wereldberoemde rockster, die vast tussen twee optredens door een keer naar de school wil komen om een drumsolo te geven. De klas staat op stelten. Maar hoe moet Bahar dit thuis gaan vertellen? Haar beide moeders doen van alles wat, maar wereldberoemd zijn ze niet…

Een sprankelend verhaal over opgroeien, keuzes maken en erop vertrouwen dat het goed komt.

Lees ook: Recensie: Echte duiven pikken het niet
Lees ook: Het derde deel in de succesvolle serie over Miljonairskind! | Ilona de Lange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *