Gastblog ~ Wil je meer weten over de mogelijkheden om een groendak te plaatsen? Bekijk dan eens het aanbod van NatureGreen! Wij zijn dé groendakspecialist van Nederland met eerlijke prijzen en de beste service. Een groendak is één van de makkelijkste manieren om je huis te verduurzamen en daardoor ook steeds populairder. Met hulp van onze adviseurs heb je binnen de kortste keren een passend sedumdak voor jouw situatie gevonden. Ga dus voor groen, met een groendak!
Waar bestaat een groendak uit?
Een groendak bestaat uit verschillende lagen, waarvan de bovenste beplantingslaag het belangrijkst is. Hier vind je de plantjes die groendaken zo populair maken: sedums! Sedumplantjes zijn vetplantjes met dikke bladeren die veel water kunnen vasthouden. Daardoor kunnen ze veel regenwater opnemen en daarvoor overleven ze ook goed in periodes van droogte. Sedums zijn er in veel verschillende soorten en bloeien gedurende het hele jaar. Zo kun je tijdens elk jaargetijde van jouw groendak genieten!
Voordelen groendak
Een groendak brengt veel voordelen met zich mee. De laag van sedumplantjes beschermt bijvoorbeeld het dak tegen erosie, voegt een extra isolatielaag toe aan het huis en zorgt ook nog eens voor een betere afvoer van water. Er zijn echter nog een aantal voordelen van een sedumdak te noemen. We zetten er een aantal voor je op een rij:
- Verlaagd omgevingsgeluid en -temperatuur
- Levert een bijdrage aan de lokale biodiversiteit
- Creeërt meer weerbaarheid tegen klimaatverandering
- Heeft een luchtzuiverende werking
- Verhoogt de waarde van je woning
Bekijk onze website!
Wil je meer weten over een groendak van NatureGreen, of meteen een bestelling plaatsen? Dat kan natuurlijk! Op onze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende groendaksystemen, de subsidiemogelijkheden en de verschillende toepassingen van sedumdaken. Ook kun je meteen contact opnemen met één van onze adviseurs of een offerte aanvragen. Ben je enthousiast geworden van dit artikel? Aarzel dan niet en vraag een gesprek aan!
Lees ook: 6 veel gestelde vragen over zonnepanelen