Onmisbare kantoorartikelen voor een ZZP-er

Kantoorartikelen die onmisbaar zijn voor een zzp-er

April 2017 reisde ik af naar Den Haag, op precies te zijn naar het kantoor van de Kamer van Koophandel om daar mijn bedrijf in te schrijven. Een stap waar ik nooit geen spijt van heb gehad. Ik heb mijn bedrijf leuk opgebouwd en ik vind het heerlijk om mijn werkzaamheden als blogger en tekstschrijver (en nog veel meer dan dat) uit te voeren. Inmiddels staat mijn bedrijf op een laag pitje omdat ik weer terug het onderwijs ben ingegaan. Maar mijn bedrijf opgeven? Nee, dat ga ik in ieder geval voorlopig zeker nog niet doen. Ik vind het nog veel te leuk om te bloggen en ik doe dat gewoon naast mijn baan in het onderwijs. Om je werk als zzp-er goed op orde te hebben is het van belang om een aantal kantoorartikelen aan te schaffen. Daarom zet ik in dit artikel een aantal kantoorartikelen op een rij die voor mij onmisbaar zijn gebleken.

Agenda; 2 zelfs

2 agenda’s? Ja, dat klopt. In de ene agenda hield ik mijn urenregistratie bij. Dat gaat bij mij op papier een stuk makkelijker dan online. Aan het eind van de maand voerde ik de urenregistratie in Excel in. Het meteen online invoeren werkt voor mij niet, omdat ik het dan simpelweg vergeet. Pen en papier naast mijn laptop hielp mij om het niet te vergeten. In de tweede agenda schreef ik mijn afspraken, to-do-listjes en nog veel meer. Gewoon alles in 2 agenda’s, meer papier had ik dan ook eigenlijk niet nodig. Voor aankomend jaar heb ik één agenda gekocht. In de inleiding schreef ik al dat ik inmiddels weer in het onderwijs werk en daardoor heb ik wekelijks minder tijd over om voor mijn bedrijf te werken. Daarom denk ik met één agenda toe te kunnen. Ik heb wel een agenda uitgekozen met flink wat extra ruimte voor notes en to-do-listjes. Dat dan wel weer.

Markeerstiften

Wat is een to-do-list zonder markeerstiften? Niets is heerlijker om je to-do-list kleiner te zien worden wanneer je weer iets kan doorstrepen. Dat doorstrepen doe ik met markeerstiften. Het is meteen duidelijk wanneer je iets gedaan hebt en toch kun je blijven zien wat je had opgeschreven. Ook schreef ik maandelijks in mijn agenda naar wie en voor welk bedrag ik een factuur had gestuurd en zodra het geld binnen was, hoefde ik het alleen nog maar te markeren. Voor mij in één oog opslag duidelijk van wie ik nog geld moest ontvangen.

Ordner + tabbladen

Het meeste gaat tegenwoordig digitaal, maar soms ontvang je toch nog brieven die je eigenlijk wilt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de inschrijving KvK, brieven van de bank of van de belastingdienst. Een ordner waarin je alle papieren kunt bewaren is dan onmisbaar. En om al je papieren goed te kunnen ordenen, zijn tabbladen en insteekhoesjes ook onmisbare kantoorartikelen. Op deze manier heb je alles in één map bij de hand en hoef je nooit meer op zoek te gaan naar missende papieren die ergens onderin een la verdwenen zijn.

Etui + toebehoren

Het laatste item wat echt onmisbaar is gebleken is een etui. Een etui waarin je een paar pennen, potloden, markeerstiften, wat paperclipjes, een gummetje en een puntenslijper kunt bewaren. Als ik een puntenslijper nodig had, dan hoefde ik niet het hele huis te doorzoeken voor een puntenslijper, maar had ik er gewoon één bij de hand. Ideaal.

Lees ook: Een tuinkamer als thuiskantoor; dit zijn de voordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *