Recensie: Floortje & Roeland – Het geheime ingrediënt

Een vrolijk, leerzaam & kleurrijk boek voor avontuurlijke jongens en meisjes. Dat staat op de voorkant van het boek Floortje &  Roeland – Het geheime ingrediënt. Ik heb het boekje gelezen, en wat er op de voorkant staat is waar.
Lees verder

Winactie: 3 KrisKras puzzelboekjes van Denksport

Ik vind het heerlijk om te puzzelen in een puzzelboekje, alleen kom ik daar heel weinig aan toe. Maar als we op vakantie gaan koop ik altijd een puzzelboekje. Heerlijk om tijdens een lange rit in de auto een puzzeltje te maken. Heerlijk om tijdens de avonden op de bank met een puzzelboekje te zitten en lekker te ontspannen. Voor de volgende vakantie hoef ik er geen te kopen, van Denksport ontving ik maar liefst vijf boekjes om mee aan de slag te gaan, waaronder 3 boekjes uit de KrisKras serie.

Lees verder

Recensie: Confrontatie! | Esther van der Ham

Heeft u ze al gelezen? Controle! en Contact! van Esther van der Ham. Beide boeken heb ik in één adem uitgelezen en dat smaakte naar meer. En dat ‘meer’ kwam al snel. Afgelopen 7 april hield Esther haar boekpresentatie van het derde deel in de C-serie tijdens een zeer gezellig Droomvallei-feest: Confrontatie!
Hoewel ik het manuscript al diverse malen heb mogen lezen, was ik toch superblij dat Esther mij haar boek in handen stopte. Yes, zo is de serie in mijn boekenkast weer compleet. Maar … ook nu smaakt het weer naar meer.
Lees verder

Recensie: Een weekendje weg | Bart van der Linden

Wat auteur Bart zo bijzonder vindt is dat verhaaltjes voor het slapen gaan daadwerkelijk kan uitgroeien tot een boekje dat door een uitgever wordt uitgegeven en dat inmiddels bij onder andere Bol.com te koop is. Het boek ‘Een weekendje weg’ is ontstaan vanuit een verhaaltje voor het slapen gaan voor zijn kinderen. Daarom is het boekje ook opgedragen aan zijn twee kinderen Ralph en Marieke.

Lees verder

Recensie: Jamil & Jamila 3 – De reis

Het leven van een vluchteling, je kunt je er zelf al nauwelijks wat bij voorstellen dat je op de vlucht moet. Laat staan dat kinderen het begrijpen. Toch zullen er diverse kinderen in Nederland wonen die op één of andere manier te maken krijgen met vluchtelingenkinderen. Bijvoorbeeld als klasgenootje op school. Esther van der Ham en Elsbeth de Jager schreven samen een serie boekjes over Jamil & Jamila – over het vluchtelingenleven. Het geeft kinderen een kijkje in het leven van vluchtelingen, zodat ze zich iets meer kunnen inleven hoe het is om vluchteling te zijn en over de barre omstandigheden waar vluchtelingen in terechtkomen. Over het eerste deel schreef ik al eens een recensie. En over het tweede deeltje schreef ik voor Thuisleven een recensie. Vandaag meer over deel 3: Jamil & Jamila 3 – De reis.
Lees verder

Top 3 van de best gelezen blogs in maart

April, dus tijd om weer terug te blikken op maart.  Ik geef je in deze blog een update van mijn werkzaamheden en een top 3 van de best gelezen blogs in maart.
Lees verder

Paashop 2018 + winactie

De kans is groot dat je voor het eerst op mijn site terecht bent gekomen! Daarom heet ik je van harte welkom op www.puntsgewijs.eu. Door Miranda van Thuisleven werd ik gevraagd of ik het misschien leuk zou vinden om mee te doen met een Paashop 2018. Dat leek mij zeker wel leuk en Miranda hielp mij op weg naar deelname hieraan. Waarvoor hartelijk dank Miranda! Het is dus de eerste keer dat ik meedoe aan een bloghop en daarom zal ik mijzelf even voorstellen.
Lees verder

Review: Denksport Junior – Van punt naar punt

Ik heb er al eens eerder een review over geschreven; de puzzelboekjes voor kinderen van Denksport. Er zijn diverse soorten puzzelboekjes verkrijgbaar voor kinderen vanaf al 2 jaar. Afgelopen week ontving ik van Denksport het boekje van punt naar punt voor kinderen van 4 tot 6 zijn. Elin is nog steeds enthousiast bezig met de puzzelboekjes die we de vorige keer hebben ontvangen, met dit boekje zal dat vast ook wel goed komen.

Lees verder

Recept: Risotto met een Italiaanse Kruidenmix van SpiceM

De ene keer heb je zin om wat uitgebreider te koken, maar vooral in het weekend wil ik vaak lekker makkelijk doen. Een gezonde maaltijd op tafel zetten die je in een klein half uurtje kunt klaarmaken. En als je het hebt over makkelijk, snel en gezond; de kruidenmixen van SpiceM zijn daar ook ideaal voor. Geen gehannes meer met allerlei potjes kruiden, of zakjes en pakjes waar teveel zout en andere onnodige toevoegingen bijzitten. Nee, diverse soorten kruiden in ??n zakje bij elkaar, zodat je met een eetlepel in ??n keer klaar bent. Als dat niet makkelijk is? En nog lekker ook…

Lees verder

Review: Hubelino uitbreidingsset Swing

Een tijdje geleden mocht ik een dagje op de Kreadoe-beurs staan bij de stand van Hubelino. Bij de stand stonden diverse knikkerbanen klaar om te showen. Van groot tot klein. De kinderen – maar ook de (groot)ouders – waren niet meer weg te slaan bij de knikkerbaan. Elke keer werd de knikker weer bovenaan gelegd om vervolgens de weg naar beneden af te leggen. De knikker werd nauwlettend gevolgd door de kleine kinderoogjes.? En als dank voor een dagje meehelpen op de beurs kreeg ik de Hubelino Uitbreidingsset Swing.
Lees verder

« Oudere berichten

© 2018 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑