Categorie: Goede doelen

Review: Too Good To Go | Stop voedselverspilling!

Wist je dat … 1/3 van al het eten op de wereld wordt verspild. Per persoon gooien we jaarlijks voor € 145,- aan eten en drinken weg. Dat komt neer op 41 kilo eten en 57 liter drinken per persoon. En dat is echt veel. Mijn zus raadde mij de app “Too good to go” aan. Zij liet mij ook foto’s zien van wat zijn allemaal al via deze app had gekocht. Ik installeerde de app op mijn telefoon ik heb nu zelf ook twee eten gered via deze app. Hoewel ik niet enthousiast ben over de Magic Boxen die ik heb ontvangen, ben ik wel enthousiast over het idee achter deze app. En dat is zeker blogwaardig.

Lees verder

Lenen is het nieuwe geven: doe iets goeds met Wakibi

Zo eind december is voor ons de maand om naar een aantal goede doelen een gift over te maken. We proberen dan een zo gevarieerd mogelijk lijstje met goede doelen samen te stellen in verschillende categorieën. Daarnaast kijken we ook of er nog bekenden zijn, uit bijvoorbeeld de kerk, die zich inzetten voor een goed doel en aan wie we een gift kunnen geven. Zo hebben al twee gemeenteleden meegedaan aan een marathon in Afrika om daarmee geld op te halen voor Compassion (in 2019 reist er weer een gemeentelid af naar Tanzania om daar een halve Marathon te lopen). Al een paar jaar zetten een aantal jongeren uit de gemeente zich via World Servants in om in het buitenland bijvoorbeeld een school op te bouwen. En een gemeentelid woont al een tijdje in de Oekraïne en zet zich daar vrijwillig in voor kinderen in een kinderziekenhuis. Omdat wij deze mensen kennen, komt een goed doel dichter bij omdat je hun persoonlijke verhalen hoort.  Bovendien weet je waar je je geld aan geeft en dat het ook goed besteed wordt.  

Lees verder

Stichting Earlybirds; liefdevolle fotoreportages in het ziekenhuis

Gelukkig heb ik het niet hoeven mee te maken; mijn kinderen zijn na een zeer vlotte bevalling thuis netjes op tijd geboren. Maar wat als de bevalling zich veel te vroeg aandient en je weken, soms maandenlang, in het ziekenhuis verblijft om bij je (veel) te vroeg geboren kindje te zijn? Voor ouders een heftige tijd. Veel gaat langs je heen, je wordt geleefd en je hebt veel zorgen. Een lichtpuntje in een moeilijke tijd is dan zeer welkom. Dan is er Stichting Earlybirds. Na aanmelding komt een fotograaf van Stichting Earlybirds naar het ziekenhuis om de ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met veel zorg, liefde en respect het kindje vast tijdens de dagelijkse routine. Deze fotoreportage is een lichtpuntje voor veel ouders, een onderdeel van de verwerking als je later met je kindje thuiskomt, en bovenal een mooie herinnering.

Lees verder

Sponsor een kind – Een investering voor het leven | Woord & Daad

Wil je iets betekenen voor een kind in armoede? En dat zo?n kind jouw liefdevolle, bemoedigende en motiverende woorden een leven lang met zich meedraagt? Met een sponsorkind van Woord & Daad kun jij iets betekenen voor een kind in armoede. Jouw financi?le bijdrage zorgt ervoor dat ze goed onderwijs krijgen en dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over eten, kleding en zorgkosten. Op deze manier geef jij een kind de liefde en de aandacht die het verdient. Als je dan zelf een handgeschreven brief, tekening of een foto van het sponsorkindje krijgt, zorgt dat zeker weten voor een glimlach op jouw gezicht!
Lees verder

Recensie: Jamil en Jamila | Deel 1

In Syrië gaan naar schatting 2,8 miljoen kinderen niet meer naar school en een groot deel van deze kinderen zijn getraumatiseerd door de oorlogservaringen die ze hebben meegemaakt. Dit boek over de twee kinderen Jamil en Jamila, is gebaseerd op situaties die echt gebeurd zijn. Deze boeken worden ook gebruikt op de scholen in de vluchtelingenkampen. De situaties die beschreven zijn in dit boek zijn herkenbare situaties en hierdoor leren ze er over nadenken en ook om erover te praten wat ze hebben meegemaakt.
Maar het is niet alleen geschreven voor de Syrische kinderen in de vluchtelingenkampen. Kinderen in Europa kunnen door het lezen van dit boek veel leren over hoe het er daar aan toe gaat en meer begrip krijgen voor kinderen die in vluchtelingenkampen moeten leven. Want het is niet niks wat zij daar meemaken en wat zij gezien hebben in het land waar ze wonen en waar oorlog is.
Lees verder

In the Picture: Stichting Pretletters – lezen met en voor het kind

Gastblog – geschreven door Linda Vergouwen – Vermaire, voorzitter van Pretletters
Stichting Pretletters is een initiatief wat lezen stimuleert bij het gehandicapte kind.
Lees verder

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑