Ik ben Marieke Flikweert. Ik ben getrouwd met Arjan en wij hebben 2 kinderen. Elin (meisje, oktober 2013) en Joas (jongen, oktober 2015).
In 2007 heb ik mijn Pabo-diploma behaald. Hierna heb ik bijna 10 jaar als leerkracht op een basisschool gewerkt. In deze 10 jaar heb ik heel wat taallesjes uitgelegd en spellingcategorieën aangeleerd. Honderden, misschien wel duizenden schriftjes zijn door mijn handen gegaan om deze na te kijken op foutjes en deze te verbeteren.

Als vrijwilliger heb ik in 2008-2009 als mede-auteur geschreven aan de godsdienstmethode BijbelWijs. De methode is in 2009 uitgekomen. Lessen schrijven voor deze methode vond ik erg leuk om te doen.
In mei 2016 werd ik door www.thuisleven.nl gevraagd om blogs te schrijven voor deze weblog. Sindsdien zijn er meer dan 150 blogs/reviews door mijn hand geschreven en gepubliceerd. Neem gerust eens een kijkje op deze site.

Al eerder liep ik rond met de gedachte om meer te gaan doen met ‘schrijven’, maar met een baan in het onderwijs en een gezin met 2 kleine kinderen, ontbrak de tijd hiervoor. Nadat ik eind 2016 gestopt ben als leerkracht, was er de gelegenheid om verder na te denken over deze droom en het wat meer vorm te gaan geven. Na een periode van ongeveer 3 maanden van onderzoeken en opstarten is in april 2017 een eigen bedrijf een feit geworden.