Categorie: Recepten

Recept: Witlof-schotel uit de Römertopf

De kinderen lusten het echt niet, al moeten ze het van ons elke keer wel een beetje proeven; witlof. Maar het is wel een van de favorieten van Arjan en van mij. Vooral als deze in de Römertopf is klaargemaakt. Eerder schreef ik al een artikel over de Romeinse aardewerken schaal waarin ik ook mijn kippensoep maak. Vandaag deel ik ons recept van witlof die is klaargemaakt in de Römertopf.

Lees verder

Recept: Kippensoep in een Römertopf

Ik heb eens een tijdje een Römertopf mogen lenen van iemand. Die beviel ons ontzettend goed. Voor mijn verjaardag wist ik dan ook wat ik wilde vragen; een Römertopf. Dan maar wel gelijk een 6-persoons Römertopf, kan er lekker veel in. Toen ik jarig was kreeg ik een grote doos in handen. Na het uitpakken zag ik het eigenlijk direct. Wat is die groot, die gaat nooit in mijn oven passen! En nee, deze enorme schaal paste niet eens in mijn oven. Gelukkig kon de schaal nog teruggestuurd worden en ik bestelde een 4-persoons Römertopf. Inmiddels heb ik ‘m al een maandje in huis en er best al wel wat gerechten in bereid. Favoriet? Gewoon kippensoep. Waarom vertel ik je in deze blog. En ook vertel ik wat een Römertopf precies is.

Lees verder

Recept: Couscoussalade | SpiceM 1 jaar!

Al een aantal keer heb ik een recept gedeeld waarin ik gebruik heb gemaakt van de kruidenmixen van SpiceM. Vandaag – 10-10-2018 – bestaat SpiceM 1 jaar en dat is natuurlijk een reden voor een extra blog deze week. In deze blog deel ik weer een ontzettend lekker recept met jullie, waarbij ik gebruik maak van één van de kruidenmixen van SpiceM; namelijk een couscoussalade met SpiceM Sweet. Eerder deelde ik al een recept van granola met SpiceM Sweet.
Lees verder

Recept: Granola – met SpiceM Sweet!

Muesli, cruesli, granola; lekker door de yoghurt, en de supermarkten staan vol met verschillende soorten en merken. Voor elk wat wils. Maar om het echt naar jouw eigen smaak te maken kun je granola zelf maken. Jij kunt erin doen wat je lekker vindt en zo gezond – of niet gezond – maken als jij zelf wilt. En het is heel eenvoudig om het zelf te maken! Ik deel hierbij mijn recept.

Lees verder

Recept: Risotto met een Italiaanse Kruidenmix van SpiceM

De ene keer heb je zin om wat uitgebreider te koken, maar vooral in het weekend wil ik vaak lekker makkelijk doen. Een gezonde maaltijd op tafel zetten die je in een klein half uurtje kunt klaarmaken. En als je het hebt over makkelijk, snel en gezond; de kruidenmixen van SpiceM zijn daar ook ideaal voor. Geen gehannes meer met allerlei potjes kruiden, of zakjes en pakjes waar teveel zout en andere onnodige toevoegingen bijzitten. Nee, diverse soorten kruiden in ??n zakje bij elkaar, zodat je met een eetlepel in ??n keer klaar bent. Als dat niet makkelijk is? En nog lekker ook…

Lees verder

Recept: Gnocchi – met de Franse Kruidenmix van SpiceM

De Internationale Kruidenmixen van SpiceM

Gezond eten wordt makkelijker en lekkerder met de Internationale Kruidenmixen van SpiceM. De kruidenmixen zijn vrij van extra zout, vet en suiker. De kruidenmixen zijn bewust zonder peper gemaakt. Daarom zijn de kruidemixen van SpiceM geschikt bij een zoutvrij en/of koolhydraatarm dieet. En omdat er geen peper in zit, is het ook geschikt voor moeders die borstvoeding geven en voor kleine kinderen. Of voor als je gewoon niet van pittig houdt. Houd jij wel van pittig, dan is er SpiceM UP, om zelf net dat beetje pit aan je gerechten toe te voegen.
Lees verder

Recept: Aardappelgratin met een Franse kruidenmix van SpiceM

Eerder deelde ik al een recept van een Mexicaanse Nachoschotel met een Mexicaanse kruidenmix van SpiceM. Naast de Mexicaanse kruidenmix ontving ik van Marenka ook de Franse kruidenmix. Met deze kruidenmix maakte ik een overheerlijke aardappelgratin. Ik deel met u het recept. Maar eerst vertel ik over een challenge die start op 15 februari 2018.

Lees verder

Recept: Mexicaanse Nachoschotel met een kruidenmix van SpiceM

‘Omdat gezonde gerechten ook hartstikke lekker kunnen zijn’. Dat is het motto van SpiceM. SpiceM heeft kruidenmixen die gebaseerd zijn op gerechten van over de hele wereld. Van SpiceM ontving ik 3 zakjes (lees: zakken) met kruidenmixen; een Mexicaanse, een Franse en een Indiase kruidenmix. Ik ging als eerste in de keuken aan de slag met de Mexicaanse kruidenmix. Wat ik maakte en wat wij er vonden kun je lezen in deze blog.
Lees verder

Recept: Suikervrije chocolade-kokoscake – Greensweet Stevia

Alweer eventjes geleden ontving ik van Greensweet Stevia een pakket met diverse zakjes ‘suiker’, een aantal flesjes vloeibare stevia en wat repen suikervrije chocolade. Al eerder deelde ik een recept van appeltaart op deze blog. Stevia zoetstof bevat geen calorie?n, geen suikers en heeft een glycemische index van nul en is daardoor erg geschikt als vervanger van suiker. Vandaag ging ik weer aan de slag in de keuken en ik bakte een chocolade-kokoscake.
Lees verder

Recept: Appeltaart met Greensweet Stevia – vloeibare stevia caramel

Bakken met Stevia in plaats van suiker. De laatste tijd hoorde ik daar wel meer van en ik was zeer benieuwd hoe een baksel zou smaken als ik stevia zou gebruiken in plaats van suiker. In allebei mijn zwangerschappen had ik een verhoogde bloedsuikerspiegel. Daarom heb ik nu een hogere risico op diabetes type 2. Een gezonde levensstijl en een goed eetpatroon is ?berhaupt al belangrijk, maar omdat ik weet dat ik een verhoogd risico heb, is het natuurlijk prettig om dat risico te verkleinen. Van Greensweet stevia ontving ik een aantal producten om mee te bakken.
Lees verder

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑