Categorie: Speelgoed (page 1 of 2)

Review: Disney Doorables | Verzamel ze alle 78

Verzamel ze allemaal. Meestal moet je voor tig euro aan boodschappen doen om je stickeralbum vol te krijgen. Je moet regelmatig een Happy Meal bestellen om alle verzamelitems in bezit te hebben. En dan nog maar hopen dat je geen dubbele in je bezit krijgt. En vaak is het dan nog zo dat er met de verzamelitems één keer gespeeld wordt en het dan in de kast belandt. Met Disney Doorables is het anders. Met dit speelgoed kunnen kinderen zich urenlang vermaken. Ik vertel je meer over Disney Doorables.

Lees verder

Review: Bouw je eigen speelstad met Majorette

Vorige week deelde ik een review over de treinbaan van Märklin my world. De Startersset Märklin my world ‘Landbouw’ ontving ik van De Kleine Benelux, samen met een set van het merk Majorette. De set die ik ontving past perfect bij Märklin my world Landbouw. Waarom? Dat leg ik je uit in dit artikel. En natuurlijk lees je ook wat wij ervan vinden.

Lees verder

Review: Märklin my world ‘Landbouw’

We hebben een krat vol met Duplo, maar wat wij niet hebben is de treinbaan van Duplo. Ooit mochten wij van een tante een krat vol met een houtentreinbaan lenen, maar daar werd nauwelijks mee gespeeld en hebben we weer teruggeven. We hebben dus geen treinbaan in huis. Maar nu, telkens als we Joas ophalen van het kinderdagverblijf, blijkt hij die dag met de treinbaan te hebben gespeeld. Ook op de crèche van de kerk blijkt hij veel met een treinbaan te spelen.

Op internet gingen wij op zoek naar een treinbaan, geschikt voor kinderen van 4 jaar. Dat blijkt nog moeilijker dan wij dachten. Voor de Duplo-trein en de houten treinbaan zijn onze kinderen al een beetje te groot voor, of in ieder geval te snel weer uitgegroeid. Voor Märklin en de LEGO-trein is Joas eigenlijk nog wat te klein. Maar dan is er Märklin my world. Märklin my world is de voorloper van de ‘gewone’ Märklin en speciaal gemaakt voor kinderen van 3-6 jaar. Van ‘De kleine Benelux’, importeur van o.a. Märklin my world, mochten wij een startersset testen. In dit artikel vertel ik je meer over Märklin my world, de set die wij mochten ontvangen, maar ook deel ik onze mening over Märklin my world.

Lees verder

Review: Denkspel de kleurrijke Sudoku van Hubelino

Vorig jaar is er een geheel nieuwe Hubelino productenlijn op de markt gekomen. De denkspellen. Deze denkspellen zijn oude bekende klassiekers in een geheel nieuw en fris jasje gestoken. Het bekende spel Zeeslagje kreeg nu de naam Schapen Kapen. Domino en vier-om-een-rij is in diverse varianten te spelen met Kleurendomino. Het bekende Tangram heeft veel meer puzzelstukjes gekregen, dus veel meer vormen en figuren mogelijk. En de kleurrijke Sudoku is geheel geschikt gemaakt voor jonge kinderen. De eerste drie genoemde spellen had ik al ontvangen en er een review over geschreven. Sudoku had ik nog niet, maar laatst heb ik die ook gekregen. En stiekem vind ik dat spel eigenlijk gewoon de leuke van de vier.

Lees verder

Review: String It van Ravensburger

Wie heeft het vroeger niet gedaan; Spijkertjes in  in hout slaan in bijvoorbeeld een hart, een ster of in een ander figuur en draad of wol van het ene na het andere spijkertje spannen. Daarmee krijg je een mooi schilderij. Ravensburger heeft iets nieuws, gebaseerd op dit idee; String It. Van Ravensburger ontving ik een setje voor Elin om het te testen en onze mening hierover met jullie te delen. In dit artikel vertel ik meer over Ravensburger String It en ook wat wij ervan vinden.

Lees verder

Review: Kleurendomino – een denkspel van Hubelino

Hubelino heeft een aantal denkspellen in het assortiment; Sudoku, SchapenKapen, Tangram en Kleurendomino. Over SchapenKapen en Tangram schreef ik al eerder een review. In deze blog richt ik mijn aandacht op het denkspel Kleurendomino. Een vrolijk en educatief spel voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees verder

Review: knutselen met Totum

Elin is echt gek van knutselen. Strijkkralen, aquabeads, klei, verf, kleurplaten en viltstiften, je kunt het zo gek niet bedenken of ze vindt het wel leuk. Van Totum ontving ik 2 pakketten; 1 voor Joas en 1 voor Elin. Wat we gekregen hebben en wat wij ervan vonden lees je in deze blog.

Lees verder

Review: Schapen Kapen | een nieuw Denkspel van Hubelino

Ken je het spel Zeeslagje? Je zet je scheepjes op het slagveld zonder dat je tegenstander het ziet. Je tegenstander zet ook zijn scheepjes in op het slagveld zonder dat jij het ziet. Daarna probeer je aan de hand van coördinaten te raden waar de schepen van je tegenstanders zich bevinden. Om de beurt noem je een coördinaat en je zegt of er wel of niet een deel van een schip ligt. Wie als eerste alle schepen van de tegenstander heeft vernietigd heeft het spel gewonnen. Schapen Kapen is gebaseerd op dit bekende spel.

Lees verder

Review: Aquabeads Disney Princess + DIY

Zoals u al heeft kunnen lezen in de blog vakantie met kinderen: Helmond, hebben we in het centrum van Helmond onze slag geslagen bij de Prijsmepper. We zochten een cadeautje voor ons nichtje Femke die deze maand jarig was, en dat was bij de Prijsmepper al gauw gelukt! We zagen daar een set Aquabeads Disney Princess liggen. En omdat Elin heel veel met haar Aquabeads mooie figuren legt, besloten we dit voor Femke mee te nemen en te hopen dat zij het net zo leuk vindt als Elin. Waar je normaal in de winkel € 29,99 voor deze set betaalt, stond er nu een prijs van € 7,50 op de doos. En eenmaal bij de kassa bleek deze set slechts € 2,50 te kosten. Een paar dagen later zijn we nog even teruggegaan naar de Prijsmepper om ook voor Elin deze set te kopen.

Lees verder

Review: Sticky Rails | Studio Jong

Ken je Studio Jong al? Nee? Tot voor kort kende ik het ook niet. Op een Facebookgroep las ik – zo vlak voor de zomervakantie – een berichtje van Marchien van Studio Jong. Ze zocht diverse mensen die een creatief idee hadden met de stickers die ze zelf ontwerpt en maakt. Ik nam een kijkje op haar website en zag veel verschillende (muur)stickers. Ik bedacht een idee en ik reageerde. Niet lang daarna kreeg ik een berichtje van Marchien dat ze mijn idee een leuk idee vond, ze ging aan de slag met het maken van de sticker en een paar dagen later lag er een envelop met Sticky Rails stickers in de brievenbus.

Voordat ik ermee aan de slag kon, ging ik nog even naar de Jysk om een meter egaal wit tafelzeil te kopen. Eenmaal thuis ging ik er direct mee aan de slag. En het leuke is dat jij dit ook kunt maken. Voor je eigen kinderen, je kleinkinderen, voor in je kleuterklas of voor op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. In deze blog laat ik je zien wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Benodigdheden Sticky Rails

Sticky Rails – wissels, rechte rails en bochten
Sticky Rails – stationnetjes
Sticky Roads – huizen
Sticky Roads – bomen
Sticky Zoo – vijvers
Een stuk wit tafelzeil van 1 meter lang en 1.40 meter breed
Schaar

Studio Jong

Werkwijze

1. Leg het stuk tafelzeil op de grond zodat het helemaal vlak ligt.
2. Op één vel zitten meerdere stickers. Knip alle stickers rondom uit (hoeft niet netjes) zodat je allemaal losse stickers hebt.
3. Leg de rails op het tafelzeil op de manier zoals jij het wilt hebben. Zo kun je ook zien of je uitkomt met de hoeveelheid bochten, wissels en rechte stukken rails. Plak de stickers nog niet vast.

Studio Jong
4. Ben je tevreden met hoe het ligt?  En kom je goed uit met je stickers? Dan kun je echt beginnen met plakken.
5. Maar let op: als de sticker eenmaal zit, dan krijg je het nauwelijks meer los. Ga voorzichtig en nauwkeurig te werk. Tip: maak de sticker aan één kant los van de onderkant en sluit deze nauwkeurig aan op de voorgaande sticker die je hebt opgeplakt op het tafelzeil. Trek vervolgens langzaam de rest van de onderkant van de sticker, terwijl je de sticker stukje voor stukje op het tafelzeil plakt.

Studio Jong
6. Ga zo verder totdat je alle stickers met rails hebt opgeplakt. Is een sticker met rails wat te lang, dan kun je er eenvoudig een stukje afknippen.
7. Leg nu alle stationnetjes, bomen, vijvers en huizen neer op de plek waar je ze wilt hebben en plak ze daarna een voor een op het tafelzeil.

Studio Jong

Waarom op tafelzeil?

Je kunt deze stickers overal op plakken; op je vloer, op de muur, op een tafeltje of op de deur. Er zijn nog veel meer mogelijkheden te bedenken. Mijn blogcollega Linda van Lifestyle Mommy’s had een ander leuk creatief idee en schreef er een blog over. Dat kun je hier lezen. Het voordeel van een tafelzeil is, dat je het heel groot kunt maken zodat je heel veel rails hebt waar je met je treintje op kunt rijden. Zijn de kinderen klaar met spelen, dan vouw je het tafelzeil op en neemt het weinig ruimte in beslag. Het is eenvoudig mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Je kunt het ook meenemen als je gaat picknicken.  Zo hebben de kinderen ondertussen ook nog iets te spelen voor als ze eventjes geen geduld meer hebben.

Dat het weinig ruimte in beslag neemt, is niet alleen een voordeel voor thuis. Ook in de kleuterklassen van de basisschool en op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal is dit heel handig. Een stuk tafelzeil van 1.00 meter bij 1.40 meter is groot genoeg om meerdere kinderen aan te laten spelen, en je kunt het natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Ga je opruimen, dan vouw je het tafelzeil weer op en geeft je het een mooi plekje in de kast waar de kinderen het zo weer kunnen pakken!

Studio Jong

Mijn mening

Als je je aan bovenstaand stappenplan houdt, dat heb je in een uurtje een prachtig tafelzeil  met treinrails gemaakt! Is het resultaat niet mooi geworden? Als de stickers eenmaal plakken, dan plakken ze ook goed en zijn ze niet mooi meer los te trekken en opnieuw op te plakken. Lostrekken lukt nog wel, maar dan kan de sticker ook gelijk de prullenbak in 😉 Ik was wel benieuwd wat er met de stickers zouden gebeuren als ik het tafelzeil zou opvouwen. Zouden ze dan losgaan? Of netjes blijven plakken? De kleinere boompjes lieten wel wat los, en her en der kwam er een hoekje van de rails los. Maar over het algemeen verrast het mij wel hoe goed de stickers op de vouwnaden blijven zitten.

Studio Jong heeft niet alleen stickers waarmee je een treinbaan kunt maken. Er zijn ook soortgelijke stickers met een autoweg. En stickers om een dierentuin te maken, stickers voor in een poppenhuis en stickers om een keukentje mee te maken. Daarnaast zijn er nog talloze andere figuren, dieren, vormen, letters etc. verkrijgbaar. En de kleur? Ook die kun je zelf kiezen. Je hebt de keuze uit maar liefst 30 kleuren. Zo kan alles voor jou persoonlijk op maat gemaakt worden. Het motto is dan ook: Studio Jong maakt alles persoonlijk!

Studio Jong

Sticky Rails

Welke stickers vind jij leuk en wat zou jij ermee maken?

« Oudere berichten

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑