Categorie: Vakantie met kinderen

Vakantie met kinderen: Helmond | Noord-Brabant

Mijn schoonouders gaan in de zomervakantie flink wat weken op vakantie. Wij gaan dan vaak een week ‘op vakantie’ in hun huis. Ze wonen in Helmond, precies anderhalf uur rijden van Zoetermeer vandaan. Voor ons is het dus een heel andere omgeving. Er zijn heel wat leuke dingen te doen in deze omgeving waar het vanuit Zoetermeer toch echt te ver voor is om zomaar eens een dagje heen en weer voor te gaan. In dit artikel deel ik wat wij hebben gedaan toen we op vakantie in Helmond waren.

Lees verder

Vakantie met kinderen: Duitsland | Thüringer Wald

De eerst week van de vakantie waren in de Harz in Duitsland. Een verslag kun je hier lezen. In deze blog lees je onze belevenissen van de tweede week van onze vakantie in Thüringer Wald.

Zaterdag

Vandaag is het wisseldag. We lieten het ene huisje in de Harz achter ons om naar het volgende huisje in Thüringer Wald te gaan. Vanmorgen hadden we al snel de spullen in de auto geladen en om 8:45 uur waren we op weg. Omdat we pas na 14:00 uur in het huisje terecht konden, hebben we eerst een bezoek gebracht aan de stad Erfurt, een stad die op de route lag. We hebben daar ongeveer anderhalf à twee uur rondgelopen en bij de Nordsee een broodje met vis gegeten. Erfurt is een prachtige stad en zeker een bezoek waard. Daarna was het nog ruim een uur rijden naar Neuhaus am Rennweg. Tegen drieën kwamen we daar aan, de sleutel zat op de deur, dus we konden zo naar binnen.

Die middag hebben we nog boodschappen gedaan in de Rewe, die hier vlakbij is. Verder hebben we niets meer gedaan. De kinderen mochten voordat ze gingen slapen nog in bad. Dat is voor hen een feestje omdat we thuis geen bad hebben.

Erfurt

Het huisje

In plaats van een ferienwohnung  kun je gerust over een ferienhaus spreken. Het is gewoon een best groot huis. Je komt binnen in een ruime hal om vervolgens uit te komen in de keuken. De keuken leidt naar een toilet/doucheruimte, een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en naar een zeer ruime woonkamer. Vanuit de woonkamer kun je met de trap naar boven. Daar is nog een toilet/badkamer en een zeer ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed. Het tweepersoonsbed heeft een hoog voeteneind, dus Arjan moet het matras op de grond leggen, anders past hij niet in bed, maar daar is ruimte genoeg voor.

En leuke van dit vakantiehuis is dat je een compleet huis hebt. Het huis is daarmee vele malen groter dan het huisje van vorige week. Tegelijkertijd is het huis niet meer dan alleen met het hoognodige ingericht. Er zijn veel open ruimtes en daardoor is het minder sfeervol te noemen.

Het aanrecht is echter wel klein, de werkruimte om te koken is heel beperkt. En met een vrij kleine koekenpan wordt koken ook een uitdaging. En weer zeggen we: ‘De volgende keer nemen we onze eigen koekenpan mee.’ De eettafel is net zo klein als in het andere huisje, alleen hebben nu wel de ruimte om de tafel uit te trekken en daarmee groter te maken.

In het vorige huisje was het eerste wat opviel dat het ontzettend schoon was. Bij dit huisje leek dat ook zo op het eerste gezicht. Maar op de eerste avond werd ik wat benauwd en de volgende ochtend werd ik met barstende hoofdpijn wakker (lang leve de huisstofmijtallergie). Een blik onder de bank en op de kast bevestigde onze vermoedens. Verre van schoon en stofvrij dus.

De grootte van het huisje is fijn. Het is verder ook een heel prima huis om er een week in te verblijven. Het is alleen wat minder knus en gezellig.

Kosten: € 435,- inclusief Kurtax, eindschoonmaak, beddengoed, handdoeken, internet. Het aantal handdoeken en handdoeken met theedoeken is wel wat weinig voor een hele week. Maar ik neem altijd wat reserve mee van huis, dus daar komen we wel mee toe.

Dit huisje in Thüringer Wald hebben we weer gevonden bij Traum Ferienwohnungen. Zie onderaan mijn review over het huisje en het antwoord van de eigenaar 😉

Zondag

In de ochtend gingen Arjan en Elin eerst op zoek naar een Bäckerei. Helaas waren de bakkerijen niet open op zondag (wat meestal wel het geval is in Duitsland). Omdat we toch naar Saalfeld wilden, zijn we daar eerst maar het centrum ingelopen en hebben we daar een bakker gezocht. Vervolgens zijn we daar naar de Feengrotten geweest. Na ja, in de grotten zijn we niet geweest, maar wel in het Feeënbos. De grotten leken ons prachtig, maar de minimum aanbevolen leeftijd is 4 jaar. Nu is Joas dat wel over 3 maanden, maar wel lazen ook dat de rondleiding ca. een uur zou duren en omdat het toch in het Duits zou zijn, leek ons dat nog niet helemaal geschikt voor onze kinderen. Zoiets komt over een paar jaar wel.

Het Feeënbos was echter wel een schot in de roos. Eigenlijk is het een belevenisbos waar van alles te beleven valt en te spelen is. We waren nog niet koud binnen of Elin zag een fee lopen. Bovendien vertelde de fee dat je in het hutje verderop als fee kon laten schminken. Nou dat hoefde je haar geen 2x te zeggen. Een paar minuten later kwam Elin prachtig geschminkt én met een edelsteen weer naar buiten. Joas wilde niet. Een poosje later ging Elin weer het hutje naar binnen en heeft ze gevraagd of ze nog een keer geschminkt mocht worden, maar dan op haar arm. Toen wilde Joas ook wel, maar dan ook op zijn arm.

Daarna hebben we daar nog in de speeltuin bespeeld en zijn we weer naar huis gereden.

Kosten: Het Feeënbos kostte voor 2 volwassenen en 1 kind € 21,00. Joas mocht nog gratis naar binnen.

Feeenwald Thüringer Wald Geschminkt als fee Schminken als fee Thüringer Wald Geschminkt als fee Thuringer Wald op de arm Schminken in het feeënbos Saalfeld Elin van de glijbaan Thuringer Wald

Maandag

Vandaag zijn we naar het Fröbelwald gereden. Daar kun je een wandeling van zo’n 1 km maken en van activiteit naar activiteit lopen. De activiteiten die je tegenkwam vielen wat tegen, maar halverwege was een waterspeelplaats waar de kinderen heerlijk hebben gespeeld. Daar konden ze zich uren vermaken. Op die plek hebben we ook gepicknickd en wij hebben ons daar vermaakt met een boek.

Daarna zijn we naar een Midgetgolfbaan in Schmiedefeld gereden. En leuk en gemoedelijk midgetgolf terreintje met ook een speeltuintje voor de kinderen. Voor Elin is midgetgolfen nog best moeilijk, maar met goed oefenen lukt het al redelijk. Joas kreeg een mini-kinderstokje en heeft op zijn manier ook het balletje in het putje gemikt. En als het niet lukte, dan maar met de handen. En ik heb gewonnen van Arjan. Toch nog een spel waar ik beter in ben 🙂

Kosten: € 10,00 voor het midgetgolfen in Thüringer Wald.

Midgetgolf Schmiedefeld Thüringer Wald Waterspeelplaats Frobelwald Thüringer Wald

Dinsdag

Vandaag hebben we de stad Sonneberg, Thüringer Wald bezocht. In de winkelstraat was een waterspeelplek en je raad het al, de kinderen vermaakten zich daar prima. Gelukkig had ik voor beide kinderen een extra setje kleding in mijn tas zitten.

En het bezoekje aan de stad zijn we doorgereden naar Nautiland. Een vissendierentuin, zoals we het de kinderen hebben uitgelegd. Aquaria met prachtige vissen die je daar kunt bewonderen. Maar ook waren er leguanen, vogelspinnen, slangen, een krokodil, stokstaartjes, eekhoorntjes en nog veel meer. Het was daar prachtig griezelig. Ook is daarbinnen een junglespeelplek voor de kinderen. Het is niet supergroot daar, met zo’n anderhalf uur ben je daar wel uitgekeken.

Vervolgens zijn we naar een bakkerij gereden en hebben we daar wat gedronken en een taartje gegeten.

Kosten: € 18,00 voor een familiekaart in Nautiland.

Nautiland Sonneberg Thüringer Wald Nautiland Slangen in Nautiland Nautiland Thüringer Wald Zeepaardjes in Nautiland Waterspeelplaats in Sonneberg Waterspeelplaats Sonneberg Thüringer Wald

Woensdag

Ze gaven het al op; keiharde regen. En dat bleek ook wel. In de ochtend stortregende het. En daarom planden we een bezoek aan het zwembad. We hadden al een zwembad opgezocht, maar toen we nog even op de website keken bleek deze dicht te zijn. En dat in de zomervakantie. Dus toen maar op zoek naar een ander zwembad. Gelukkig vonden we deze in Sonneberg. Het was een prachtig zwembad. Naast een groot wedstrijdbad, was er ook een groot zwembad met bubbelbad, stroomversnelling, glijbanen en nog meer. De kinderen hebben zich er prima vermaakt!

Verder hebben we deze dag niets meer gedaan.

Kosten: € 18,00 voor een familiekaart voor 3 uur zwemmen.

Donderdag

Vandaag zijn we weer naar Saalfeld gereden. Vlakbij het Feeënbos is ook een wandelbelevenisroute door het bos. De wandeling is zo’n 2,5 à 3 km. Het eerste stuk was best een pittige klim naar boven en met mijn zere voetje (jicht waar ik maar niet vanaf kom) was dat niet zo heel fijn. Tijdens de wandeling kom je allerlei dingen tegen waar je wat van kunt leren. Voor de kinderen is dat superleuk als ze steeds van iets naar iets kunnen lopen en daar even wat kunnen doen en wat van kunnen leren. Ze leren over de verschillende voetstappen van de dieren, over de jaarringen, of kunnen verspringen, of klimmen en klauteren.

Daarna zijn we naar het centrum van Saalfeld, Thüringer Wald gereden om even wat te gaan eten. Daar kwamen we een slagerij tegen waar je ook verschillende menu’s kon bestellen. Er waren verschillende mensen op het terras aan het eten en we zagen al dat het eten er goed uitzag. We hebben daar een wienerschnitzel met friet en groenten gegeten. Voor de kinderen hebben we één bord eten besteld. Daar doen ze in Duitsland helemaal niet moeilijk over. Je krijgt er zo een extra bord en bestek bij. Kosten: € 18,80 voor 3 menu’s en 4x drinken. Echt geen geld en het smaakte ontzettend goed en we hebben onze buik vol gegeten.

Die middag zijn Arjan en de kinderen nog naar een speeltuin geweest en ben ik in het huisje gebleven.

Saalfeld Thüringer Wald Wandelbos Thüringer Wald

Vrijdag

Ik wilde gewoon eens lekker alleen een dagje thuisblijven, daarom zijn Arjan, Elin en Joas met z’n drieën op pad geweest. Ze zijn eerst naar het Huis der Natuur geweest. De kinderen vonden het daar superleuk. En vervolgens nog naar een speeltuin en hebben ze nog een wandeling gemaakt.

Eenmaal thuis wilde Elin nog naar de speeltuin in het dorp, en hup, daar gingen ze weer met z’n drieën. Zelf heb ik lekker alleen boodschappen gedaan en gewerkt en alles weer opgeruimd en ingepakt voor ons vertrek uit Thüringer Wald naar huis.

Zaterdag

Om 8:30 uur reden we weg uit Neuhaus am Rennweg, Thüringer Wald. Helaas zat het eerste deel van de reis al tegen. Door allerlei wegafsluitingen en omleidingen die niet goed aangegeven hadden we geen idee hoe we het gebied uit moesten komen naar de snelweg. Maar hoera, het is gelukt. We hadden daardoor wel een uur vertraging.

Halverwege de middag hebben we nog bij de McDonalds een McFlurry gehaald en bijna thuis hebben we in Bleiswijk nog bij de McDonalds gegeten. Daar zag ik in het haar van Joas een teek zitten die bijna niet van deze dag kon zijn. Dus eenmaal thuis heb ik gelijk de HAP gebeld en kon ik snel antibiotica voor hem halen bij de dienstapotheek.

Zo, onze vakantie zit er weer op.

#nospon

Vakantie met kinderen: Duitsland | Harz

Zo aan het begin van het nieuwe jaar is het altijd maar weer de vraag waar de reis in de zomervakantie naartoe zal gaan. Zo willen we graag nog eens naar Engeland, naar Slovenië of een trektocht door Scandinavië maken. Maar uiteindelijk besloten we toch maar weer naar Duitsland te gaan. Dat blijft toch trekken. Een mooi land en goed aan te reizen. Deze zomervakantie 2019 hebben we gekozen om een week naar de Harz te gaan en een week naar Thüringerwald. In dit artikel kun je lezen wat wij allemaal in de Harz hebben gedaan.

Lees verder

Vakantie met kinderen: Duitsland | Sauerland (2)

Afgelopen week zijn we op vakantie geweest naar Bruchhausen, een dorpje in het Sauerland, zo’n 20 kilometer van Winterberg. Wij zoeken op internet altijd een huisje via www.traum-ferienwonhungen.de, zo ook nu weer. Nadat we de streek Sauerland hadden bepaald en ik de datum, minimaal 2 slaapkamers en tuin had aangevinkt, heb ik alle huisjes die tevoorschijn kwamen bekeken en een grove selectie gemaakt op basis van de prijs en de foto’s. Arjan heeft mijn selectie bekeken en de teksten gelezen en zo kwamen we bij het leukste huisje uit. Arjan heeft rechtstreeks gemaild naar de eigenaar van het huisje en gelukkig was deze nog beschikbaar. Het is huisje Rüther-Martins in Bruchhausen geworden.

Het huisje

Het huisje is zo’n 100 m2 en daarmee heb je echt een fatsoenlijk vakantiehuis. Een compleet ingerichte keuken, met vaatwasser, oven en magnetron en verder ook voorzien van alles wat je nodig hebt (behalve theeglazen). In de keuken staat een eettafel met 4 stoelen. En zo nodig zijn er ook kinderstoelen aanwezig (een Stokke zelfs). In de woonkamer staa 2 lekker zittende banken, een tv met dvd-speler, en nog een eettafel met 4 stoelen. Daarnaast voor de kinderen nog ruimte genoeg om te spelen.

Er zijn 2 grote slaapkamers. De ene kamer heeft een brede tweepersoonsbed (zonder voeteneind, altijd fijn voor Arjan) en met stevige matrassen, een wastafel en via de slaapkamer kun je naar het toilet en de douche. De andere slaapkamer heeft een breed tweepersoonsbed en nog een eenpersoonsbed. Beide slaapkamers hebben een grote kast waarin je je kleding op kunt bergen.

Naast het kleine douchehokje is er ook nog een grotere badkamer met douche, wastafel en toilet. Beide douches hebben een heerlijke waterstraal en is lekker warm.
De tuin is ruim, een heerlijke plek voor de kinderen om te spelen en voor ons om te lezen. Al met al een supermooi en fijn huis, die van alle gemakken voorzien is. Prijs: € 365,- voor 2 volwassenen, 2 kinderen en inclusief Kurtaxe en eindschoonmaak. Handdoeken, badhanddoeken en beddengoed was ook aanwezig.

Zaterdag

Meestal mag je pas na 3 uur een vakantiehuisje binnen, maar bij deze maakte het niet uit hoe laat we er zouden zijn. Om 9 uur stapten we in de auto, reden nog even naar de Albert Heijn, om vervolgens echt op weg te gaan. Ongeveer de hele weg hadden we regen. Om half 2 kwamen we aan in Bruchhausen, Sauerland. Daar werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaar, die ons gelijk het huisje liet zien.

Al vrij snel zijn we boodschappen gaan doen bij de REWE in Olsberg. De REWE vind ik altijd een fijne supermarkt. Die dag hebben we verder niet zoveel meer gedaan, behalve flink wat folders van activiteiten in de buurt doorgebladerd.

Zondag

Deze dag gaven ze wat regenachtig weer op. Bovendien kwamen we erachter dat het zwembad in Olsberg de hele week dicht zou zijn en dit de laatste dat was dat het open was. We besloten op deze dag maar te gaan zwemmen. Een familiekaart waarmee je de hele dag in het zwembad kon verblijven kostte wel € 10,50. Nou, voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is wel een redelijk eenvoudig zwembad, een wedstrijdbad en een superleuk peuterbadje. In het peuterbadje waren allerlei dingen om mee te spelen en was ook heerlijk verwarmd.

We zaten nog niet goed en wel in de auto op weg naar het huis of ik zag een eiscafé. We besloten om nog even een ijsje te halen.

Maandag

Deze dag gingen we naar Wild- und Freizeitspark in Willingen, Sauerland. In deze dierentuin waren niet alleen dieren te zien, er was ook een soort pretparkje, speeltuin, sprookjesbos en in het bos stonden ook nog eens dino’s. Vooral de dino’s viel in de smaak bij de kinderen.

Het park was heel gevarieerd en ontzettend leuk. Het is niet supergroot, maar wel groot genoeg om je er een groot deel van de dag je te kunnen vermaken. Er was ook een papegaaienshow en een roofvogelshow. Alleen kwam die grote vogel van de foto hieronder niet meer terug toen hij wegvloog tijdens de show 😉

De dag begon zonnig, maar al snel liet het zonnetje zich niet meer zien deze dag. Daarom was het best wel koud in het park en dat was jammer. Verder is dit park absoluut aan te raden als je daar nog eens in de buurt bent. Prijs: volwassene € 13,00 en kinderen vanaf 4 jaar € 11,00. Joas mocht dus nog gratis naar binnen.

Na het bezoek een het Wildpark hebben we boodschappen gedaan bij de REWE en daarna weer naar huis.

Dino's in de dierentuin in Sauerland

Dinsdag

Deze dag brachten we een bezoek aan het stadje Brilon. Een leuk winkelstraatje waar je in zo’n anderhalf uur op je gemakje door bent gelopen. Voor de kinderen kochten we een paar Duitse prentenboekjes van Pixi, ze vinden het leuk als ze in het Duits (of Engels) worden voorgelezen. De ochtend daar sloten we af met een bezoek aan de pizzeria waar we een lekkere pizza hebben gegeten.

Pizza eten. Sauerland.

Daarna zijn we in Assinghausen naar een grote speeltuin geweest. Deze werd ons aangeraden door de eigenaresse van het vakantiehuisje. Deze speeltuin is van en is gelegen bij een houtbewerkingsbedrijf en gratis toegankelijk. Prachtige houten speeltoestellen en ook aan picknickbanken geen gebrek. De kinderen hebben er zo’n anderhalf à twee uur heerlijk gespeeld terwijl wij in het zonnetje een boek konden lezen.

Speeltuin bij een houtbewerkingsbedrijf, Sauerland.

Woensdag

Vandaag is het 1 mei, de dag van de arbeid, en we moesten er rekening mee houden dat er veel dicht is. We besloten om een kinderwandeling door het bos te maken, een route van zo’n 3 kilometer. Best nog pittig voor een manneke van 3 jaar, die ‘m toch helemaal gelopen heeft. Onderweg stonden er allerlei “aanwijzigen” (zoals Elin ze noemden), dat wil zeggen een bord met daarop wat uitleg over een bepaald dier. Vlak in de buurt stonden dan beelden van het betreffende dier. Zo liepen we door het bos en steeds op zoek naar de volgende aanwijzing en de beelden van de dieren. Erg leuk gedaan voor kinderen.

Kinderwandeling door het bos. Sauerland.

Onze boterhammetjes hebben we in de speeltuin opgegeten. Dat wil zeggen: papa en mama hebben hun boterhammen op, en de kinderen aten in de auto op weg naar de volgende bestemming. Geen tijd om te eten met die prachtige speeltoestellen.

Daarna reden we door naar Willingen, Sauerland, waar we met een skicabinelift naar de top van de Ettelsberg gingen. De kinderen vonden het geweldig. Bovenop de berg stond nog een toren, waar je met de lift of de trap omhoog kon en vanaf daar had je een prachtig uitzicht. Nadat de kinderen nog een poos in de speeltuin hadden gespeeld, zijn we weer met de cabinelift naar beneden gegaan. Wij moesten € 9,50 p.p betalen en de kinderen mochten gratis mee.

In het stadje zelf hebben we bij een Eiscafé nog een flinke ijscoupe gegeten. Joas een Mickey Mouse ijscoupe en Elin een Maya de Bij ijscoupe. We kunnen immers niet huiswaarts keren zonder ergens een ijscoupe gegeten te hebben 🙂

Mickey Mouse ijscoupe
Maja de Bij ijscoupe
In de skicabinelift de Ettelsberg op. Sauerland

Donderdag

Vanmorgen zijn we naar Winterberg, Sauerland, gereden en hebben daar door de winkelstraten gelopen. Voor Elin hebben we nog schoenen kunnen kopen (kan ze er weer 5 weken mee doen :S) en bij een bakker hebben we een heerlijk stuk taart gegeten en wat gedronken. Tsja, ook dat moet je gedaan hebben als je naar Duitsland op vakantie gaat. De bedoeling was om in een park in Winterberg onze boterhammen op te eten, maar we zaten nog vol van de taart. We zijn toen doorgereden naar Erlebnisberg Kappe en hebben de kinderen daar losgelaten in de speeltuin terwijl wij heerlijk een boek konden lezen.

Daarna hebben Elin en ik samen en Arjan en Joas samen nog een ritje gemaakt van de zomerrodelbaan. De kids vonden het erg gaaf!

Vervolgens zijn we weer teruggereden naar Winterberg om daar nog wat boodschappen te doen om daarna weer terug te gaan naar ons huisje.

Nieuwe schoenen voor Elin. Sauerland.
Kinderen eten taart in Winterberg, Sauerland.
Taart eten in Winterberg, Sauerland.
Erlebnisberg Kappe, zomerrodelbaan. Sauerland.

Vrijdag

De kinderen riepen al een hele week dat ze naar de ballenbak wilden. Omdat ze regen en kou opgaven besloten we om dat deze dag te doen. Met die regen viel het gelukkig allemaal wel mee. We kwamen er de vorige avond alleen achter dat Thikos pas om 14:00 uur openging. Ook andere indoorspeeltuinen waren om die tijd of nog later open en sommigen zelfs helemaal niet.

De ochtend hebben we rustig aan gedaan en zijn in het huisje/tuin gebleven. Na de lunch zijn we naar Schmallenberg, Sauerland gereden om naar Thikos Kinderland te gaan. De kinderen hebben ontzettend lekker gespeeld en die hebben we de hele middag nauwelijks gezien. Ik heb mijn laptop meegenomen en er heerlijk zitten werken. Ideaal zo! Om 17:30 uur hebben we daar nog een patatje gegeten en zo tegen sluitingstijd zijn we naar het huisje gereden.

Thikos Kinderland in Sauerland

Zaterdag

Ja hoor, 4 mei, je wordt wakker en er ligt sneeuw in Sauerland! Niet op straat, maar wel op de daken, de auto’s en de bomen. Om 9:30 uur zat alles weer in de auto en zo tegen 14:30 uur waren we weer thuis. Het zit er weer op, maar wat hebben we genoten van deze week! En met het weer hebben we ook echt geluk gehad. Hoewel het best koud was, hebben we toch nog redelijk wat zon gehad en als je maar lekker in de zon en uit de wind zat was het heerlijk!

Vorig jaar zijn we ook naar Sauerland op vakantie geweest, wat we toen gedaan hebben kun je lezen in deze blog. Enne… aankomende zomer komt er weer 2x een vakantie met kinderen over Duitsland online. Hoezo Duitsland-gek 😉

Sneeuw in Sauerland

Vakantie met kinderen: Borger | Drenthe

Zaterdag wordt Elin 5 jaar. Dan kunnen we alleen nog maar op vakantie in de schoolvakanties en mogen we Elin natuurlijk niet meer thuis houden om eens lekker op vakantie te gaan. Maar nu ze nog 4 jaar besloten we het er nog één keer van te nemen en lekker een week op vakantie te gaan. Elin wil altijd graag naar Koos Konijn, dus we besloten om weer naar Borger te gaan, naar een Bospark Lunsbergen, een vakantiepark van Roompot.

Lees verder

Vakantie met kinderen: Nederland | Helmond

Elk jaar doen we het wel een klein weekje; ‘op vakantie‘ in het huis van mijn schoonouders die dan zelf op vakantie zijn. Mijn schoonouders wonen in Helmond, precies anderhalf uur rijden van Zoetermeer vandaan. Even in een andere omgeving met weer andere leuke uitjes. En in Brabant is veel te doen, heel veel te doen. In deze blog vertel ik wat we allemaal gedaan hebben, en wat we niet gedaan hebben …

Lees verder

Vakantie met kinderen: Duitsland | Sauerland

Maandag heb je kunnen lezen wat we tijdens de eerste week van onze vakantie gedaan hebben. Toen zaten we in Frickingen, vlakbij de Bodensee. De tweede week van de zomervakantie verbleven we in Medebach, Sauerland. Dat ligt ongeveer 15 km ten oosten van Winterberg. Ook dit vakantiehuisje hebben we gevonden op www.traum-ferienwohnungen.de. Vervolgens zochten we de website van het vakantiehuisje zelf op en legden we direct contact met de eigenaar om het huisje te reserveren. Het huisje bleek nog best een flink huis te zijn. Bovendien waren er 3 slaapkamers waardoor elk van de kinderen een eigen slaapkamer had.

Lees verder

Vakantie met kinderen: Duitsland | Bodensee

Hoera! De vakantie is begonnen. Elin haar eerste schooljaar zit er alweer op en nu is ze een “Tweede groeper” (zoals ze zelf zegt). Na het laatste ochtendje school zijn we bijna direct in de auto gestapt op weg naar vakantie. We hebben voor de eerste week een huisje gehuurd vlakbij de Bodensee in Zuid-Duitsland. Een kleine 800 km van Zoetermeer vandaan. Op die vrijdagmiddag zijn we naar mijn schoonouders in Helmond gereden, hebben daar een nachtje geslapen en zijn de volgende ochtend om 7:00 uur in de auto gestapt op weg naar Duitsland. De tussenstop in Helmond scheelde ons ruim een uur rijden voor die zaterdag. De reis verliep vlot en om 15:00 uur kwamen we bij het huisje aan.

Lees verder

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑