Categorie: Persoonlijk (page 1 of 3)

Valentijnsdag; wat heb jij gedaan?

Gisteren was het Valentijnsdag; de dag van de liefde. Maar waar komt dit feest eigenlijk vandaan? Dat vertel ik je in deze blog, en ik vertel je ook wat wij gedaan hebben.

Lees verder

Top 3 best gelezen blogs in december

In 2018 heb ik je elke maand bijgepraat over mijn werkzaamheden van die maand en je ook verteld wat de top 3 van de best gelezen blogs zijn. December is nu ook weer voorbij en daarbij breekt ook de laatste blog in deze serie aan.

Lees verder

Top 3 best gelezen blogs in november

Ik dacht dat oktober druk was, maar in november had ik echt ongelofelijk veel opdrachten. Wat ik allemaal gedaan heb en de top 3 van de best gelezen blogs lees je in dit artikel.

Lees verder

Review: Geboortesteen & Gegraveerde Ring ‘Classy’ | KAYA sieraden

Geheel onverwachts kreeg ik een mail van KAYA sieraden; ‘Als eerste complimenten voor je mooie blog en leuke schrijfstijl!’ Zo, die kan ik in mijn zak steken 🙂 Als ze je dan in dezelfde mail aanbieden om een sieraad naar keuze uit te zoeken, dan vind ik dat ontzettend leuk. Als je mij een beetje kent heb je mij nog nooit met een ketting, armband of oorbellen rond zien lopen. Toch hoefde ik niet lang na te denken over wat ik zou gaan uitzoeken.

Lees verder

Top 3 best gelezen blogs in oktober

Wat heb ik een drukke maand gehad. Ik werd voor allerlei dingen gevraagd en benaderd! Lees maar mee, dan kom je precies te weten wat ik in oktober heb gedaan 🙂

Lees verder

Top 3 best gelezen blogs in september

Afgelopen maand was een rustige maand. Ik heb vooral mijn vaste werkzaamheden uitgevoerd. In deze blog vertel ik wat ik allemaal gedaan heb en laat ik je de top 3 van de best gelezen blogs van september zien.

Lees verder

Top 3 best gelezen blogs in juli

In deze blog praat ik je weer bij over de maand juli. De zomervakantie is echt begonnen zelf zijn we ook 2 weken weggeweest. We zijn een weekje naar Zuid-Duitsland geweest, vlakbij de Bodensee. Wat we daar gedaan hebben kun je lezen in deze blog. Morgen komt een blog online waarin je kunt lezen wat we de tweede week van onze vakantie in Medebach, Duitsland hebben gedaan.

Lees verder

Tag: Welkom in Zoetermeer

Op Northflix kwam ik deze tag tegen en omdat ik het een leuk tag vind, vul ik ‘m ook in en deel ik het met jullie. Lees je mee met de vragen en mijn antwoorden hierop?  Welkom in Zoetermeer!

Welkom in Zoetermeer – Tag

Wat is je connectie met Zoetermeer?

Toen ik verkering kreeg met Arjan woonde hij in Duitsland en ik in Bergambacht. Een reistijd van 2,5 uur met de auto, en dan zonder file. Na ruim een jaar flink wat heen en weer gereisd te hebben, maakte we trouwplannen. Ik werkte toen in Waarder en daar wilde ik ook graag blijven werken. Arjan zocht een baan in de buurt en dat werd toen Rotterdam. We gingen op zoek naar een huis tussen Waarder en Rotterdam en in Zoetermeer kwamen we snel en makkelijk aan een huurhuis. Dat was onze eerste contact met Zoetermeer, en we wonen er nu 6 jaar. We wonen niet meer in het huurhuis. 2,5 jaar geleden hebben we een huis gekocht een stukje verderop in de wijk. En daar wonen we nu met heel veel plezier.

Wat maakt Zoetermeer een fijne woonplaats?

Zoetermeer is een stad en je hebt alle voorzieningen in de buurt. De wijk waar ik woon is open en groen en het doet niet heel ‘stads’ aan. Ik heb het gevoel dat ik in een dorp woon en dat is ook wel fijn. We wonen er heel rustig met een groot grasveld voor onze deur, dus onze overburen wonen niet direct tegenover ons, maar helemaal aan de andere kant van het grasveld, en dat geeft een heel open gevoel.

Een ander voordeel is dat we aan de rand van Zoetermeer wonen en in enkele minuten op de N470 en de A12 zitten. Heerlijk om niet heel Zoetermeer door te hoeven rijden voordat je op de snelweg zit.
En dan nog een laatste voordeel; Zoetermeer is een nieuwe stad, dus heeft het geen oude binnenstad met al die smalle straatjes, eenrichtingsverkeer etc. Je zit dus redelijk snel aan de andere kant van de stad. Ik heb er altijd een beetje hekel aan om in de oude binnenstad van bijvoorbeeld Leiden, Den Haag of Delft te rijden met de auto.

Wat mis je of wat irriteert je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen?

De wijk waar ik woon is één van de grootste wijken van Zoetermeer. Wat betreft een supermarkten is er in onze wijk allemaal maar een Albert Heijn en 2 jumbo’s. Ik mis bijvoorbeeld een Lidl die helemaal aan de noordkant van Zoetermeer zit. Een Action wat meer in de buurt zou ook wel fijn zijn 😉
Zoetermeer heeft wel een oude kern (Dorpsstraat) en die is wel leuk om af en toe eens doorheen te lopen. Maar deze oude kern is niet zo als bijvoorbeeld Delft. Maar gelukkig is Delft of Leiden dichtbij en kunnen we af en toe eens daarheen. De keuze aan lunchrooms en terrasjes vind ik niet zo heel groot in het centrum van Zoetermeer. Er zijn er wel hoor, maar het is anders dan bijvoorbeeld in Delft.
De Randstadrail rijdt niet door onze wijk, dat is ook wel een beetje jammer.

Wat vind je het mooiste gebouw?

Mijn huis 😉
Dat weet ik dus eigenlijk niet zo goed! O ja, Molen de Hoop is wel een erg mooie molen. Binnen in de molen is een winkeltje waar je allerlei meel, bloem en bakmixen etc. kunt kopen. Erg leuk.

Wat vind je de mooiste plek?

Zoetermeer heeft een aantal parken waar je lekker kunt wandelen en die stuk voor stuk mooi zijn. Vlakbij ons huis is er het Hoekstrapark  en in dit park is een bult waar je op kunt klimmen. De bult is bedekt met mooie rozenstruiken, en oh, als deze in bloei staan .. Pracht die zee van rozenstruiken!

Wat vind je de lelijkste plek?

Natuurlijk zijn er plekken die mooi zijn en andere minder mooi. Eigenlijk heb ik geen idee wat ik nu een minder mooie plek vind. Ik vind het altijd wel prettig als de algehele aanblik van de stad er schoon en verzorgd uitziet.

Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Zoetermeer?

Bij mij thuis 😉
We drinken zelden ergens anders een bakkie koffie, dus ik weet het niet.

Wat is de leukste plek om te lunchen?

Haha, ook dat antwoord moet ik schuldig blijven. We gaan best wel eens ergens lunchen, maar eigenlijk nooit zoveel in Zoetermeer? Iemand nog lunchtips in Zoetermeer?
O ja, al lang geleden zijn we eens bij de Zoetelaar in de Dorpsstraat een broodje gaan eten. Die was wel erg lekker.

Waar ga je graag uit eten?

Met 2 kleine kinderen komt er niet zo heel veel van om uit eten te gaan omdat ik er dan oppas voor moet regelen. Kan wel hoor, maar het komt er nu eenmaal niet zo heel veel van. Laatst zijn we een keer saampjes uit eten geweest bij Tot zo! Op de menukaart staan een flink aantal gerechtjes en nagerechtjes. Je mag daar onbeperkt gerechtjes bestellen van deze menukaart. Elke keer als je bordje weer leeg is en je hebt nog honger, kies je weer een ander gerecht van de kaart. De gerechten zijn ongeveer ter grootte van een voorgerecht. Wij hebben er heerlijk gegeten, en we zouden er zeker graag nog eens naartoe gaan. We zaten er ook heerlijk rustig, muziek niet te hard, en de bediening was snel.

Je kunt er ook lunchen, misschien moeten we dat maar eens doen en wordt het ook nog eens onze favoriete lunchplek.

Stel: Je wandelt door Zoetermeer en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Een ijsje halen! Of het nu in de Stadshart is, in de Dorpsstraat of bij Zinn Rokkeveen. Een heerlijk ijsje gaat er altijd wel in!

Wat is je favoriete winkel?

Action 😉

Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Zoetermeer, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

Wij gaan regelmatig naar de kinderboerderij in deze wijk, maar in een andere wijk is ook nog een kinderboerderij waar ik eens een kijkje wil nemen.

Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Zoetermeer ontdekken. Wat laat je ze zien?

Dan zou ik een met ze naar de Dorpsstraat gaan en even een kijkje bij de molen gaan nemen.

 

Top 3 best gelezen blogs in juni

In de vorige Top 3 schreef ik nog: “Verder merk je echt dat de zomer in aantocht is en dat de werkzaamheden wat minder zijn.” Maar niets bleek minder waar en ik heb het ontzettend druk gehad in de maand juni. Ik praat je bij in deze blog.

Facebook – 191 volgers

1 juni begon ik met 188 volgers op mijn Facebookpagina, op 30 juni waren dit er 191! Een kleine groei, maar ik heb in de afgelopen maand ook weinig tijd aan mijn Facebookpagina besteed.

Mijn opdrachten

Een ander verhaal was het op de Facebookpagina van Hubelino. Op 1 juni startte daar een winactie, waarbij je een fantastische knikkerbaanset voor een basisschool kunt winnen. Deze winactie viel zeer goed in de smaak en de likes stroomden binnen. 1 juni waren we net de 6300 volgers gepasseerd en op 30 juni hadden we maar liefst 6757 volgers. De werkzaamheden voor Hubelino liggen vanwege de zomervakantie zo goed als stil. Vanaf half augustus gaan we er weer keihard tegenaan met mooie blog(ger)s, winacties, Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam en nog veel meer! Volg de Facebooksite houd het allemaal in de gaten.

Ook voor Droomvallei Uitgeverij beheer ik de Facebookpagina. In de afgelopen maand corrigeerde ik daarnaast nog een manuscript voor Droomvallei. Vanwege de aankomende vakantie zullen de werkzaamheden voor de uitgeverij ook op een wat lager pitje staan. Maar er komt nog wel een manuscript aan om te corrigeren.

Eind vorige maand schreef ik dat ik er een opdrachtgever bij heb. Een online marketingbureau waarvoor ik afgelopen maand 15 blogs heb geschreven. Een paar dagen later kreeg ik er nog een opdrachtgever bij, ook een online marketingbureau en daar heb ik in de afgelopen maand 17 blogs voor geschreven.

Nutur benaderde mij weer of ik een flinke stapel teksten wilde schrijven; 5 blogs en 15 productbeschrijvingen voor de webwinkel.

En ik werd benaderd door Jerry Mensing Entertainment of ik de teksten op zijn website wilde herschrijven.

Al met al heb ik in de afgelopen maand zo’n 50 blogs geschreven en daarnaast nog andere teksten. Er zijn dus heel wat woorden uit mijn laptop gevlogen.

Blog – Top 3

Weer een goede maand als het gaat om de kijkcijfers op mijn blog. Ik schreef in de afgelopen maand 8 blogs voor mijn website. Ik schrijf voornamelijk reviews van producten en recensies van boeken. Ook goede doelen komen aan de orde zoals stichting Earlybirds en Stichting Wakibi. Ik merk dat ik nauwelijks meer producten heb liggen en samenwerkingen heb lopen met bedrijven. Dus als je wilt dat ik over je product, boek, goed doel, bedrijf of wat dan ook een blog schrijf, benader mij gerust.

De kijkcijfers van deze maand zijn weer gestegen ten opzichte van vorige maand en dat vind ik natuurlijk heel fijn.

Dan nu de top 3

Op de derde plaats komt de blog van Stichting Wakibi met als titel ‘lenen is het nieuwe geven’. In plaats van dat je een gift geeft kun je ook je geld uitlenen aan een fantastisch project in het buitenland. Zelf mocht ik van Stichting Wakibi een cadeaubon ontvangen en ik heb 2x € 25,- uitgeleend. Dit geld hoop ik aan het eind van de looptijd weer te ontvangen en weer in te zetten op een nieuw project.

Winacties worden sowieso goed gelezen en op de tweede plaats komt dan ook de winactie waarbij je twee puzzelboekjes van Denksport kon winnen. Namens Denksport heb ik al iemand blij mogen maken met deze boekjes, je kunt dus niet meer mee doen met de winactie.
De eerste plaats is ook voor een winactie die al in de maand mei is gepubliceerd. Sweakers. Sweakers zijn zwemsokken met antislip aan de onderkant zodat de kans op uitglijden een flink stuk verkleint wordt. Ik kan Sweakers dan ook iedereen aanraden! Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen.

En als laatst wil ik nog een recensie onder de aandacht brengen die ik ruim een jaar geleden gepubliceerd heb: Honkvast – van oude huizen, de mensen die blijven | Steffi van den Oord. Deze recensie wordt nog steeds maandelijks een aantal keer gelezen! Leuk om te zien dat een blog van al ruim een jaar geleden nog steeds wordt opgepakt.

Juli

In de eerste twee weken van juli ga ik nog even knallen en alvast veel blogs vooruit schrijven. 14 juli begint de zomervakantie en dan heb ik 6 weken beide kinderen thuis en van hard werken komt er dan niet zo heel veel terecht. En bovendien wil ik in de vakantie leuke dingen doen met mijn gezin. Nu maar hopen op mooi weer.

Top 3 best gelezen blogs in mei

Alweer een maand voorbij en in deze blog praat ik je bij over mijn werkzaamheden in mei en ik geef je de top 3 van de best gelezen blogs in mei.
Lees verder

« Oudere berichten

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑