Categorie: Spelletjes (page 1 of 4)

Review: Railroad Ink | vuurrode versie

Met dit warme weer heb je toch nergens zin in. Zelfs niet in een moeilijk spel waar je lang over doet en goed bij moet nadenken. Je wilt lekker onderuitgezakt op je loungebank in de tuin zitten en elk zuchtje wind meepikken. Je kunt er dan een boek of een puzzelboek bij pakken, maar als je toch een spelletje wilt spelen is dit spel zeer geschikt om heerlijk onderuitgezakt op je loungebank te spelen. Het kan zelfs alleen, mocht je geen partner naast je hebben. Railroad Ink. Een paar weken geleden schreef ik al een review over de diepblauwe versie. Er is ook een vuurrode versie en daar vertel ik je in deze blog meer over.

Lees verder

Review: Zooloretto | White Goblin Games

De doos alleen is al een plaatje om te zien! De zijkanten van de doos zijn groen met bladeren en op de voorkant zie je een prachtige panda afgebeeld. Je waant je direct al in de dierentuin. De naam Zooloretto is in kleurrijke letters op de voorkant geschreven. Prachtig! Alleen al de vormgeving van de doos nodigt uit het spel direct te willen spelen. En als je de inhoud van de doos bekijkt zie je daar op de speelborden een prachtige dierentuin afgebeeld. En de dieren op de dierentegels zijn ook supermooi vormgegeven. Zo op het eerste oog lijkt het misschien zelfs wel een spel voor kinderen. Hoewel dit spel zeker geschikt is voor kinderen van 8 jaar, is het toch ook zeer geschikt voor volwassenen en daarmee een heus familiespel

Lees verder

Review: Party Bugs | White Goblin Games

Van White Goblin Games ontving ik laatst een hele stapel met spellen. Een van de spellen zit in een klein doosje. Makkelijk om mee te nemen op vakantie. Dit spel is ook echt een aanrader om mee te nemen op vakantie en met een groepje mensen of met je gezin (met oudere kinderen) te spelen. Het spel kun je wel met z’n tweeën spelen, maar is dan toch net wat minder leuk dan als je het spel met meerdere spelers speelt. Ik heb het over het spel Party Bugs. Party Bugs is een swingend kaartspel dat iedereen op de dansvloer krijgt. Past perfect bij de vakantiesfeer lijkt mij.

Lees verder

Review: RailRoad Ink – blauwe versie

Van RailRoad Ink zijn er twee versies, de diepblauwe en de vuurrode versie. Het basisspel van beide versies is hetzelfde. Heb je beide versies in huis, dan kun je het spel met maximaal 12 spelers spelen. Het verschil in deze versies zit ‘m in de uitbreidingen. In de blauwe versie is er een Meren-uitbreiding en een Rivieren-uitbreiding toegevoegd. In de rode versie zijn ook 2 uitbreidingen toegevoegd; vulkanen en meteoren.

Lees verder

Review: Machi Koro Haven

Afgelopen maandag plaatste ik een review over het basisspel Machi Koro. Echt een leuk spel, maar toch was ik er niet onverdeeld positief over als je het spel met 2 spelers speelt. Wij vonden het niet spannend genoeg en het spel werd ook erg voorspelbaar, omdat je toch elke keer voor dezelfde kaarten gaat. Het werd een kwestie van wie het meeste geluk zou hebben bij het gooien met de dobbelstenen. Slechts een enkele week later ontving ik een uitbreiding van dit spel; Machi Koro Haven. En het spel wat al bijna in de kast verdween, kwam ineens weer heel veel op tafel te liggen.

Lees verder

Recensie: Machi Koro | Bouw je eigen stad

Een nominatie voor Speelgoed van het Jaar in het jaar 2015. Dat belooft dus heel wat. Ik was zeer benieuwd naar het spel Machi Koro en toen ik het van White Goblin Games ontving kon ik niet wachten om het spel te spelen en te leren kennen. Toen we dit spel een paar keer gespeeld hadden kwam ik tot de volgende conclusie: ‘dit spel valt mij toch een klein beetje tegen.’ Jammer dan, hup de kast in en nooit meer spelen? Nee, wacht, lees deze recensie vooral even door tot het einde. In deze recensie ga ik je duidelijk uitleggen waarom ik het een klein beetje tegen vind vallen, en op welke manier dit spel wél een leuk spel is.

Lees verder

Review | Rovers van de Noordzee

O man, ik heb er zo’n hekel aan! Voor het eerst een spel spelen waarbij het begint te duizelen bij het zien van de vele inhoud. Spelregels waar je bijna niet door lijkt te komen. En je man vervolgens zegt: ‘begin maar.’ ‘Ja? Hoe dan?’ Gelukkig staat er op de website van White Goblin Games een filmpje waarin het spel uitgelegd wordt. Dan begint het een en ander al flink wat duidelijker te worden. En na één keer spelen heb je het spel helemaal door. Weet je wat alle kaarten, gebouwen en nederzettingen betekenen. En dan komt er zomaar een juweeltje van een spel tevoorschijn. Ik heb het over het spel Rovers van de Noordzee, uitgegeven door White Goblin Games.

Lees verder

Review: Träxx | Zoek de ideale weg

Op de achterkant van het speldoosje staat: ‘Träxx is zowel simpel als geniaal; in 2 minuten uitgelegd, geen wachttijden, spannend tot het einde en elk spel verloopt compleet anders.’ Dat belooft wat. Ik houd van zulk soort spellen en het doet mij denken aan de spellen Qwixx en Qwantum die hier veel worden gespeeld. Wij mochten van White Goblin Games dit spel testen en we kwamen tot de conclusie dat dit spel zeker aan het rijtje toegevoegd kan worden met spelletjes die we er vaak even bij pakken.

Lees verder

Review: Ohanami | een eenvoudig spel met lastige keuzes

In het voorjaar staat in Japan de sierkers in bloei. Veel mensen trekken er dan op uit om deze prachtige kersenbloesems te bewonderen. In Japan noemen ze dat Ohanami. Het spel Ohanami is hierop gebaseerd. Je legt tuinen aan en creëert daarbij een prachtige omgeving voor deze mooie bloesems! Van White Goblin Games ontving ik dit spel en testte het uit samen met mijn man. In dit artikel vertel ik je hier meer over en geef ik mijn mening.

Lees verder

Review: Escape Tales | Het ritueel

Ben jij al eens in een Escape Room geweest? Met een groep word je opgesloten in een ruimte, waar van alles te ontdekken en te beleven valt. Met elkaar moet je door middel van opdrachten en puzzels binnen een uur uit de ruimte zien te komen. Gaat je dat lukken? Het spel ‘Escape Tales – Het Ritueel‘ biedt de ervaring van een Escape Room, maar dan in de vorm van een kaartspel. Het voordeel? Je wordt absoluut gehinderd door de tijdsdruk en je mag er net zo lang over doen als je wilt. En je kunt het nog een keer spelen, en nog en keer. Van White Goblin Games ontving ik het spel en samen met Arjan speelde ik het avond na avond totdat we bij de ontknoping kwamen.

Lees verder

« Oudere berichten

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑