Uitje met kinderen: Avonturenboerderij Molenwaard | Groot Ammers

Avonturenboerderij Molenwaard

Al een tijdje wilden wij eens met de kinderen naar Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. De vrijdag na Hemelvaartsdag was Arjan vrij, de weersvoorspellingen waren goed, het leek ons een mooie dag om deze Avonturenboerderij eens te bezoeken. De rit ernaartoe, en dan met name het overvaren met de pont van Bergambacht naar Streefkerk, was al een belevenis. Maar de boerderij zelf, dat was een groot feest voor de kinderen.

Fien en Teun op Avonturenboerderij Molenwaard

Ken je Fien en Teun? Fien en Teun is een vrolijk boertje en boerinnetje, bekend van TV. Elin en Joas hebben er een dvd van die met enige regelmaat is bekeken. Fien en Teun beleven allerlei avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond. Ze leren van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.

De verhaaltjes van deze twee boerenkinderen zijn als een rode draad verweven bij allerlei educatieve activiteiten die je op de Avonturenboerderij kunt ondernemen. Bovendien zijn Fien en Teun op hoogtijdagen ook zelf aanwezig om de kinderen een dikke knuffel te geven en om in hun eigen theater een vrolijke minishow te geven.

Fien en Teun op Avonturenboerderij Molenwaard

Wat is er allemaal te doen?

Op Avonturenboerderij Molenwaard is er veel te doen. De vrijdag na Hemelvaartsdag was een hoogseizoensdag en worden er even net wat extra activiteiten georganiseerd dan op een laagseizoendag. Om 10:00 uur gaat het speelplein van het park open en kunnen de kinderen lekker in de speeltuin spelen. Voor de ouders staan er genoeg picknickbankjes om te zitten en de kinderen te zien spelen. Om 10:20 uur is het welkomsfeest met Fien en Teun. Deze twee boerenkinderen voeren een leuke act op en zingen de bekende liedjes van de dvd’s. Ook leggen ze de kinderen uit hoe ze een boerderijdiploma kunnen halen. Daarvoor krijgen de kinderen een boekje met allerlei opdrachten en vragen die ze gedurende de dag kunnen doen. Om 10:30 uur gaat de rest van het park open.

Ponyrijden op de boerderij Joas

Ponyrijden op de boederij - Joas

Waar spelen ontdekken is

Op het park is ontzettend veel te leren, te beleven, te ontdekken en te spelen. Er zijn diverse speelplekken waar de kinderen even kunnen klimmen en klauteren. Bij de manege kunnen kinderen een rondje op de pony rijden. De schapen en geiten kunnen in de schapenweide/geitenweide geknuffeld worden. De kinderen kunnen oefenen met koeien melken. En in de moestuin leren ze welke groenten er boven en welke groenten er onder de grond groeien. Er zijn tal van boerderijdieren te zien, te knuffelen en te aaien; kippen, schapen, geiten, konijnen, varkens, cavia’s, koeien, en nog veel meer. En de kinderen kunnen oefenen met trekkerrijden. Dit is nog maar een greep uit wat er allemaal te beleven valt op deze Avonturenboerderij die geheel in stijl van Fien en Teun is ingericht.

Trekkerrijden op Avonturenboederij Molenwaard

Theatershows

Fien en Teun geven in hun eigen theaterschuur op een hoogseizoendag elk uur een korte show. Een leerzame en interactieve show waarin ook veel bekende liedjes worden gezongen. Daarnaast heeft het park elke maand een ander thema. In mei kwam kikker op bezoek in het park. Kikker gaf ook een theatershow en in deze show ontmoetten de kinderen ook zijn vriendjes eend en haas. De voorstelling ging over het boek Kikker is Verliefd. In juni is Pino op het park en in juli en augustus komt Peppa de boerderij een bezoekje brengen.

Kikker te gast op Avonturenboerderij Molenwaard Kikker en vriendjes

Onze mening over de Avonturenboerderij

Avonturenboerderij Molenwaard is geschikt voor kinderen van 2-8 jaar. Hoewel Elin van 5 1/2 jaar het ontzettend leuk gevonden heeft, merkten wij wel dat ze toch al een van de oudsten/grootsten was. Je ziet er voornamelijk 3/4 jarigen rondlopen. Het park heeft een leuke afwisseling van spelen, leren, ontdekken en beleven. De voorstelling van Kikker vonden de kinderen (en ikzelf) ontzettend leuk.

Daarnaast is het ook erg leuk dat kinderen met een opdrachtenboekje door het park heen gaan en ze zo aan het eind van de dag een boerderijdiploma kunnen ophalen. De kinderen hebben dan echt een doel om voor te gaan, want natuurlijk willen ze niet zonder diploma naar huis. En natuurlijk moest dit diploma door Elin op school aan de juffen worden laten zien.

Het hele park is geheel in stijl van Fien en Teun en in de herkenbare kleuren blauw en roze. Als kinderen de afleveringen van Fien en Teun kennen is het één groot feest van herkenning. Op de boerderij is genoeg ruimte om te picknicken en je mag je eigen eten en drinken meenemen. Wat je ook kunt doen is een picknickmand bestellen en genieten van een echte boeren picknick.

Schaapje rijden

Een vrije dag en mooi weer

Op de dag dat wij gingen hadden velen van ons een vrije dag. Bovendien was het mooi weer. Je raadt het al, het was erg druk. Het openingsfeest was om 10:20 uur, dus de meesten zorgden er wel voor dat ze dan ook aanwezig waren. Om 10:30 uur ging het park echt open en zo loop je met een grote groep mensen in één keer het park op. Het duurt dan even voordat al die mensen zich verspreidt hebben over heel de boerderij.

Die drukte was ook goed te merken bij de voorstellingen van Kikker en van Fien en Teun. De ruimtes waar de voorstellingen gegeven werden was echt te klein om al die kinderen en mensen te kunnen bergen. Daarbij willen ouders het liefst ook op de voorste rij zitten en kijken kinderen tegen grote ruggen aan, als kinderen überhaupt al een plekje kunnen vinden om te zitten. Het is jammer dat veel ouders dan blijven zitten waar ze zitten en niet de plekken afstaan aan kinderen die daar horen te zitten.

De drukte was echt wel een nadeel, ook voor de kinderen. En dan praat ik nog niet eens over de veiligheid die daarbij in het geding is. Stel je voor dat er paniek of brand uitbreekt. Ik denk dat het voor iedereen fijner werkt om maar een beperkt aantal kinderen toe te laten tijdens de show. Vol = vol. En ouders alleen op de achterste rij plaats te laten nemen.

Koeien melken op Avonturenboerderij Molenwaard

Tot gauw Fien en Teun!

Maar ondanks deze drukte hebben wij een superleuke dag gehad op de boerderij. Elin en Joas hebben zich onwijs vermaakt. Omdat we nog niet alles hebben gezien en gedaan willen we over een paar maanden nog een keertje terug om nog eens alles te beleven, te leren, te ontdekken en te spelen. En dan ook vooral de dingen te doen waar we nu niet aan toegekomen zijn. We gaan dan ook zo’n leuke picknickmand bestellen en van een heerlijke boerenpicknick genieten.

Dus Fien en Teun; tot gauw op Avonturenboerderij Molenwaard!

Groeten uit Avonturenboederij Molenwaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *