Een kijkje in de spelletjeskast van … Cynthia

Een kijkje in de spellenkast van Cynthia

Het is altijd leuk om eens bij een ander in de spelletjeskast rond te snuffelen. Vandaag zijn we uitgenodigd bij Cynthia om eens een kijkje te nemen in haar spelletjeskast. Cynthia schrijft veel recensies van spelletjes op haar blog Cynspirerend. Lees mee en laat je inspireren.

We leren je graag beter kennen. Kun je eens iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Cynthia, ik ben 37 jaar en woon samen met mijn man en dochtertje in Ede. Ik schrijf op Cynspirerend.nl wekelijks blogs over bordspellen, moederschap en bewust leven. En tja, dat bordspellen zo’n groot thema op mijn blog is, komt doordat we alle drie behoorlijk grote spellengekken zijn. We hebben ongeveer 200 spellen in huis. Oeps!

Hoeveel spelletjes staan er in jouw spelletjeskast(en)? Vertel eens wat meer over jouw spelletjeskast?

We hebben drie spellenkasten in huis. De eerste staat in de woonkamer en staat vol met mooie spellen die we graag en vaak spelen. Ook staat er nog een spelletjeskast op zolder met spelletjes die we minder vaak spelen, maar die een speciale herinnering met zich meedragen. Jeugdsentiment of die we van iemand hebben gekregen. En tja, we hebben onze dochter ook behoorlijk aangestoken met onze liefde voor spellen. Dus zijn heeft inmiddels ook haar eigen spelletjeskast met spelletjes in de woonkamer. Daar is ze enorm trots op!

Met wie speel je spelletjes?

Op dit moment vooral als gezinnetje of samen met mijn man. Ik vind een spelletje spelen veel gezelliger dan op de bank naar een schermpje staren.

Voor de corona pandemie speelden we regelmatig spelletjes met verschillende groepjes vrienden, maar hier is door al die lockdowns een beetje de klad in gekomen. Dat vind ik wel erg jammer.

Gelukkig komen er nu weer wat meer mensen over de vloer en spelen we weer vaker spelletjes met familie, zoals mijn moeder, schoonouders en nichtje. Ik hoop dat we dit later nog meer gaan opbouwen.

Hoe en wanneer is jouw liefde voor spellen begonnen?

Mijn ouders hielden beiden ook van spelletjes spelen en waren ook lekker fanatiek. Vooral kaartspellen en bordspellen als Levensweg, Mad en het Grote Verkeersspel kan ik me herinneren.

De liefde voor spellen is behoorlijk uit de hand gelopen sinds ik mijn man ken. We vinden het beiden zo leuk om spelletjes te spelen dat we elkaar regelmatig spellen cadeau deden. En nog steeds doen trouwens.

Tja, en nu ik ook over spelletjes schrijf op mijn website heb ik nog een beter excuus om spellen te kopen. Al krijgen we nu ook vaak spellen toegestuurd van spellenuitgevers. Dat is natuurlijk helemaal leuk. En beter voor ons budget. Hahaha!

Hoeveel spellen speel je gemiddeld per week?

Pfff… een stuk of 7 denk ik? Met onze dochter spelen we bijna elke dag wel een spelletje. En als ze vriendinnetjes mee naar huis neemt, komt er steeds vaker een bordspel op tafel. Met mijn man zo’n 1 a 2 keer per week. En als er visite is, die zin heeft in een spelletje. Tja, dan zeggen we natuurlijk geen nee. 😉

Wat is je favoriete …

Dobbelspel: Railroad Ink (Diepblauwe versie) is erg mooi vormgegeven en heerlijk om in je bubbel te puzzelen. Ideaal na een drukke dag.

Tweepersoonsspel: Mag ik er maar ééntje noemen? Pfff… lastig, want er zijn zo veel leuke spellen voor 2 personen. Dan maar onze huidige verslaving: Pandemic Legacy Seizoen 1

Kinderspel: Mijn dochter is een groot fan van Uno Junior. Dat is feitelijk pesten, maar dan wat simpeler.

Familiespel: We hebben onlangs Koala Kart ontdekt. Zo’n verrassend leuk spel, waarbij je tactiek en geluk een rol spelen. En tja, die koala’s: ze zijn gewoon te schattig!

Kaartspel: Ook hier is het een uitdaging er slechts één te noemen, maar The Crew is momenteel wel onze favoriet. 

Expertspel: We zijn niet per se van spellen waar je eerst een boekwerk aan spelregels moet doorbladeren. En dat zijn expert spellen vaak wel. Maarre… ik denk dat Pandemic Legacy wel onder expert spel valt.

Escaperoomspel: We hebben er inmiddels 30 gespeeld en gereviewd. Never House is toch wel echt wel onze favoriet. Handgemaakt door een uitgever die ook escape rooms op locatie in Nederland heeft. 

Coöperatief spel: Ik ben erg fan van samenwerkingsspellen, wanneer ik een volle kop heb of moe ben. Dan hoef ik mijn man niet tactisch te verslaan, maar kunnen we onze (volle) koppen bij elkaar steken om te winnen van het spel. Veel relaxter. 😉 De Verborgen Stad is wel één van onze favorieten.

Partyspel: 30 Seconds Everyday life vind ik erg leuk, omdat het lekker toegankelijk is. Iedereen kan meteen instappen en meedoen. Belangrijk aan een partyspel, vind ik.

Een kijkje in de spellenkast van Cynthia

Welk spel heeft jou het meest positief verrast?

Go Nuts for Donuts, denk ik. Het is een supersimpel kaartspel, maar doordat je de nodige tactiek, bluf en planning nodig hebt, is het echt heel leuk om te spelen. Het komt regelmatig op tafel als we met 3 of meer personen spelen.

Wat vond jij een grote tegenvaller?

We hebben ooit het Hotel Deluxe Bordspel gekocht. Een spel, waarbij je jouw eigen hotel imperium bouwt. Maar ik vond het spel vrij saai en vooral de materialen enorm tegenvallen. De kartonnen hotels vielen regelmatig uit elkaar. Daarnaast waren de speelmaterialen zo lomp dat het een heel gepuzzel was om het spel fatsoenlijk in de doos te krijgen. Dat laatste vond ik nog het meest frustrerend. Uiteindelijk hebben we het spel verkocht.

Welke 3 spellen uit je spellenkast zou je nooit wegdoen?

Drie maar? Pfff… dan the Crew en My City voor ons. En Uno Junior voor mijn dochter. Maarre… 3 is eigenlijk veel te weinig hoor. Maar ja, dat zou ik bij 30 ook zeggen, vrees ik. Zullen we maar snel door gaan naar de volgende vraag, voordat ik deze 3 namen weer om ga gooien?

Welke 3 spellen mogen wat jou betreft weg uit je spellenkast?

We hebben sinds een paar maanden de regel: als er een nieuw spel in komt, dan moet er ook een spel uit de collectie. Dus tja, degenen die weg mochten, staan al op Marktplaats of hebben al een nieuwe eigenaar. Onlangs hebben we wat Nijntje spellen verkocht bijvoorbeeld. Daar is mijn dochter nu echt te oud voor.

Wat is je laatste aanwinst? Wat vind je van het spel?

Koala Kart hebben we onlangs gekregen van de spellenuitgever en we zijn erg verrast. Het is een soort Mario Kart, maar dan als bordspel. Tactisch plagen, maar ook domweg geluk hebben. Echt een spel waar we als gezin blij van worden.

Welk spel staat er bovenaan je verlanglijstje? Waarom?

Er zijn meerdere spellen waar ik erg nieuwsgierig naar ben, bijvoorbeeld ‘In de Palm van je Hand’. Een partyspel, waarbij het vooral om voelen gaat. Of ‘Graaf je vrij’ waarbij je als crimineel uit de gevangenis moet ontsnappen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Hoeveel spellen neem jij doorgaans mee als je op vakantie gaat? Wat zijn jouw tips aangaande spellen meenemen op vakantie? 

Meestal neemt mijn dochter zo’n 3 spelletjes mee en wij iets van 5 spellen. Vaak houden we het bij kleinere spellen, die minder ruimte in de bagage innemen. Dobbelspellen en kaartspellen zijn dan ideaal. 

Heb je nog tips die je met ons zou willen delen?

Lees eerst goed spellentips of reviews voordat je een spel koopt. Want er is niet één spel waar iedereen idolaat van is. Maar ik geloof wel dat er voor elk mens wel een spel is, waar hij of zij blij van kan worden. Kom gerust eens kijken in onze Bordspellen Top 10 om te gluren wat jou blij maakt!

Volg Cynthia via:

Website/blog: www.cynspirerend.nl
Instagram: @cynspirerend
Facebook: www.facebook.com/cynspirerend
Pinterest: //nl.pinterest.com/blogcynspirerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *