Hoe kies je meubels voor je woonkamer?

Meubels vervangen? Lees dan eerst onze tips.

Ga jij binnenkort verhuizen of zijn de meubels in je woonkamer echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om nieuwe meubels te kopen! Dat is fijn want dan ziet jouw woonkamer er straks weer een stuk leuker uit! Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van nieuwe meubels? Met deze tips maak je de juiste keuzes!

Meet je woonkamer en maak een plattegrond

Voordat je enthousiast op zoek gaat naar meubels, is het belangrijk om je woonkamer goed op te meten en een plattegrond te maken. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de ruimte en voorkom je teleurstellingen bij het aanschaffen van meubels die niet passen. Een tip? Houd ook rekening met de loopruimte en eventuele deuren en ramen die niet geblokkeerd mogen worden!

Denk na over welke meubels je vooral in je woonkamer wil

Denk goed na over hoe je de woonkamer wilt gebruiken. Wil je het voornamelijk gebruiken om te ontspannen en tv te kijken, of wil je er een gezellige plek van maken voor familie en vrienden? Zorg ervoor dat de meubels niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en passend bij jouw levensstijl.

Kies een stijl die bij je past

Er zijn wel honderden verschillende stijlen zoals modern, klassiek, Scandinavisch, industrieel of landelijk. Ga op zoek naar inspiratie en bepaal welke stijl het beste bij jou en je woonruimte past. Je kunt natuurlijk ook verschillende stijlen combineren om het persoonlijk te maken. Zo kan je bijvoorbeeld klassieke, comfortabele stoelen kiezen bij een moderne tafel. 

Let op de kwaliteit en duurzaamheid

Meubels zijn een investering, dus het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Goedkope meubels kunnen verleidelijk zijn, maar ze kunnen vaak sneller verslijten en moeten worden vervangen, wat op de lange termijn weer duurder kan uitvallen. Kies dus liever voor meubels die gemaakt zijn van stevige, duurzame materialen. Als je tijdloze stuks kiest kun je de meubels van je woonkamer bovendien ook nog gebruiken voor andere ruimtes in huis. Zo zijn er stoelen, fauteuils of ronde tafels voor elke ruimte in huis. Ben je die tafel na enkele jaren beu? Hergebruik ze dan als bureau! 

Mix en match met accessoires

Als je al je nieuwe meubels hebt gekocht is het tijd om leuke accessoires uit te kiezen. Kussens, dekens, vloerkleden, sfeerlampen, een mooie vaas en dergelijke, kunnen je woonkamer helemaal opfleuren. Maak het een beetje persoonlijk en hang ook een paar foto’s van jezelf en je gezinsleden aan de muur. 

Lees ook: De herfst komt eraan: dit is waarom we dit seizoen moeten omarmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *