Review: Vogels ontdekken en herkennen | Deltas

Vogels ontdekken en herkennen | Uitgeverij deltas

Uitgeverij Deltas heeft ontzettend veel mooie boeken in haar assortiment. Boeken en andere producten die niet alleen hier thuis goed in de smaak vallen, maar ook bij mij op school. Ik begeleid op mijn school de kinderen in de plusklas, van groep 1 t/m 8, en daarmee heb ik echt de leukste taak binnen de hele school. Met de kinderen van groep 4 ga ik een lapbook maken met als thema vogels. En daar kan ik mooi de kaartenset ‘vogels ontdekken en herkennen‘ van uitgeverij Deltas voor gebruiken.

Vogels herkennen en ontdekken

Kaartenset voor kinderen

In deze leuke doos van Deltas zitten maar liefst 50 kaarten met de bekendste vogelsoorten in België en Nederland. Op elke kaart staat een duidelijke foto en heel wat informatie zoals de grootte van de vogel, het geluid dat hij maakt, waar hij voorkomt, waar hij zijn nest maakt en nog veel meer! Heb je een mooie vogel gezien in het bos of in je tuin, maar heb je geen idee hoe hij heet? Met deze handige kaarten leer je in een handomdraai de belangrijkste vogels herkennen. Ideaal voor de jonge vogelspotter!

Vogels ontdekken en herkennen | de halsbandparkiet

Mijn mening

De kaartenset is een doosje dat 50 kaarten bevat. Op de voorkant van elke kaart zie je de naam + de Latijnse naam van de vogels. Daaronder vind je een foto van de betreffende vogels. Daaronder staat informatie opgesomd zoals: familie, grootte, geluid, voedsel, nest, trekgedrag en leefgebied. Op de achterkant staat er in een korte tekst nog wat meer informatie over de betreffende vogel. En je vind er nog een kleine foto van een bijzonder iets van de vogel, zoals een foto van het nest, of de eieren. Daarnaast is er nog een extra kaart toegevoegd met een verklarende woordenlijst.

Ik zal een aantal vogels die in deze kaartenset aan bod komen als voorbeeld noemen: watersnip, halsbandparkiet, merel, scholekster, meerkoet, pimpelmees, vink, grote bonte specht, putter, kauw, goudvink, gaai, ijsvogel, ekster, fazant, blauwe reiger. Zoals je merkt, de ‘gewone’ vogel die je hier in Nederland en België in je tuin, in het park, het bos of de wateren tegenkomt.

De afbeelding van de vogels is heel duidelijk. Kinderen zouden een vogel met de afbeelding kunnen vergelijken en deze dan echt kunnen herkennen. En de informatie op de kaart is kort, krachtig en heel overzichtelijk voor kinderen. Daarmee is deze kaartenset onwijs leuk voor elke vogelliefhebber en neem ik het ook zeker mee naar school om het te gebruiken bij de opdracht in mijn plusklas.

Vogels ontdekken en herkennen | Merel

Productinformatie

Titel: Vogels herkennen en ontdekken
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044761825
Aantal kaarten: 50
Verschijningsdatum: maart 2023
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Lees ook: Recensie: Een dag in het leven van … | Een knotsgekke reis door onze geschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *