Review: SmartGames | Travel Game Noah’s Ark

Noah's Ark

We hebben al een heel aantal SmartGames in huis. We hebben een aantal Classic Games, in een wat grotere doos. Beide kinderen vinden het leuk om hiermee aan de slag te gaan. Joas is voor de meeste SmartGames die wij hebben nog wat te jong, maar bij sommige spellen lukt hem het makkelijkste niveau ook al aardig. Laatst had Elin wat cadeaubonnen van Bol.com en daar kochten we een nieuwe SmartGame voor; een reisspel variant, genaamd Noah’s Ark. Ik vertel je meer over het idee achter SmartGames, maar ook over het spel Noah’s Ark.

SmartGames

Wat zijn SmartGames? Op de website vind je de volgende uitleg wat het kort en bondig samenvat:

SmartGames zijn superleuke, logische denkspellen voor één speler. Elk spel heeft een uniek & innovatief spelmechanisme geschikt voor jong én oud. We hebben houten of plastic versies, en onze spellen zijn beschikbaar in travel, compact & classic edities.

Het spelen van een SmartGame draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Maar ook voor volwassenen zijn ze nog leuk. Kinderen leren tijdens het spelen cognitieve, sociale en taalvaardigheden en krijgen op die manier meer zelfvertrouwen. De belangrijkste cognitieve vaardigheden staan duidelijk op de doos aangegeven en kan per spel anders zijn; ruimtelijk inzicht, concentratie, probleemoplossing, logica en planning.

Er zijn heel veel verschillende SmartGames verkrijgbaar en er zijn er zelfs als die geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar, de Preschool Games. Naast de Classis Games zijn er ook Compact Games, Pocket Games en Travel Games.

Ook op basisscholen kom je deze spellen vaak tegen.

SmartGames

Noah’s Ark

Laatst hebben wij een Travel Games gekocht; Noah’s Ark.

Je hebt een boekje met een magnetisch spelbord waarop een boot afgebeeld staat met vakjes. Daarbij horen 10 magnetische puzzelstukken met dieren, 5 diersoorten van elk 2 stukjes. Elk diersoort heeft een eigen kleur. En er is een boekje met 48 opdrachten oplopend in niveau en daarbij ook de oplossingen.

Je start natuurlijk bij niveau 1. Als eerste leg je de puzzelstukjes op het speelbord zoals afgebeeld op de opdrachtkaart. Dan moet je zelf de overige puzzelstukjes nog op het speelbord toevoegen zodat de ark vol komt. Je moet je wel aan de volgende regels houden; elk diersoort zit graag bij elkaar op de ark, de puzzelstukjes met hetzelfde dier moeten elkaar raken. En de dieren mogen natuurlijk niet uit de boot vallen.

Opgelost? Dan kijk je bij de antwoorden of je het goed hebt gedaan en dan mag je verder naar opdracht 2. Ga zo verder totdat je de laatste opdracht, opdracht 48 hebt opgelost. En dat is de moeilijkste.

Smart Games

Onze mening

Noah’s Ark is een ontzettend leuk spel geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is mooi vormgegeven in een handig klein boekje en door de magneetjes raak je de stukjes ook niet zo snel kwijt. De plaatjes zijn mooi en er is gebruik gemaakt van vrolijke kleuren waardoor het er ook nog eens leuk uitziet. Elin wilde het graag een keer in de auto spelen, maar dat werkt niet helemaal. Doordat ze in een autostoel zit, is het toch niet helemaal makkelijk om het te spelen en vallen de stukjes snel overal tussen. Wel is het een handig en compact spel om mee op vakantie te nemen.

Elin is nu ongeveer halverwege het spel. Zo af en toe doen we een paar opdrachten. We maken dan ook een opdrachtenkaart zodat eenvoudig kan bijgehouden worden waar ze is gebleven. Het is ontzettend goed voor haar doorzettingsvermogen, vooral als een opdracht moeilijker wordt en ze deze niet in één keer weet op te lossen.

Ook Joas van 3 jaar lukt het al aardig om een aantal makkelijke opdrachten op te lossen. Nog niet zelfstandig, maar wel als één van ons naast hem zit en zo af en toe wat aanwijzingen geeft. Hij heeft de eerste 12 opdrachten redelijk snel opgelost.

We hebben nog een aantal SmartGames. Over een aantal weken als ik een review schrijven over een ander spel van SmartGames. Er zijn er heel veel, dus voorlopig zijn we nog niet uitgespeeld.

Ark van Noach

 

 

Reactie (11)

 • lifestylemommys| 25 februari 2019

  SmartGames is zo ontzettend leuk. Wij hebben drie kleine biggetjes, dat is ook zeker een aanrader 😁

 • bookstamel| 12 maart 2019

  Wat een ontzettend leuk en leerzaam spel voor kinderen zeg !

 • Skincarebynaomi| 12 maart 2019

  Klinkt heel leerzaam, deze ga ik onthouden voor later en voor mijn neefje als hij weer jarig is!

 • Engelina Fenn| 12 maart 2019

  Lijkt mij een leerzaam en nuttig spel. Zelf heb ik geen kinderen. Je hebt ‘t mooi verwoord! Groetjes, Engelina

 • feliceveenman| 12 maart 2019

  ik kende het niet, het lijkt me erg leuk

 • Fifty Something| 12 maart 2019

  Klinkt heel leuk om te doen. Ook goed dat het eens voor ‘1 kind’ is. En helemaal blij dat het niet op een tablet of smartphone hoeft.

 • Manon| 12 maart 2019

  Wat leuk! Ik kende dit concept niet, maar ik denk dat ik als kind destijds hier urenlang zoet mee zou zijn.

 • stefaanvivant| 12 maart 2019

  Smartgames moet ik onthouden als het petekindje nog is komt logeren!

 • Dhini van Heeren| 13 maart 2019

  Wat ziet er leuk uit en leerzaam ook. Echt leuk voor als cadeau te geven

  //dhini.nl

 • Janet| 13 maart 2019

  Ik heb altijd een aantal smart games in de klas liggen, vind het altijd super leuk!

 • Francis | Mamazetkoers| 5 april 2019

  Wat een ontzettend leerzaam en leuk spel zeg!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *