Review: Too Good To Go | Stop voedselverspilling!

To Good To Go stop voedselverspilling

Wist je dat … 1/3 van al het eten op de wereld wordt verspild. Per persoon gooien we jaarlijks voor € 145,- aan eten en drinken weg. Dat komt neer op 41 kilo eten en 57 liter drinken per persoon. En dat is echt veel. Mijn zus raadde mij de app Too good to go aan. Zij liet mij ook foto’s zien van wat zijn allemaal al via deze app had gekocht. Ik installeerde de app op mijn telefoon ik heb nu zelf ook twee eten gered via deze app. Hoewel ik niet enthousiast ben over de Magic Boxen die ik heb ontvangen, ben ik wel enthousiast over het idee achter deze app. En dat is zeker blogwaardig. Ik deel mijn ervaringen met Too good to go in deze review.

Too good to go

Bakkers, restaurants, supermarkten, etc. gooien aan het eind van de dag heel veel eten weg wat op de datum is, of wat de volgende dag niet meer verkocht kan worden. Maar dat eten is vaak nog lekker en prima eetbaar. Waarom zou het weggegooid moeten worden? Via de app To good to go kun je een Magic Box bestellen bij een winkel, restaurant of bakkerij bij jou in de buurt. De volgende dag kun de Magic Box op het aangegeven tijdstip bij deze zaak ophalen. Omdat een bakkerij of restaurant nooit weet wat er aan het eind van de dag nog over is, weet jij ook nooit wat jij ontvangt als je het ophaalt. Dat is nu het magische aan deze box. Wat je wel weet is dat het altijd een goede deal is en dat je lekker eten krijgt.

De visie van Too good to go is helder. Ze dromen van een wereld zonder voedselverspilling. En via deze app, met een groot aantal ondernemer, maar ook met een groot aantal afnemers, is het mogelijk om de wereld een klein beetje beter te maken en daarmee een groot verschil te maken.

Mijn mening

Wist je dat … Voedselverspilling voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot zorgt. Waarom zou er eten weggegooid worden als anderen er nog blij mee zijn? Toch schreef ik in de inleiding al dat ik er nog niet onverdeeld enthousiast over ben. Op de website staat; wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is. Dat heb ik nog niet mogen ervaren. Ik heb nu twee keer een Magic Box via Too good to go in Zoetermeer opgehaald. De eerste keer kreeg ik een flinke kop soep mee naar huis, een restje filet american, een restje rosbief en vier sneden brood. Ik moest er € 3,49 voor betalen. Gisteren heb ik weer een Magic Box opgehaald, maar nu bij een andere ondernemer. Ik kreeg een klein kopje soep (die veel te zout was), 2 belegde broodjes en een Twix. Ik moest er € 3,95 voor betalen.

Omdat mijn zus al vaker een Magic Box had gehaald en ik daar foto’s van had gezien, vroeg ik mij af dit wel de bedoeling was van To Good To Go. Mijn zus vertelde mij dat de waarde van de box 3x zoveel moet zijn als dat je moet betalen. In het eerste geval had ik een waarde van € 10,47 moeten ontvangen en in het tweede geval een box met een waarde van € 11,85. Dit feit kon ik niet helemaal terugvinden op de website en daarom heb ik even een berichtje gestuurd naar To good to go en deelde mijn ervaringen. Ze schreven: Als klant mag je ervan uitgaan dat je minstens 70% bespaart op de waarde van de magic box. Het lijkt erop dat dit nu niet het geval was. Ik werd overigens zeer vriendelijk geholpen via Messenger en er werd gelijk in oplossingen gedacht. 

Lees ook: Recept: Spaanse Paella volgens eigen recept

Too good to go | Een supergoed initiatief

Bij deze twee winkels ga ik voorlopig geen Magic Box meer halen. Maar er zijn nog 2 winkels in Zoetermeer die regelmatig een Magic Box aanbieden, en wekelijks komen er nog door heel Nederland heen een flinke lijst aan ondernemers bij. Zo hoop ik ook dat de lijst aan ondernemers in Zoetermeer flink uitgebreid zal gaan worden. Want dit initiatief; dat vind ik echt top! Nog ontzettend goed eten weggooien vind ik echt heel jammer. Elke ondernemer die werkt met voedsel zou mee moeten doen met dit initiatief!

Kennen jullie deze app al? Je kunt de app hier installeren: iTunes en Android

Lees ook: Recept: Witlof-schotel uit de Römertopf
Lees ook: Recept: Gnocchi met mozzarella

Magische box Magic Bag Magic Box

Reactie (15)

 • Yousra Yasmine| 5 maart 2019

  Wat een onwijs gaaf concept! Dit kende ik helemaal niet! Ik ga er zelf ook even naar kijken! Bedankt voor de tip!

 • Jessie | Business Blog School| 5 maart 2019

  Ja, ik hoorde er laatst van. Super initiatief!

 • ingrid| 5 maart 2019

  ik kende dit nog niet. ga eens kijken of het hier in de buurt ook is

 • Manon| 5 maart 2019

  Super initiatief. Helaas doet er niemand mee in mijn buurt.

 • Amy| 5 maart 2019

  Ik kende het initiatief al, vind het een hele mooie gedachte. Goed voor het milieu, de ondernemer heeft er nog wat aan én de consument natuurlijk ook. Zal eens kijken of het bij ons in de buurt ook mogelijk is!

 • Dhini van Heeren| 7 maart 2019

  Dit kende ik niet. Wat goed idee!

 • Rory Blokzijl| 7 maart 2019

  Ik vind het een mooie (en goede) gedachte. Maar zoals jij het hebt ervaren is niet helemaal de bedoeling (maar dat dacht je zelf ook al). Het nadeel vind ik dat je wellicht niet helemaal goed ziet tot wanneer iets dan houdbaar is? Filet Américain eet ik sowieso niet meer (ik wil even af van rauw vlees), maar stel dat ik het wel zo eten, dan weet ik niet of ik blij ben met een ‘restje’ (want hoe oud is het dan? Heeft het wel steeds in de koeling gelegen? en moet je filet niet kakelvers eten?). Maar misschien ben ik een zeurpiet. Het initiatief vind ik in ieder geval heel goed!

 • hippiemeisje: een persoonlijke blog| 10 maart 2019

  Ik heb er zelf ook al gebruik van gemaakt! tegen de voedselverspilling vind ik het zeker een goed initiatief, maar qua kostprijs vind ik het niet goedkoop, dan koop en kook je nog steeds heel vaak beter zelf… Mijn ervaring…

 • Amy de Keijzer - Büttner| 28 maart 2019

  Ik vind dit zo’n goed bedacht concept! Heb er alleen nog nooit zelf gebruik van gemaakt.

 • Skincarebynaomi| 2 april 2019

  Klinkt als een leuk concept, maar mij lijkt het beter om dit dan te doneren aan mensen die weinig hebben. Ik vind het een beetje gek dat bedrijven er dan alsnog geld voor vragen..

 • lifestylemommys| 26 april 2019

  Ik heb de app al een hele tijd op mijn telefoon staan maar nog niets gekocht omdat ik eigenlijk bang ben dat het tegenvalt. Je moet er maar net geluk mee hebben. Wel vind ik het een geweldig initiatief dus wie weet dat ik in de toekomst wel echt een Magic box aan ga schaffen.

 • Angelique| 9 juni 2019

  Het initiatief komt positief over. Hoe het verder verloopt weet ik niet.
  Wat ik als 1 heel groot nadeel ervaar is het via je mobiel moet betalen. Kan je ook op locatie contant betalen? Zo niet dan gaat de app van mijn mobiel af want dan ga ik het niet gebruiken.

 • Sarah| 11 augustus 2019

  Two very bad experiences ! We thought the first was probably bad luck but the second it’s even worst. The first we had food from a supermarkt. Everything was expired on the day itself, we could not eat any of it. Second experience, we had leftover from on hotel. We were suppose to have a box already made with muffin and bakery food. Nothing was done when we arrived and there were only 4 fruits left and 2 tiny small ball of bread for suppose to be 15 euros! Unbelievable! The value of the box was never the “suppose to be” value, even worst, it didn’t even reach what we really pay. To make it clear they take money from you and you’ll get nothing. Under the concept of “no waste”. Disgusting mentality.

  Ps: we have a picture of one the box… It has nothing comparable to what you guys had on your picture. that’s what we were expecting!

  • Marieke| 12 augustus 2019

   Ik heb zelf ook twee slechte ervaringen zoals je kunt lezen in mijn blog. De waarde bereikte daarvan absoluut niet van wat ik er voor moest betalen, laat staan dat het de waarde van 15,00 had. Laatst heb ik het nog een keer geprobeerde en toen kreeg ik wel heel veel.
   De foto’s zijn van mijn zus. Die heeft wel vaak zeer goede ervaringen zoals je op de foto’s kunt zien.

   Ik heb overigens een keer een foto van wat ik kreeg naar Too good to go gestuurd en had binnen no-time het geld weer op mijn rekening staan.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *