4 slimme manieren om je woning te beveiligen

4 slimme manieren om je woning te beveiligen

Het zal je maar gebeuren. Midden in de nacht word je wakker omdat je beneden gestommel hoort. Inbrekers. De schrik slaat je om het hart. Het is een nachtmerrie voor velen. Je bent op vakantie en je krijgt op een dag een telefoontje van de buurman dat er die nacht bij jou is ingebroken. Je vakantie waar je zo lang naar uitgekeken hebt is verpest. Het zal je maar overkomen. Vreemde mensen die je huis binnendringen en jouw waardevolle spullen meenemen is behoorlijk traumatisch. Kortom, hoog tijd om met deze 4 slimme tips je woning te beveiligen tegen een inbraak.

Buitenverlichting met sensor

Inbrekers houden er niet van om in de spotlight te staan. Zet daarom eventuele inbrekers meteen in het licht wanneer ze jouw voor- of achtertuin binnentreden. Het ophangen van een buitenlamp met bewegingssensor bij de voor- en achterdeur kan inbrekers afschrikken. De buitenlamp zal direct gaan branden bij beweging zodat de eventuele inbreker meteen vol in het licht staat. Daarom is een woning met een dergelijke buitenlamp veel minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Camerabewaking

Inbrekers vinden het niet fijn wanneer ze opgenomen worden door een camera. Plaats daarom camera’s in en rondom het huis, gericht op bijvoorbeeld de voordeur of de achtertuin. Ook kan het zeker geen kwaad om een aantal camera’s in je huis te hangen, ook gericht op bijvoorbeeld de voor- en achterdeur, of op het raam.

Videodeurbel

Met een videodeurbel kun je contact maken met alle bezoekers die voor je deur staan. Zelfs wanneer je zelf niet thuis bent. Via een app kun je je bezoeker zien en met hem of haar praten. Zo weet je meteen of de bezoeker een bekende is, of wellicht iets kwaads in de zin heeft. Je zult niet de eerste zijn die slachtoffer is van afpersing bij de voordeur, de zogenaamde babbeltruc.

Kies je voor een videodeurbel in combinatie met een slimme deurknop? Dan is het zelfs mogelijk om op afstand de deur via een app voor je bezoeker te openen. Zo kan de postbezorger een pakje bij jou in de gang zetten terwijl jij zelf niet thuis bent. Hoe handig is dat! Of je kunt de deur openen voor je buurvrouw die de planten water komt geven, terwijl jij op vakantie bent.

Alarmsysteem

Zijn bovenstaande tips niet genoeg om eventuele inbrekers af te schrikken? Dan is er altijd nog de optie om je woning te beveiligen door een alarmsysteem te installeren. Een alarmsysteem klinkt duur, maar dat hoeft niet. Er zijn diverse soorten alarmsystemen op de markt verkrijgbaar, van goedkoop tot heel duur, van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Wanneer je kiest voor een alarmsysteem, ga dan eerst op zoek naar alarmsysteem informatie voordat je er één aanschaft. Wanneer je je goed inleest ben je helemaal op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en kun je er een kiezen die het beste bij jouw situatie past. Zo betaal je nooit te veel.

Kosten compleet alarmsysteem

Een goedkoper alarmsysteem zorgt ervoor dat er een geluidssignaal afgaat wanneer de bewegingssensor een beweging registreert. Dit signaal zal je omgeving alarmeren en de inbreker afschrikken. Bij vrijwel alle bouwmarkten is een dergelijk alarmsysteem verkrijgbaar en middels een duidelijke gebruiksaanwijzing is het systeem makkelijk te installeren. Meer geavanceerde systemen kunnen ook worden aangesloten op een alarmcentrale. De alarmcentrale schakelt een beveiligingsbedrijf in die direct komt kijken wanneer zich een verdachte situatie voordoet. Dit geeft een rustig en vertrouwd gevoel. De kosten van een compleet alarmsysteem zijn wel wat hoger, maar de meerwaarde kan het de investering zeker waard zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Een inbraak kan erg vervelende gevolgen hebben. In de eerste plaats ben je je kostbare spullen kwijt. Spullen die soms een hoge emotionele waarde hebben. Een inbraak kan ook voor een onveilig gevoel zorgen. Er is zomaar iemand bij je binnen geweest. Het kan zelfs traumatisch zijn. Daarom is het belangrijk om je huis van goede inbraakbeveiliging te voorzien. Je huis beveiligen kan op één van bovenstaande manieren, maar je kunt ook verschillende beveiligingssystemen met elkaar combineren voor een nog veiliger gevoel. En natuurlijk zijn er ook nog tal van andere opties waar je naar kunt kijken wanneer jij je woning wilt beveiligen.

Lees ook: 5 veel gestelde vragen over glasvezel

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.