Groene tips voor je interieur

Groene tips in je interieur

Houd jij je altijd aan de laatste interieurtrends of kies je vooral wat bij jou past? Dat laatste kan natuurlijk alleen maar als je weet wat er allemaal beschikbaar is. In dit artikel helpen we je op weg, door je een aantal groene tips te geven voor je interieur.

Je bepaalt zelf hoe groot de metamorfose wordt

Sommige groene toevoegingen aan je interieur doe je alleen wanneer het seizoen zich daarvoor leent. Pompoenen in de herfst, een kerstboom eind december en zo ken je vast nog wel meer voorbeelden. In al deze gevallen kies je er zelf voor hoe uitgebreid je de metamorfose van je interieur maakt. Het kan heel subtiel, maar je kunt ook flink uitpakken, zodat het voor iedereen duidelijk is.

De ene persoon vindt de kleinste details het leukst om aan te passen, zoals een narcis op tafel in het voorjaar. Maar iemand anders kan juist enorm genieten van een hele rij aan nieuwe groene kamerplanten die het hele interieur een opfrisser geven. Dat is nu juist het mooie van planten in de kamer: je kunt er écht alle kanten mee op.

Het voordeel van binnen: een gelijkmatig klimaat

Toegegeven, het is niet altijd precies dezelfde temperatuur in huis. En ook de hoeveelheid zonlicht wisselt flink gedurende de seizoenen. Maar het verschil tussen het klimaat binnen en buiten blijft natuurlijk heel groot. Dat is een voordeel voor wat je aan groen naar binnen wilt halen.

Sommige bloembollen zijn alleen te koop in bepaalde maanden, maar in principe kun je ze het hele jaar planten in huis. Nuttige tip: je kunt allerlei verschillende soorten bloembollen en planten bestellen bij Bakker.com die zich prima redden in je interieur. Gewoon eenvoudig online, zonder dat je ervoor naar het tuincentrum hoeft.

Ga ook gerust eens de lucht in

Dit klinkt als een gekke tip, maar het is wel degelijk een eye-opener voor veel mensen. Je hoeft namelijk niet per se alleen de tafels en vloerplekken in je interieur te gebruiken voor het plaatsen van planten. Daarvoor kun je ook heel goed omhoog kijken. Hangplanten zijn de laatste jaren steeds populairder, juist om deze reden.

Vooral mensen die niet al te veel vloeroppervlak in huis hebben, moeten goed nadenken over hoe zij hun ruimte invullen. Dan kan het een uitkomst zijn dat de hoogte ook gebruikt kan worden. Je hebt vast wel een hoge kast waar je een pot met hangplant op kunt zetten. Of een haakje waar je een ‘hanging basket’ aan kunt hangen. Wees creatief!

Succes met al dat nieuwe groen in je interieur!

Lees ook: Woon- en interieurtrends van 2021

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.