Woon- en interieurtrends van 2021

Woon- en interieurtrends van 2021 | Japandi

Gefeliciteerd met je huis! Het aanvragen van de lening duurde even, maar nu de hypotheek eindelijk rond is, is het wachten tot de sleuteloverdracht. Soms kan dat nog maanden duren. In deze maanden kun jij al wel lekker verder dromen en heb jij mooi de tijd om alvast na te denken over de inrichting van je woonkamer. Om jou wat ideeën te geven hebben wij een aantal woon- en interieurtrends van 2021 voor je op een rij gezet.  

Flexa Kleur van het Jaar 2021 – Brave Ground

Elk jaar bespreken kleurexperts van Flexa en een team van internationale designer de nieuwste wereldwijde interieurtrends. Deze trends vertalen zij in één toonaangevende kleur die de sfeer van het moment weerspiegelt. Een kleur die impact heeft in huizen, overal ter wereld. De Flexa Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground™. Brave Ground™ is een warme, natuurlijke, neutrale kleur die zorgt voor balans in elke kamer. Een veelzijdige tint die andere kleuren laat stralen.

Deze kleur combineert goed met warme roze en rood, of met zachte natuurlijke tinten. Ook met kleuren uit de natuur, zoals blauw en groen, komen in balans in combinatie met Brave Ground.

Trendkleur: Blauw

Donkerblauw is weer terug van weggeweest. Het is een kleur van rust en vertrouwen, maar kan heel wat warmte uitstralen. Donkerblauw of marineblauw is prachtig te combineren met bijvoorbeeld Flexa Kleur van het Jaar 2021 – Brave Ground. Ook staat het prachtig in combinatie met mosterdgeel. Denk bijvoorbeeld eens aan een donkerblauw bank met daarin mosterdgele kussens. Ook heb je met donkerblauw een tijdloze kleur te pakken die prachtig combineert met diverse (lichte) houtsoorten en met metalen zoals goud, koper of messing.

Hout: voor een natuurlijke uitstraling

Wil je een warme natuurlijke uitstraling in je woonkamer creëren? Kies dan voor hout. Lichte houtsoorten zie je ook al terug in Scandinavische woonstijlen, maar ook in de industriële woonstijl. Hout combineert prachtig met de kleur blauw, maar ook met de Flexa kleur van het jaar 2021 Brave ground.

Nog meer natuurlijke elementen

Ook in 2021 wordt de natuur in huis gehaald. Niet alleen door voor elementen van hout te kiezen, maar ook door verschillende kamerplanten in de woonkamer te plaatsen. Kamerplanten geven je het gevoel dat je buiten naar binnen haalt. De groene kleur van de plant combineert perfect met Brave Ground, de Flexa kleur van het jaar.
Een bekende woonwinkel noemde het materiaal bamboe dé trend van het jaar 2020. Dit zal in 2021 niet anders zijn; bamboe, rotan, hout, maar ook steen zul je steeds vaker terug zien komen in interieurs. Een aantal voorbeelden zijn de lampenkap van bamboe, een leuk rotan stoeltje, een wollen kleed op de vloer en een behangetje met een bakstenen-look op de muur.

Lees ook: Review: Stekkie Box met 4 verrassingen | Plant Rebelz

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de interieurtrends dat in de afgelopen jaren al een belangrijke rol speelde, in 2021 krijgt dit thema een nog belangrijkere rol. Steeds meer mensen kiezen voor ‘tijdloos’ waardoor meubels en accessoires veel langer meegaan. Aan tijdloos kan wel een prijskaartje hangen. Vaak is goedkoop duurkoop en daarom kan het verstandig zijn om iets meer geld uit te geven aan kwalitatieve meubels, maar waar je meteen ook jarenlang plezier van zult hebben. Uiteindelijk bespaar je er wel geld mee. Als je even het geld niet op de bank hebt staan, dan kan het ook een interessante optie zijn om direct geld te lenen en op je bankrekening te ontvangen, waarvan jij meubels van zeer goede kwaliteit kunt kopen. Geld lenen kost geld, maar ondanks de rente, zul je nog steeds een besparing zien omdat goede meubels vele jaren langer meegaan.

Vintage

Ook kiezen veel meer mensen voor recyclede materialen en voor producten die een lagere impact op het milieu hebben. In de kringloopwinkel is het een drukte van belang. Met wat goede schoonmaakmiddelen maak je de producten die je in de kringloopwinkel koopt goed schoon, waardoor je het een prachtige tweede leven kan geven en waar je nog jaren plezier van zult hebben. He is ook nog eens goed voor je portemonnee. Ook kun je met een schuurmachine, een kwast en wat verf aan de slag om een oud meubelstuk compleet op te knappen en geheel in eigen stijl te maken.

Werelds

Als je vaak op reis bent geweest, dan kun je flink wat souvenirs in huis hebben; een prachtig masker, een mooi beeldje, een kleurrijk schilderij of nog iets heel anders. Haal deze souvenirs van zolder en geef ze een plekje in je huis, het is weer helemaal in. Let wel; minder is meer. Kies liever voor een paar grote opvallende items (de volgende trend: een statement piece) in plaats van kleine prullaria (nog een trend: een minimalistische inrichting).

Japandi

Japandi is een combinatie van een Scandinavische woonstijl en een Japanse woonstijl. Twee interieurtrends die misschien mijlenver van elkaar lijken te staan, maar bij beide stijlen staat het woord ZEN centraal. Een combinatie van twee interieurtrends die rust in je huis creëren. In Japan heeft alles wat in huis staat een functie. In Scandinavië zul je weinig prullaria en andere tierelantijntjes vinden. Donkere (hout)kleuren en zwarte elementen die je tegenkomt in Japan kunnen prachtig gecombineerd worden met de lichte houtkleuren en de pasteltinten die je vooral ziet in de Scandinavische stijl.

Line Art

Nog een laatste trend. Line Art is een tekening dat bestaat uit één lijn. Dit kan van een gezicht zijn (face line art), maar ook van een ander voorwerp. De achtergrond kan wit zijn, met een zwarte lijn, maar het kan ook andere verschillende kleuren hebben. De tip is wel: laat jouw Line Art schilderij of ander voorwerp opvallen door niet te veel aan je woonkamer toe te voegen.

Lees ook: Een tuinkamer als thuiskantoor; dit zijn de voordelen
Lees ook: Waarom het vervangen van deurgrepen een goed idee is

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.