Review: Kleurendomino – een denkspel van Hubelino

Kleurendomino

Hubelino heeft een aantal denkspellen in het assortiment; Sudoku, SchapenKapen, Tangram en Kleurendomino. Met kleurendomino kun je zowel een variant van 4-op-een-rij als een variant op domino spelen. Het is een vrolijk en educatief spel voor kinderen vanaf 4 jaar. En het leukste: Kleurendomino is 100% compatibel met de bekende bouwstenen van Duplo.

Hubelino kleurendomino

Wie aan Hubelino denkt, denkt als eerste aan de knikkerbaan die 100% compatibel is met Duplo. Met de knikkerbaanelementen van Hubelino in combinatie met je eigen Duplo kun je de prachtigste knikkerbanen maken waar elk kind gek van is. Daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingssets op de markt gekomen die de knikkerbaan nog spannender en spectaculairder maken.

Een aantal jaar geleden kwam Hubelino met een nieuwe lijn op de markt; de educatieve spellen. Er zijn 3 spellen, namelijk Leren Tellen, Leren Rekenen en Woorden Leren. Deze sets zijn uitermate geschikt voor kinderen die in groep 1, 2 en 3 van de basisschool zitten.

Hubelino Denkspellen

April 2018 bracht Hubelino nog een nieuwe lijn op de markt; de denkspellen. Oude, bekende klassiekers die in een nieuw, fris jasje gestoken zijn.

 • Schapen Kapen is een spel gebaseerd op het bekende Zeeslagje.
 • Tangram, het bekende oud Aziatisch spel, maar dan anders.
 • Kleurrijke Sudoku, een leuk puzzelspel, zonder nummers, maar met kleuren.
 • Kleurendomino, dit spel is een variant van domino en van vier-op-een-rij.

Kleurendomino

Het spel Kleurendomino bevat 70 steentjes, een grondplaat en spelregels. Met dit spel kun je meerdere spellen spelen. Je kunt domino spelen, maar ook varianten daarvan die het spel wat eenvoudiger of juist wat moeilijker en uitdagender maken. Ook kun je het spel vier-op-een-rij spelen met de bouwsteentje spelen.
De blokjes zijn 100% compatibel met Duplo. Je kunt het bijgevoegde grondplaat gebruiken, maar als je een zelf een grotere grondplaat hebt, dan kan dat ook. Vanwege het kliksysteem kan het spel ook heel goed op de achterbank van de auto worden gespeeld, zonder dat alle steentjes de hele auto doorvliegen.

Kleurendomino

Mijn mening

Met dit spel kun je heel veel kanten op; je kunt het spel moeilijker of makkelijker maken, naar gelang de leeftijd van je kind. Dat maakt het spel zo veelzijdig. En dat terwijl het spel zo eenvoudig is uitgevoerd. Slecht 70 steentjes met daarop stippen in zes verschillende kleuren. Het bekende kliksysteem die we kennen van Duplo maakt dat de steentjes goed op de grondplaat vastgeklikt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de aangelegde stenen niet verschoven kunnen worden en dat maakt het ook voor elk kind een stuk eenvoudiger. De stenen zijn handig rechtop voor je op tafel te zetten, zodat de tegenstander het niet kan zien.

Dit spel, maar ook de andere denkspellen, zijn ontzettend waardevol om in het onderwijs te gebruiken. Met deze spellen vergroten kinderen hun inzicht, leren ze samen een spel te spelen, biedt het uitdaging en door de eenvoudige regels kunnen kinderen er heel goed zelfstandig mee aan de slag.

Kleurendomino

Reactie (5)

 • lifestylemommys| 24 januari 2019

  Wat een ontzettend leuk spel zeg 😍

 • Janet| 27 januari 2019

  Wat ziet dit er leuk uit zeg. Dit is weer eens wat anders dan de standaard domino! Lijkt me leuk om te spelen!

 • Ciska| 29 januari 2019

  Wat een leuke tip! Kende hem nog njet 😬

 • Neeltje | Thoughts in Style| 30 januari 2019

  Ik ken dit helemaal niet maar het lijkt mij heel leuk om te spelen!

 • Sherry| 31 januari 2019

  Dit spel ken ik nog niet. Ik ben wel nieuwsgierig geworden.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *